Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość watpliwamedycynaporazkaswiata

Medycyna Współczesna Nie Radzi Sobie Z Chorobami...Nawet Tymi Prostymi...

Polecane posty

Przyglądając się współczesnej medycynie, stwierdzam, iz wszytsko dzieje się na ślepo. Tzn. leczenie choroby polega na wykluczaniu po kolei różnych chorób jeśli leki zapisane przez lekarzy nie działają. Na dodatek coraz częściej medycyna nie radzi sobie z pprostymi, powszechnymi chorobami. Medycyna tak jak już znana nam farmacja uległa, niestety, komercjalizacjii co skutkuje słabą jakością opieki, brakiem fachowości i dociekliwości a prostą gonitwą za pieniędzmi... Lekarze w sumie mówią trzeba leczyć, brać tabletki ale one TYLKO MASKUJĄ CHOROBĘ NA WIELE LAT I POTEM PRZYCHODZI CIERPIENIE I NAGŁY ZGON... STWIERDZAM TO WSZYSTKO gdyż jako młoda osoba, żyjąca dotąd zdrowo zaczęłem chorować na nadciśnienie choć nic czułem tego jednak wyniki badań jednoznacznie pokazały nadciśnienie. Odkąd leczę je czuje się gorzej.... Najgorsze, że po roku od leczenia złapały mnie inne choroby: arytmia serca, depresja etc. Coraz bardziej zaczynam wątpić w medycynę!!! Moje wątpliwości są bardziej prawdziwe niz badania najlepszych prof. medycyny. Nie ufam już lekarzom, odkąd mamy dostęp powoszechny do wiedzy sami możemy stwierdzić, iż lekarze są sami szarlatanami a ich wiedza o organizmie jest znikoma...od średniowiecza nie dzieli nas przepaść a jedynie parę wieków... Prosze Was w tym wątku o podzielenie się z wszystkimi opinia o lekarzach, współczesnej medycynie...

Gość Astreologista
To nerwica. Medycyna pomija nerwice, bo ta dopada kazda dziezine po trochu i zaden lek tego nie wyleczy tylko antydepresife filmtableten.

Masz na myśli mnie??? Nerwica.... Hmmm może teraz i mam nerwice ale wszystko z powodu spiętrzenia się problemów zdrowotnych w młodym wieku. Młode osoby winny byc pełne energii i woli do życia. Jednak tak nie jest. Poza tym jak traktuja Nas lekarze??? Z góry. Myślą, iż zawód który uczyli się stawia ich równo z Bogiem i maja prawo traktować nas jak stworzenie, z którym moga robić co chcą. Czują władze nad ludzkim zdrowiem. To chore gdyż zawód według nie tylko idei winien być służba życiu, ulżeniu ludziom...

Gość llllllkkk
watpliwa z ust mi to wyjęłaś , bujam się od trzech lat od lekarza do lekarza,codziennie od rana zdycham dosłownie i jest coraz gorzej,a ci mi ku...wa aspirynki przepisywali,potem pier....li coś o nerwicy ażpoleciałam z wrażenia do psychiatry który oczywiście ją wykluczył, byłam już u lekarzy wszystkich chyba dziedzin i każdy wyklucza choroby ze swojej grządki,teraz przestaje widzieć czasami i też to d ie mają, wypuszczają akademie medyczne niedouczonych ignorantów i tyle, którzy tylko daj i daj, na nocnych dyżurach się prześpią i dalej daj, oprócz ku..ew to jedyny zawód gdzie za spanie się płaci , ale tamte przynajmniej pożyteczne są

Gość Astreologista
Na 100 lekarzy moze 10 jest z powolania. Tez nie jestem stara , ale po wielu problemach zaczelam chorowac , dlugo trwalo, nim trafilam na lekarza ktory mi pomogl.

Gość smutekdokoncazmierzchuzycia
Fakt nie mozna generalizowac iz wszyscy lekarze sa tacy sami ignoranci wladcy zycia i smierci zdarzaja sie baaaardzo rzadko ludzie lekarze wiecie co wole stawiac na srodki naturalne to z nich pseudo naukowcz i lekarze czerpia wiedze i lekarstwa

Gość zgnile jablko
ja omijam lekarzy szerokim lukiem, i czuje sie swietnie, jest w przyrodzie tyle naturalnych srodkow, ze ich chemiczne pastylki mam gdzies, taka prawda ze lek na jedna rzecz pomaga a na 4 inne zaszkodzi, pije duzo naparow z ziol, jem duzo czosnku, miodu, uprawiam tez sport i staram sie zdowo odzywiac (tzn, unikam przetworzonych produktow, nie jadam syfow na wyno) jak do tej pory jestem okaZEM ZDROWIA I ENERGII

Gość takaprawda
Czasami lekarze się przydają. np chirurdzy albo dentyści. Ale też staram się omijać szpitale i przechodnie szerokim łukiem bo nie dość że to właśnie tam najszybciej choróbsko można złapać to do tego jakoś nigdy żaden lekarz mnie z niczego nie wyleczył tylko wszystko z czasem się samo goiło.

jesli juz musze iśc , to sama wiem co maja mi przepisac . i tylko dlatego ide . raz mi sie zdarzyło ,że musiałam pojechac ,bo sie bałam o serce. . i na tym skończyłam wizyty . raczej dzwonie ,jak wiem co mi jest i tylko odbieram recepte .