Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość light kola

pokarmy stale a mleko dla dziecka

Polecane posty

Gość light kola

moje dziecko ma ponad 4 miesiace. ile razy powinnam dawac mu mleko a ile razy pokarmy stale typu kaszka ryzowa, deserek czy obiadek ze sloiczka. dziecko juz to wszystko je ale nie wiem jak czesto w ciagu dnia i co dawac:( plis o pomoc!

Gość MI_zielone
postaraj sie stopniowo zastapic niektore posilki : kaszke mozesz dawac rano lub przed snem, owoce najlepiej na drugie sniadanie albo po poludniu, zupke zamiast karmienia okolo 13-14 i tyle. Docelowo powinno pic mleko ( lub produkty mleczne jak jogurt, budyn- to pozniej ) 3 razy dziennie po okolo 200 ml, ale to przyjdzie z czasem.

Gość light kola
4miesiecznedziecko powinno pic 200ml 3xdziennie?????!!!! moje pije 150!!!

Gość MI_zielone
DOCELOWO napisalam

Gość light kola
up

Gość light kola
nikt wiecej mi nie doradzi?

Gość mamapyta77
wiec tak, daje przyklad jak ja daje mojemu rano kaszka bananowa na 150ml mleka dodaje kilka łyzeczek kaszki okolo 10-11 daje mleko z kleikiem np kukurydzianym, około 13 obiad, zupka 15 daje mleko 150ml 16-17 deserek 19-20 mleko z kleikiem ryżowym 180ml deserek można dac zaraz po obiedzie tez albo po sniadaniu jeszcze daje herbatke lub soczek rano, po zupie, wieczorem

Gość mamapyta77
aha, w nocy juz nie je zazwyczaj, ale jezeli wstanie około 5 rano niekiedy to daje samo mleko ok 150ml

Gość mamamama26
ile powinno a ile wypija to jest rożnica mój maluch jest na nutramigenie - wypija go dobowo ok 450 - 550 ml - dodatkowo dostaje soczek, zupke lub deserek ze słoiczka i sinlaca - też mam problem z rozłożeniem tego na dobe - przede wszystkim dlatego ze wieksze ilości mleka wypija w nocy - w dzień 60 max 90 ml i dalej jest wrzask..