Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Peruwianka

Kolejna CIĄŻA na macierzyńskim - jak rozpoznać karmiąc piersią?

Polecane posty

Gość Peruwianka

Witajcie, Obecnie jestem na urlopie macierzyńskim- synek urodził się w listopadzie. Na razie nie planujemy z mężem drugiego dziecka. Od wczoraj po śniadaniu i wypitej kawie zbożowej lub cappucino jest mi nie dobrze(ale tylko przed południem- wieczorem nie mam takiego problemu). Mam mdłości i jakoś tak ciężko mi na żołądku- szczególnie jak biorę synka na ręcę. W sumie może to być jakieś zatrucie, ale.... mimo tego, że jest mi nie dobrze mam ochotę coś zjeść i nie mam awersji do jedzenia - chyba, że chodzi o coś co już zjadłam....Tzn. na śniadanie zjadłam tuńczyka i wypiłam kawę i na samą myśl robię się zielona, ale mogę zjeść ciasto ze smakiem, po czym po 5 min. i na myśl o ciastku robi mi się słabo. Zastanawiam się jak mamy, które karmiły piersią i nie miały jeszcze @ zorientowały się , że są w ciąży???? Boję się zrobić test....

Gość Peruwianka
?

Gość lobuzica z kaponika
czy testy ciazowe sa na prawde takie drogie ,zeby nie mozna bylo go zrobic? zamiast zadawac idiotyczned pytaniua?

Gość Peruwianka
Pytanie o objawy nie jest idiotyczne.... Zwykle pierwszym objawem ciąży jest brak @, a jeśli się karmi to zwykle go nie ma więc jestem ciekawa po czym mamy rozpoznały ciążę.... Poza tym... nie masz nic ciekawego do powiedzednia to się nie udzielaj, nie wiem czemu niektóre laski na tym forum są takie rozgoryczone? Tylko po to piszecie, żeby komuś nawrzucać... a moja sytuacja finansowa nie powinna Cię obchodzić :P

Gość lobuzica z kaponika
po sluchaj skoro karmisz to prawdopodobnie na okres sie nie doczekasz wiec co ci pozostaje albo czekac az zacznie ci rosnac brzuch albo isc kupic test ppreciez nikt nie bedzie ci tu czarowal

Gość Peruwianka
Jedne kobiety karmią i dostają @ inne dopiero po zakończeniu karmienia. Nie rozumiem czemu Ci tak przeszkadza moje pytanie? Przecież nie proszę o stwierdzenie ciąży u mnie tylko o odp na zadane wcześniej pytanie...

Gość lobuzica z kaponika
odpowiedz na twoje pytanie ciaze mozna rozpoznac robiac test ciazowy

Gość promooooooooooooooootioooooooo
spierdalaj

Gość mama obozowiczów
a jaką antykoncepcję stosujesz??

Gość Peruwianka
mamusie- pewnie niektóre w=z Was miały taką sytuację - możecie napisać jak się zorientowałyście?

powiem ci tylko tyle ze zyjemy w 21 wieku i karmienie piersia nie jest antykoncepcja a jesli tak uwazasz to jestes w bledzie i napewno jestes w ciazy

Gość Peruwianka
Tą najbardziej zawodną - gumki. Ale tui nie chodzi o to co będzie jak się okaże, że jestem w ciąży - pewnie nie jestem, a nawet jeśli to... to drugie dziecko będzie szybciej :)

Gość Peruwianka
to ja mussa - a dlaczego uważasz, że karmienie piersią biorą za metodę antykoncpecyjną? Tak czytasz ze zrozumieniem?

nie mart sie o moje zrozumienie bo bardzo dobrze cie zrozumialam tylko twoje pytanie jest tak idiotyczne i dlatego ja ciebie pytam czy ty uwazasz ze karmienie piersia to antykoncepcja bo ztego co piszesz to tak jest bo skoro sie zabezpieczasz to nie jestes w ciazy a jesli nie i liczysz na cud to napewno jestes i tyle w temacie jak poznac ze sie jest w ciazy no po prostu pytanie za 1000 punktow tymbardziej ze juz jedno dziecko masz chociaz z tego co piszesz to pewnie z wpadki i tym razem tez tak jest

Gość lobuzica z kaponika
zrob test ciazowy i przestan pisac, ze wszyscy czytaja bez zrozumienia bo jedyna osoba ktora tu czegos nie rozumie to wlasnie ty!!

