Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AMANDDDA

JAKIE TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE WYBRAĆ????????

Polecane posty

Gość AMANDDDA

???????

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
to nie Ty wybieraz tylko lekarz, to nie jest nowa bluzka

dokładnie.Lekarz wybiera. Wybrał mi takie,że myślałam ,że mi czaszka pęknie:(

mi wybrala dobrze, kiedys harmonet, potem novinette, potem yasmine, wszystkei byly ok, zadnych skutow ubocznych:)

Gość pata taj
jasne - lekarz wybiera, lekarz tak samo "strzela" jak i my... ostatnio jak bylam to babka sie zastanawiala zastanawiala,nie wiedziala jakie wpisac na te recepte, widzialam jak sie meczy i powiedzialam "no to moze cilest" a ona : dobrze, niech bedzie cilest takze gowno prawda ze lekarze tacy sa zayebisci w dobieraniu tabletek

U mnie tylko plasterki zdały egzamin. Po Harmonecie miałam ochotę zabić męża ,a jak mnie dotykał dostawałam szału :(

tak zeby dobrze dobrac to trzeba rtobic badania szczegolowe, a tak strzelaja, mysle ze to od organizmu zalezy, ja bralam rozne i po wszystkich czulam sie dobrze, zadnych zmian, a lekarz zawsze daje na probe, jak sie zle czujesz to zmienia i tak wkolko takze to jest na chybil trafil:)

nie bierz tabletek, nie niszcz sobie watroby, poza tym i tak pewnie nie bedziesz o nich pamietac. wez krazki nuva ring. swietna sprawa.

Gość wtf???
nikt nie wie jak na ciebie dane tabletki wplyna, nawet lekarz wiec to nie ma znaczenia od jakich zaczniesz,moze sama zasugerowac a jak nie to lekarz zasugeruje ale z tego co czytalam to dziewczyny sa bardzo zadowolone z Sylvi20

Gość pata taj
a plastrow sie nie boicie stosowac? ja to caly czas mialabym stresa ze sie gdzies odklei, ze w kapieli cos sie z nim stanie i nie zadziala...

Gość pata taj
ile kosztuja te krazki ?

ja niestety nie powiem ci o innych metodach, tabletki bralam kiedys przez jakies 2 lata, teraz od 3 lat nei zabezpieczam sie niczym:)

ja szczerze polecam krążki. maja najmniejsze stezenie hormonów a sa tak samo skuteczne jak tabletki, zadnych skutkow ubocznych, mi dzieki nim skrocily sie miesiaczki i przestaly byc bolesne, poza tym nie psujesz sobie watroby, hormon dostaje sie najkrotsza droga, nic nie uwiera i nie przeszkadza, a jesli nawet to mozna go spokojnie wyjac na 3 godziny na czas stosunku a potem wlozyc spowrotem poniewaz on w tym czasie dalej dziala. nie trzeba o nim codziennie pamietac, masz spokoj na 3 tygodnie :) polecam szczegolnie zapominalskim, u mnie sprawdzily sie znakomicie, od poczatku nie chcialam tabletek bo wiedzialam ze nie bede sie pilnowac z ich braniem, a krazki to ogromna wygoda, zawsze smiesza mnie dziewczyny ktore biora tabletki, nie pilnuja zeby brac je o czasie lub popijaja alkoholem na imprezie, zapominaja wziac jednego dnia wiec nasteopnego biora dwie oczywiscie w miedzy czasie sie nie zabezpieczajac dodatkowo a potem jest wielkie zdziwienie ze sa w ciazy. krazki sa rewelacyjne.

Gość pata taj
56? wow 3xtyle co przecietne tabletki takie rzeczy powinny byc refundowane...

Gość klaudia to że tobie
krążek służy nie znaczy że będzie służył wszystkim , tak ciężko to pojąc ? U mnie totalny niewypał , Okresy dłuższe , bardziej bolesne , mocniejsze , zero libido i fatalny nastrój no i cena też z górnej półki

Tabletki powinno się brać po uprzednim sprawdzeniu poziomu hormonów. W Polsce się tego nie stosuje ze względu na cenę badań. Lekarze wypisują na chybił trafił, najczęściej w zależności od firmy, która go akurat rozpieszcza. Jak jest sie młodym, pieknym i bogatym to najlepiej jednofazowe. Jakieś jaśminy czy cilesty. Jak się jest starym i dalej bogatym to dwu fazowe. Albo trój ale one, zdaje się, mają największe skutki uboczne. Do tego nie powinno się stosować jednofazowych przy galopującym endometrium. No i wszelki guzki piersi są przeciwskazaniem. Choć tu już wymyślono rozwiązanie tabletkowe. Niestety nie znam nazwy.

a to nie wiedzialam nawet, myslalam ze to normalna cena, nie sadzilam ze tabletki takie tanie sa.

Gość agatatta
lekarz strzela tak jak my .. mi wybrał mikrogynon21 i co spowodowały że wylądowałam w szpitalu

Gość gość
ja bralam cilest, bylam zadowolona i nie byly wcale drogie jedybe co na minus to to ze mialy poprawic moją cerę a wogole na cere nie dzialaly, teraz cilest juz wyszedl z obiegu, wycofali go i lekarz przepisał mi Atywię(te mialy pomagac na tradzik) biore od 3 miesiecy i wcale mojej cery nie poprawily -0 chyba wrecz przeciwnie mam jeszcze wiecej trądziku....tyle ze nie mam po nich skutkow ubocznych zadnych no i minusem jest to ze sa drogie! mialy byc w podobnej cenie co cilest a sa drozsze o jakies 15 zł.....chyba zmienie na jakies inne tansze