Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dukanka drugi raz

przepis na zupę DUKAN I faza

Polecane posty

Gość dukanka drugi raz

Czy zna ktos przepis na zupę w pierwszej fazie diety DUKANA?

Gość lipoliza
tak, faza uderzeniowa, znajdzie się jakaś zupka

Gość dukanka drugi raz
no właśnie wiem, że nie mozna warzyw, ale miałam nadzieję, że ktos już coś opracował :)

Gość dukanka drugi raz
A jak by zrobić tak: ugotować pokrojoną pierś, dodać trochę vegety, zmielić otręby, dodać do zupy, żeby zagęścić, zmiksować to, taka zupa-krem, i na konić zabielic jogurtem 0%, posypać suszoną natką pietruszki? co Wy na to?

Gość dukanka drugi raz
chyba sama wyprobuje :) Bardzo chce mi się zupkę

Flaki z zołądków . ugotować wywar z warzyw , potem w nim ugotowć żołądki pokrojone w paseczki ( wczesniej obgotowane w samej wodzie ) dodac majeranek sól i pieprz . Warzywa wyjąć nie jeść i mamy zupę na I fazę . Chyba tak można?

Gość olejcie te paczki
łokurwa wspolczuje :-D a moze ogony i pazury zmielcie

Gość dukanka drugi raz
nie robicie zup?

Gość iwonka taka.,.
a może zupa cebulowa? wszak cebula jest dozwolona w I Fazie, jeszcze nie robiłam takiej zupy ale tak sobie myśle, aby przysmarzyc cebulke na minimalnej ilości tłuszczu rozsmarowanego papierem, dodac to do gotującej się wody w garnuszku na zupkę, wkroić drobno kokrojoną szyneczkę drobiową , tez można ją wcześniej podsmarzyc i jajeczko ugotowane wczesniej na twardo, takze pokroic i dodac, zabieliz jogurtem naturalnym wcześniej rozbełtanym z kilkoma łyzkami gorącej zupki.. Dopiero to wymyśliłam co o tym sądzicie? może się udac ??

Gość iwonka taka.,.
no i oczywiście przyprawic tą zupę !

Gość i jeszceeee
zupa rybna

Gość dukanka drugi raz
widziałam gdzięs przepis na zurek, i tam pisało, żeby ugotować maślankę lub kefir, az odcieli sie rerwatka, dodać jajko ugotowane, np pokrojone na 8, dodać wędlinkę podsmazoną i jakieś przyprawy, gotować z zielem angielskim i lisciem laurowym. Tez moze byc dobre

Gość Domkach
hej ja znam przepis na zupke w I fazie nawet sama ja robiłam i mnie smakowala rozgorzała mi dobrze zoladek. A więc dozwolona jest raz na 2 tyg jedna kostka rosolowo chuda , może być tez wolowa, więc tak szykujemy sobie: Kostkę rosolowo chuda Mała pierś z kurczaka Cebulę 1/2 Zabek czosnku Zioła prowansalskie Papryke ostra może być chili(przyprawa) Sól Ziele angielskie Liść laurowy 0.5l wody Sposób przyrządzania. Umyta pierś z kurczaka wstawić na gaz w 0.5l wody. Następnie dodać sól odrobine do smaku, zioła prowansalskie w ilości jak kto lubi, papryke lub chili odrobine żeby nie było za ostre,liść laurowy kilka, wycisniety zabek czosnku najlepiej gdyby był duży, ziele angielskie kilka kulek, kiedy woda sie zagtuje pokruszyc kostkę rosolowa lub wolowa i dodac do zupy. Gotować to wszystko na średnim ogniu przez 15 minut. Po tym czasie pokroic pól cebuli w plasterki nie za grube i dodać do zupy. Zupa niech sie gotuje jeszcze przez 10 minut i gotowe. Smacznego! Przypominam ze wszelkie przyprawy wymienione przezemnie są jak najbardziej dozwolone w I fazie co wiecej to zioła wspomagają smak nie oszczędzanie na nich.

Gość majeszka
dukusie moje tosiane,troche wyobraźni i mozna zupkować do woli w 1 fazie,zupka cebulowa,ogórkowa wszak z 2 korniszonków kurczaczka mamy już pyszną zupke a jest to dozwolone zabielamy chudym mleczkiem odrobinke zieleninki(dozwolona jako przyprawa),flaczki pychota,rosołek,kurczakowa z krewetkami i odrobiną koperku,pomidorowa odrobina przecieru tez jest na liście dozwolonych,zamiast klusek kawałeczki mięska,albo lane kluseczki z jajka i otrąb,uwielbiam tą diete bo kocham mięsko i zupki,schudlam już 12 kg,skóra jedrna,mniejsza skóreczka pomarańczowa a w 2 fazie to już rozkosz bo i warzywka uwielbiam,chlebka mi nie żal,tesknę za makronem ale jeszcze troche i stabilizacja to bedzie i makaronik,nie trzymajcie ściśle przepisów,używajcie wyobraźni,eksperymentujcie,doprawiajcie tak jak lubicie,ta dieta nie jest monotonna,mnie ratowały w uderzeniówce te korniszonki ,cebula,zieleninka bo cięzko wytrzymac bez warzyw,a te można,,powodzenia