Gość zadalas pytanie, na ktore
uzyskałaś odpowiedź. Nie wiem czego się tu spodziewasz? Każda kobieta ma inne objawy, wiadomo, ze się one powtarzają, ale nie muszą być książkowe. Wytykasz innym jakieś błędy, z uporem maniaka zadając jedno, to samo pytanie, które nigdzie nie prowadzi.

Gość Peruwianka
Najwyraźniej bawi Was obrażanie innych... niedopieszczone jesteście czy co???????? Pierwsze dziecko planowane, więc ciąży się spodziewałam i tempe strzały nie pytam jak rozpoznać ciążę a jak to zrobiły kobiety, które akurat karmiły piersią i nie spodziewały się @. Nie wiem w czym problem.....

Gość lobuzica z kaponika
zrobily test ciążowy jeśli widzialy u siebie objawy wskazujące na ciąże mdlosci itd, sama jestes tępa strzała

nie mam pytan do autorki jakas totalna idiotka i w dodatku jedno dziecko juz urodzila a takie denne pytania zadaje poczekaj 9 miesiecy to sie dowiesz haha

Gość Peruwianka
To w takim razie skoro macie taki problem- sprecyzuję Pod wpływem jakiego objawu zdecydowałyście się na zrobienie testu? Teraz będziesz mogła spać spokojnie? Naprawdę - warto studiować psychiatrię, chociażby po to, aby uzyskać informację co Wam w głowach siedzi skłaniając do takich wywodów?

to ty masz ewidentny problem z sama soba moze idz do psychologa po porade kobieta robi test ciazowy bo czuje ze sie z nia dzieje cos co nie powinno i co bylo poprzedzone wydarzeniem dzieki ktoremu albo poprzez ktore moze byc w ciazy wiec po prostu idzie do apteki i kupuje test a potem go robi chyba proste ale jak widac dla ciebie za trudne

Gość Peruwianka
:) :) :) interesujący tok myślenia Spadam, szkoda mi czasu na zniżanie się do Waszego poziomu miłego dnia strzałki

hahaha zabawna jestes nasz tok myslenia jest dla ciebie za trudny wiec najlepiej podkulic ogonek i spierdalac hahah wiec nie zadawaj wiecej glupich pytan tepa strzalko

Gość Peruwianka
poczytałam sobie Twoje wypowiedzi i jak widac dla wszystkich jestes taka wredna i juz wiem co moze byc przyczyna... :) mamy kompleksiki :D

pięknie się obrażacie -? strzałki ?tępe ?

Gość lobuzica z kaponika
ja na twoim miejscu bym czekala az brzuch bedzie tak duzy, ze poczujesz ruchy dziecak,wtedy bedziesz miala pewnosc

wredna jestem tylko dla takich co zadaja takie glupie pytania jak ty bo to rece opadaja to po pierwsze a po drugie jestem wredna tylko wtedy jesli ktos jest wobec mnie wlasnie taki a ty zaczelas wiec ja ci nie pozostalam dluzna i tyle a kompleksy to ty masz z sama soba i ze swoim rozpoznaniem ciazy mdli mnie nie mdli mnie jestem w ciazy nie jestem w ciazy zjadlam tunczyka i chce mi sie rzygac ale co tam zjem jeszcze ciastko potem tez mi sie bedzie chcialo jkas paranoja nie uwazasz

Gość autorko p
Sama widzisz, że zakładanie tematów na forum innych niż typu: rodzimy w czerwcu, nie lubię seksu, chcę schudnąć itp. nie ma sensu - sama widzisz jacy ludzie się tu udzielają. Tutaj się rozmawia tylko na temat swoich dzieci lub zbędnych kilogramów....

Gość tez mnie mdliło i zrobilam
test, tak najprosciej, karmienie nie ma nic do tego.