Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reneewiu

jakie kosmetyki kupic na piewsze pol roku dziecka?

Polecane posty

Gość reneewiu

chodzi o te do wyprawki, jakie firmy polecacie?

Gość taka sobie ja tutaj
Najlepiej jak na początek miałabyś próbki bo często dzieci mają uczulenie na dany nawet najlepszy kosmetyk- wiadomo każde dziecko jest inne. Ja kupiłam Nivea i do tej pory nie używam a mały skończył 4 miesiące, urodził się z rumieniem więc trzeba było kupić oilatum, do tej pory ma wrażliwą skórkę i musze nadal go kąpać w oilatum. Także nie ma sensu kupować od razu i wydawać pieniądze spokojnie:)

Gość reneewiu
rozumiem ale próbki czego? oliwki kremu pudru?

Ja pudru nie używam.. Płun nivea, z oliwką, a sama oliwka johnsons & johnsons.

kup zel do mycia j&j taki zolty jest od dnia narodzin sudokrem balsam do ciala j&j tyle dla noworodka w zupelnosci wytarczy. Nie sluchaj tej wyzej co chrzani o oilatum bo jest to specyfik do chorej skory a nie dla zdrowego neimolecia. Ja juz jedno dziecko mam wiec wiem ;)

oliwki nie polecam bo dzicko przynajmniej moje robilo sie po niej tluste, brudzila ubranka , posciel. Oliwka to przezytek.

Wszystko zależy jak będzie znosić dziecko kometyki. Ja kupiłam wszystko z firmy niva i wszystko stoi, bo moje dziecko ma uczulenie, kupiłam Oillan, to ma uczulenie na parafinę:( w moim przypadku, tylko czysta woda i mydełko bambino, a do natłuszczania krem robiony w aptece ponieważ ma uczulenie na oliwkę.

jakos ja uzywam oliwki, i nic mała nie brudzi, wszystko jest dobrze ;/ przezytek :|

Gość taka sobie ja tutaj
jagoda 369--- czytaj ze zrozumieniem przecież właśnie to napisałam, akurat twojego dziecka nie uczula johnson, ale inne może uczulać więc najlepiej mieć próbki kosmetyków do kąpieli, żeby sprawdzić, a nie wydawać od razu pieniądze ja też miałam sudocrem, ale jak pupcia robi sie czerwona puder jak dla mnie jest niezastąpiony A później sama sie przekonasz co jest najlepsze czy oliwka czy balsam czy sudocrem czy puder :)

do kapieli uzywam płynu j&j zółty, do ciała i twarzy krem f18, a pupke sudokrem i tylko a noc. Nie wolno przesadzac z kosmetykmi

Gość linomag2
po co sudokrem?? sudokrem to dopiero przezytek!! jak w szpitalu posmarowalam sudokremem, to mnie polozna zjechala, ze teraz sie takich rzeczy nie uzywa, bo zawiera tlenek cynku i jest do dupy! :P duzo lepszy jest linomag.

Gość karwa fak
tak się składa, że .... kąpiel - oilatum, emolium lub (najlepsze) balneum baby basic. A poza kapielą linoderm lub linomag ... pzdr

Gość ja smialo polecam kosmetyki
Weleda. U nas to juz 2 lata kroluja, moze nie taki zestaw jak na poczatku,ale plyn do kapieli wciaz uzywam i szampon i krem do pupy czasami

Gość rr ere
kobiety oliatum jest użuwane jako lekarstwo np do słuchej skóry ale również dobre dla niemowlecia troszke go wlac do kąpania i nietreba dziecka smarowac oliwkami balsamai i pudrami jak maiała go od poczatku narodzin i spokój święty ze smarowaniem prztym ciemnieniucha nas omineła i dzidzus ładnie pachnie