Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejja

Czy można się dostać na studia z oblanym przedmiotem?

Polecane posty

Gość hejja

np jeśli te potrzebne na dany kierunek się napisało na 90% ,ale oblało np. WOS?

Gość hejja
oczywiście chodzi o maturę

Gość hejja
nikt nie wie ? :(

Gość mozna..
tak :)

Gość vb mbv mm
nie sadze- a pzynajmniej na pewno nie na dobre studia/ z reszta teraz wszysyc studuija - wg mnie i tak wiksozsc studiów w poslce ejst bezwartosciowych P

WOS nie jest obowiązkowym przedmiotem, więc jak dostaniesz 0 punktów to nic się nie stanie. Nie można oblać dodatkowego przedmiotu. Z tym, że jeżeli jest on punktowany na tym kierunku na który idziesz to masz mniej punktów za niego niż konkurencja i nie wiem jak szanse na dostanie się tu wyglądają.

Jak idziesz na kierunek gdzie WOS się nie liczy to z 90% na pewno się dostaniesz. Zależy jeszcze oczywiście czy to rozszerzone przedmioty, bo za nie jest dwa razy tyle punktów.

Gość hejja
niee ,wos się nie liczy na bank , a co jeśli się obleje np. język obcy ,bo o n jest obowiązkowy? chodzi o to ,że nie uczę się w polsce,ale mam zamiar iść na studia, a akurat w mojej szkole wos jest przymusowy

Gość hejja
bo np. polski trzeba poprawić jak się obleje prawda?

Jak nie piszesz polskiej matury to napisz o jaki kraj ci chodzi. Ja nie wiem jak jest za granicą. W Polsce trzeba zdać na poziomie podstawowym matmę, język, polski ustny i pisemny i wtedy matura jest zaliczona. Potem dobiera się przedmioty dodatkowe i ich nie można oblać. Dostaniesz tylko 10 punktów to ci napiszą, że dostałaś 10 punktów i tyle.

Gość hejja
uczę się w anglii i tutaj piszę tylko tak jakby te przedmioty dodatkowe, bo sama je wybieram, tylko coś typu wos szkoła narzuca odgórnie każdemu i to trzeba napisać

Gość hejja
ale jak to oblejesz to nic się nie dzieje, normalnie reszta przedmiotów się liczy

W Anglii możecie mieć inaczej, więc się tym nie sugeruj. Wiem tylko jak jest w Polsce. Dodatkowe przedmioty nie mają wpływu na maturę. Jak np. oblejesz tylko język obcy to wtedy piszesz poprawkę w sierpniu. Jak oblejesz dwa przedmioty obowiązkowe i więcej to wtedy za rok jest poprawka.

Gość hejja
o czym ty mówisz ? :O po prostu z pisania wypracowań jestem noga, nie idzie mi i boję się ,że mogę to oblać :O za to rozszerzoną biol. chem. i matme muszę zdać na 90% :O sama jesteś żałosna, tak świetnie maturę napisałaś, a czytać ze zrozumieniem nie umiesz

Gość hejja
kobietaaaa dzięki, kiedyś dzwoniłam do biura rekrutacji i pani mi tam tłumaczyła cały ten proces i że tylko liczą się punkty z 3 przedmiotów z reszty można mieć same tróje, ale o oblewanie nie przyszło mi do głowy się spytać :P myślę jednak ,że chyba nie potraktowaliby tego jak np. polski na maturze w sensie ,że trzeba zdać ...

Gość andrrrr
no to pięknie :O a później konowały lekarze którzy wosu nie potrafią zdać :O

Lepiej wyjaśnij to u dyrektora. On powinien wiedzieć co i jak. W Polsce WOS na pewno nie jest obowiązkowy, ale jak u was jest i każdy musi to pisać to sytuacja może wyglądać inaczej.

Gość hejja
tzn jest ,ale tylko w mojej szkole, bardziej chyba jako taki przedmiot dodatkowy, nawet większość uniwersytetów tutaj nie uznaje tego na równi z innymi przedmiotami..ale gdyby był tak jak w polsce dodatkowy to mogę dostać 0pkt czy tam oblać i nic się nie dzieje?