Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość On46

alimenty-ile

Polecane posty

Gość On46

Hej zarabiam 1550 zł, ile powinienem miesięcznie dawać na córkę i syna którzy jeszcze studiują??? Chodzą na uczelnię w miejscu zamieszkania, więc opłaty za wynajem odpadają. Ja rozstałem się z żoną, ale nie mieliśmy jeszcze sprawy o alimenty

Gość powinieneś rzygać im całą
pensję knurze :o 🖐️

Gość On46
A sam co? Zęby w ścianę???

W moim otoczeniu taki jeden na dzieci studiujące płaci 350-400zł na dziecko, ale nie wiem jakie ma udokumentowane zarobki.

Gość powinieneś rzygać im całą
Dokladnie tak, zostawiłeś dzieci i żonę więc dupa w troki i martw się o siebie, szkoda, że nie pomyślałeś wcześniej o zapewnieniu finansów na edukację swoich dzieci :o

Gość upojgwdf ghnoiujhgf
mojej znajomej sąd zasądził od byłego męża 250 zł alimentów na miesiac na dwoje dzieci w szkole średniej

Gość On46
Po pierwsze kto powiedział,że to ja zostawiłem żonę i dzieci ? To żona zdradziła mnie ze znajomym z pracy, ale zawsze jest tak że to mąż jest tym złym.

Gość a ja bym go nie zostawiła
jasne jasne, a teraz będziesz się dowiadywał ile dać, żeby nie przepłacić? Jakbyś miał honor, to tytul tematu brzmiałby ''jak mogę dorobić żeby rozdzielić pensję między dziećmi, a samemu mieć na chleb i materac'' :o:o:o

Gość On46
nie o to chodzi po prostu utrzymac się za 1550 zł jest ciężko, tym bardziej, że to ja się wyprowadziłem z mieszkania. Wynajmuję kawalerkę ogólnie jest ciężko, chciałbym pomagać moim dzieciom ale na chwilę obecną mógłbym im dać 200 zł ale to bardzo mało...

Gość odpowiem bo pracuje u komornik
a i zjamuje sie alimentami wiec roznie jest zazwyczaj od 300 do 500 zl na dziecko zwyczajowo zasadzaja tyle zeby nie przektoczylo 60 % zarobkow takze spokojnie moga ci zabrac z wyplaty 900 zl

Gość bez alimentów
każdemu facetowi się wydaje, że 500 zł na dziecko to dużo. Jednak co ma zrobić kobieta mająca dziecko w wieku przedszkolnym, gdzie przedszkole kosztuje ok 400 zł?? Ja akurat nie dostaję wcale, bo się uchyla od płacenia i jest mi naprawdę ciężko:(

Gość gość
A3GSVrIFYdzjumFfP7uDDjnV