Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana......O

czy mozna urodzić dziecko nie wiedząc że jest sie wciązy?

Polecane posty

Gość załamana......O

:( albo nie bedąc w ciązy?

urodzic dziecko nie będącw ciąży można tylko psychicznie, ale to juz jest wielki problem . A urodzić nie wiedzac ze sie nie w ciąży można.. Choć kompletnie nie mam pojęcia jak do tego może dojść...

nie bedac w ciazy nie mozna urodzic bo jak ? kobieta nie jest w ciazy a urodzi kupy sie nie trzyma :P a nie wiedzac o ciazy - niby sa takie przypadki ale ja mysle ze to dziala psychika ze kobieta nie dopuszcza mysli o ciazy no ale roznie to bywa :P

Gość fjkhfvjh
moja "znajoma" pojechała do szpitala z silnymi bólami brzucha, brat ją zawiózł i czekał w korytarzu, po jakimś czasie wyszedł lekarz i powiedział, że siostra urodziła córeczkę, facet był w ciężkim szoku, a ta dziewczyna twierdzi, że nie wiedziała o ciąży bo niby okres miała. Dziwna akcja, ale ja myślę, że ciążę utaiła przed wszystkimi, bo wpadła z jakimś Ukraińcem, który ją zostawił.. Ogólnie przeiceż matka czuje ruchy płodu, zauważa zaokrąglenie brzucha nawet gdy jest przy kości, więc nie ma opcji by nie wiedzieć..

Gość kasiablablasia
nie mozna cymbale

Gość dawniej bywały takie przypadki
wsrod nieuswiadomionych młodych dziewczyn. na pewno i nadal sa w krajach nierozwinietych

niektóre kobiety mogą w czasie ciąży dosłownie wmówić sobie że w niej nie mogą być lub nie zauważyć że są (bo u otyłej raczej brzuch niewiele się zmieni) ale trzeba kompletnie nie znać swojego ciała (i brać się za seks co jest patologią) aby nie wiedzieć że jest się w ciąży.

Gość kasiablablasia
a wogole wynocha mi z tpiku wszyscy

Chyba tylko nie dorozwinięta psychicznie kobieta by tego nie zauważyła, że nie jest w ciązy, nie wiem co większą jest głupotą, ale chyba twierdzenie że się nie wiedziało o ciąży niż wpadka.

Gość no to przywitaj dzidzie
Boze, nie mam pojecia jak kobiety moga rodzic nie wiedzac, ze sa w ciazy :o Dla mnie to jakas paranoja! W pewnym momencie ruchy dziecka sa tak silne, ze czasem az boli jak przyladuje w zoladek czy w watrobe albo jak nozka przesuwa sie z prawej na lewa strone brzucha :D (lub odwrotnie). Juz nie mowiac o mdlosciach i wymiotach w poczatkowej fazie, bo niektore kobiety faktycznie od poczatku do konca swietnie sie czuja. Ale jak one moga nie czuc ruchow dziecka i nie widziec powiekszajacego sie brzucha...nigdy tego nie zrozumiem.

Gość gość
Cześć wam owszem można trafić na porodówkę nie wiedząc że się jest w ciąży , znam osobiście rodzinę gdzie się tak stało ,i nie było to pierwsze dziecko , budowa kobiety była całkiem normalna i zero jakichkolwiek zmian może ze dwa kilo więcej ale nie miało to znaczenie przy tym jak wyglądała i nie pulchna pani przypominam :) brała pigułki i wszystko było jak każdego dnia jedyne co to pod koniec jak potem się okazało ciąży zrobiła sie bardziej senna ale wtedy wydawało jej się że jest przemęczona pracą , w pracy dostała silnego bólu podbrzusza lekarze przyjechali i tez nic nie stwierdzili jakoby to miało być dziecko , zwijała się w karetce i dopiero w szpitalu zarówno lekarze jak i ona sama zorientowali się że to jest poród , a rodzina jak każda polska rodzina dzieci dom praca wspólne wakacje nie patologia więc jednak się da a ruchów przez cały okres nie było czuć , okres pojawiał się jak zawsze po przerwaniu antykoncepcji , dziecko urodziło się 2600 zdrowe gdybym sama nie widziała to bym w życiu nie uwierzyła w to ale jednak się da kochani

Gość gość
Dodam jeszcze ze dopiero jak przyszły bule parte i główka zaczęła się pokazywać lekarze się zorientowali że to dziecko a wszystko się na tyle szybko działo ze nie zdążyli zrobić jakichkolwiek badań kobiecie :) pozdrawiam KTOSIK

Gość gość
Tak, jeżeli dziecko jest ułożone blisko kręgosłupa, czy coś takiego.