Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam fioła na tym punkcie :)

Wisenne inspiracje - jak ubieracie swoich małych facetów

Polecane posty

Jestem ciekawa jak ubieracie swoje pociechy, czy co sezon wymieniacie im ciuszki???? czy ubierając dziecko kierujecie się tym co najmodniejsze ???? jakie sklepy preferujecie??? second handy, firmowe??? Jakie kolorki najbardziej lubicie jeśli chodzi o chłopców???

O fuck...... czyli rozumiem że dziecko teraz najlepiej ubierać byle jak, byle było. A przecież kiedyś nie było takich mozliwosci jak teraz - matki nie miały tak by fajnie dzieciaczki ubrać, a teraz tyle różnych sklepów, second handów, allegro.... wcale nie trzeba drogo, ale z gustem

Dokładnie, masz racje. Też planuje jakoś ładnie ubierać moją córcię, która się lada dzień urodzi.... Jak czytam komentarze tych kobiet to nie wierze... i zastanawiam się co nimi kieruje

zazdrość??? że inni mają gust i niektórzy naprawdę tanim kosztem super potrafią ubrać dziecko...choć nie często się to zdarza. jak widzę niekiedy dzieci w PRL-wskich ciuchach to włos się jeży na głowie

Ludzie mają to do siebie że nie lubią gdy komuś się lepiej powodzi, lepiej wygląda.. zawiść, zazdrość.. Pewnie że nie trzeba od razu nie wiadomo jakich tysięcy wydawać, wystarczy dobry gust i troche chęci by skompletować coś fajnego chociażby w lumpeksie. Ja lubię to co czyste, schludne, czasem wystrzałowe:) no i wole żeby kolory do siebie pasowały:) za cholerę nie wiem co w tym złego.

Gość ładnie-praktycznie- tanio
takie są moje zasady! mam 2 synów 2 i 10 lat! starszemu kupuje obecnie dużo rzeczy do zdarcia - często w secondhandach - bo strasznie niszczy! oczywiście kilka porządnych nowych wyjściowych ciuchów też.... młodszego uwielbiam stroić :D bo jest śliczny....ale ważne jest też aby było tanio bo wyrasta błyskawicznie! ...nie kieruję się kolekcjami - bo moim zdaniem to przesada - ważne by rzeczy była porządna - dobrze uszyta - nie farbowała - dobrze się prasowała.....więc nowe rzeczy kupuję najczęściej na wyprzedażach w sieciówkach typu Zara, HM, CA.... ...oprócz tego kupuję rzeczy w secondhandach, bo są tanie, sprawdzone (po praniu na pewno się nie zbiegną :D ) no i oryginalne.... ...nie cierpię za to taniej bezmarkowej chińszczyzny z bazarów i tam nigdy nie kupuję Moim zdaniem jak ktoś nie ma gustu to i najnowsza kolekcja mu nie pomoże :D tak na prawdę liczy się gust i oko - co do czego dobrać.... uważam, że nasza rodzinka nie źle wygląda, nie raz słyszę pytania co gdzie kupiłam więc chyba się podoba :D najśmieszniejsze jest to że ludziom bardzo często podoba się to co wyszperałam gdzieś za na prawdę grosze

ja swojego malego faceta ubieram calkiem normalnie wg. mnie. nie stroje ale lubie jak wszystko do siebie pasuje. tzn. trudne to nie jest bo np. dzinsy pasuja praktycznie do kazdej koszulki/sweterka. a kolory uzywamy wszystkie mozliwe praktycznie. nie mamy tylko rozowych i fioletowych ubranek. i nie wymieniam co sezon bo np. bluzki na krotki ktore uzywal w zimie pod bluzke z dlugim, a ktore sa nadal dobre bedzie uzywal jeszcze na wiosne.

Ja chętnie poczytam, mój jeszcze malutki ale bardzo lubię go stroić i ubierać w fajne ciuchy np. podobne jak nosi tata;)

Ubieram mojego synka ładnie i przede wszystkim wygodnie. Kupuję głównie na Allegro. Nie patrzę na firmę tylko na wygląd i jakośc. Bardzo lubię dresy, koszulki NIKE ponieważ są świetnej jakości i rosną razem z dzieckiem. Koszulki z krótkim rękawem kupuję głównie na licencji Carton Network czy Disneya ponieważ nawet po wielokrotnym praniu nic się z nimi nie dzieje. Kolory są dla mnie bez znaczenia (nie ma tylko różowych) chociaż staram się aby ubrania ze sobą pasowały .Ubrania wymieniam jak synek z nich wyrośnie lub po prostu się zniszczą.

Gość po pierwsze
Wygodnie dla niego. Czyli luźne spodenki ( w żadnym wypadku z kieszeniami na tyłku - bo dziecko narazie tylko leży ) najlepiej bezuciskowe, body, koszulki i sweterki rozpinane z przodu aby niepotrzebnie nie denerwować go przy wkładaniu przez głowę. Nie kieruję się jakimiś trendami ale jak w sklepie jest nowa kolekcja to zawsze cos tam kupię, także dlatego, że dziecko szybko rośnie. Lubię kolekcje Disneya, fajne rzeczy są w 5,10,15 i w Smyku. Nie przepadam za rzeczami z Zary, HM itd bo są bardzo "dorosłe" a przez to niewygodne dla dziecka.

Gość praktyczna mamuśka
Ubieram swojego małego przystojniaka głównie w ubranka NEXT (bluzy), H&M (spodnie) i Kappahl. Ale większość to jednak Next. Po prostu podobają mi się i są świetnej jakości. Kupuję zarówno nowe, jak i używane, głównie na allegro. Nie szkoda mi pieniędzy na ładne rzeczy, bo mały szybko rośnie, więc nie zdąży zniszczyć - potem znowu sprzedam na allegro :) Np. ostatnio sprzedałam na allegro parę zestawów z H&M - kupiłam nowe na wyprzedaży i używane sprzedały się drożej niż nowe kupiłam... Wymieniam jak wyrośnie, ubieram go głównie w ciemne kolory, bo w takich mu najładniej. Nie lubię ubranek przesadnie ozdobionych, w dziecinne wzorki, misiaczki, aplikacje brr... !!!