Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niesmialek>>.

Kto z was pozbyl sie niesmialosci? Jak to zrobiliscie?

Polecane posty

Gość niesmialek>>.

Jakie sa najlepsze sposoby?

Gość niesmiala:)))
hej, mogę dołączyć się do Twojego pytania? :) też jestem nieśmiała, swobodnie się czuję tylko w kręgu bliskich mi osób. Nie umiem nawiązać kontaktu z obcymi i źle sie czuje w ich towarzystwie :( czuję, że po mału przeradza się to w socjofobię :/

Gość pytajnik z złamaną nogą
zacznijcie od jednego przyjaciela. potem przyjdzie czas na nowych znajomych i kumpli.

Trzeba się przełamać i wychodzić do ludzi. Na początku fajnie jak ktoś zaufany jest obok, ale z czasem odkrywa się, że poznawanie nowych ludzi jest fantastyczną przygodą :)

ja sie pozbylam - chociaz nie do konca ale nad tym pracuje:) zaczelo sie od tego, ze poznalam odpowiednie osoby, najpierw kolezanka z koncowych lat podstawowki, pozniej znajomi w liceum i przyjaciolka na studiach. jakos tak latwiej bylo jak sie mialo osobe bliska obok teraz walcze ze swoimi 'lekami' ale sama umiem sie zmobilizowac aby cos zmienic. chcociaz nie latwo mi czesto

madz: pamiętam jak pisałaś mi kiedyś o tym, co wyprawiałaś ze swoim facetem. Więc chyba ty pozbyłaś się nieśmiałości w zupełności.