Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 b臋d臋 kupowa膰 :)

sofa bedinge z Ikei

Polecane posty

Jestem zmuszona wymieni膰 艂贸偶ko w sypilani na rozk艂adn膮 kanap臋 do spania i zastanawiam sie nad sof膮 Bedinge z Ikei - ma ja mo偶e kto艣 z Was - czy jest wygodna w u偶ytkowaniu i w miar臋 przywoitej jako艣ci? I o co chodzi z tym materacem, kt贸ry dokupuje si臋 osobno?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ja mam tak膮 sof臋
S艂u偶y mi ju偶 z 5 lat, najpierw jako 艂贸偶ko/sofa, a teraz jako sofa w pokoju dziennym i awaryjne miejsce do spania. Zarzut贸w nie mam, materac kupuje si臋 osobno, bo jest dwucz臋艣ciowy, wi臋c chyba nie ma nawet zbyt du偶ego wyboru tych materacy. ale spa艂o si臋 na niej bardzo dobrze, nawet w dwie osoby :) Jedyny minus dla mnie to pokrycie, kt贸re teoretycznie mo偶na pra膰 w pralce, ale tylko teoretycznie, bo do mojej pralki si臋 nie mie艣ci :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 b臋d臋 kupowa膰
dzi臋ki :). Mam jeszcze pytanie - rozumiem, 偶e kupuje sie stela偶, materac i pokrycie sk艂ada to w ca艂o艣膰 ... czyli cena katalogowa za sof臋 jest cen膮 stela偶a, do kt贸rego trzeba doliczyc materac i pokrycie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam tak膮 sof臋
Tak. S膮 jeszcze poduszki, nie pami臋tam ale chyba by艂y w pakiecie z pokryciem. Pokrycia s膮 r贸偶ne, ceny maj膮 od 300 do 400 z艂 bodaj偶e, ostatnio sprawdza艂am, bo musz臋 chyba to moje wymieni膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam tak膮 sof臋
Chocia偶 w katalogu zazwyczaj wymieniaj膮 co wchodzi w sk艂ad ceny, to mo偶e doczytaj tam ma艂ym drukiem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 b臋d臋 kupowa膰
a w katalogu materace s膮 w r贸znych cenach i w艂a艣nie dlatego sie pogubi艂am :). Pokrowce tez maj膮 r贸zne ceny. Ale ciesz臋 sie z opinii, 偶e te sofy s膮 wygodne, na wi臋kszo艣ci kanap 艣pi si臋 koszmarnie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maryjjka
艣pi si臋 bardzo wygodnie, tylko troszk臋 si臋 "wygniot艂a" cz臋艣膰 na kt贸rej si臋 siedzi - jest ni偶ej. Mo偶e to za spraw膮 materaca, nie dop艂acalismy do lepszego, wzi臋lismy ten co by艂 w zestawie. Ale wg mnie gorzej funkcjonuje jako kanapa, bo jest za szeroka i jak si臋 siedzi, to trzeba sobie pod艂ozy膰 poduszk臋, 偶eby si臋 oprze膰. Tak wi臋c po przeprowadzce kupilismy sof臋 do salonu, a beddinge nadal nam s艂uzy w sypialni :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam te sofe
choc przyznam sie ze nigdy na niej nie spalam, stoi w pokoju goscinnym. Goscie sobie chwalili, choc moim zdaniem jest za waska. Materac mam chyba sultan, najdrozszy dostepny, wydaje sie wygodny, ogolnie to trzeba poprobowac w sklepie bo niektore byly kiepskie. Duzy minus to to obicie, ktore trzeba sciagac i naciagac przed rozlozeniem, jakbym miala to robic codziennie to dostalabym szalu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 b臋d臋 kupowa膰
czyli jednak ... mia艂am nadziej臋, ze to obicie jest na sta艂e. JA tez chyba dosta艂abym cholery robi膮c to na codzie艅. Ok, a mo偶ecie poleci膰 co艣 rozk艂adanego i wygodnego do spania?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam tak膮 sof臋
A po co 艣ci膮ga膰??? Nigdy nie 艣ci膮ga艂am do roz艂o偶enia... Na pokryciu k艂ad艂am prze艣cierad艂o, po艣ciel itp...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chyba lepsze b臋d膮 sofy
rozk艂adane tradycyjne... kupisz w podobnej cenie (nawet w ikei). Zwr贸膰 tlko uwage, 偶eby bolce mocuj膮ce nie by艂y plastikowe - nie wytrzymaj膮 ciaglego rozk艂adania kanapy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam te sofe
az sprawdze w domu z ciekawosci, ale o ile pamietam to z ta pikowana kolorowa narzuta na wierzchu nie da sie rozlozyc bo jest za krotka i naciagnieta na gore i dol.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam tak膮 sof臋
Ja mam pokrycie czerwone, ale chyba ju偶 takiego nie ma, bo zmienili w mi臋dzyczasie wzory i kolory, ale w艂a艣nie moje nie stanowi 偶adnej przeszkody w rozk艂adaniu. Ale jak napisa艂am swoj膮 sof臋 kupi艂am z 5 lat temu... Mo偶e w mi臋dzyczasie "ulepszyli" co艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bede kupowa膰
mam te sof臋 - mo偶e Ci si臋 skurczy艂a w praniu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maryjjka
ja te偶 nigdy nie 艣ci膮ga艂am pokrycia do spania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam te sofe
rzeczywiscie da sie ja rozlozyc z narzuta, chociaz troche przy rogach sie ciagnie. Nie pralam jej jeszcze, mam ja od jesieni i nie bylo potrzeby.

Udost臋pnij ten post

Dzi臋kuj臋 za info. Chyba jednak si臋 na ni膮 zdecyduj臋, w opcji z lepszym materacem, bo ma by膰 jednak g艂贸wnie do spania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stylonka
wiesz co, a patrzy艂a艣 na sofy z arismebel? Pomagam siostrze urz膮dzi膰 salon w jej nowym domku z bali i przeszukuj膮c r贸偶ne oferty trafi艂am na ich komplety. Maj膮 ca艂kiem ciekawy design, na przyk艂ad co艣 takiego: http://www.arismebel.pl/pl/shop/airone.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bozycz29
Kupi艂em bardzo wygodn膮 sof臋 w sklepie meblowyoutlet.com

Udost臋pnij ten post