Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ze sobą zrobić

Pierwszy tydzień w żłobku....

Polecane posty

Gość co ze sobą zrobić

Mam bardzo absorbujące dziecko, do tej pory łączyłam pracę zawodową z opieka nad nim w domu, od tygodnia zaprowadzam go do klubu malucha na razie na 5h.... oczywiście ryczy po każdym moim wyjściu, ale to nie jest najgorsze.... jestem rozbita, nie potrafię się niczym zając, mimo, ze mam teraz czas na pracę i spokój.... jestem zła na siebie, bo chciałabym się ostro zabrać za pracę, a nie potrafię się zorganizować....

Gość musisz myśleć też o sobie :)
Twoje zachowanie śwadczy o tym, że taki odpoczynek jest Ci potrzebny! Jesteś tak zaangażowana w dziecko, tak mu oddana, że nie potrafisz inaczej funkcjonować. I to jest problemem. Bardzo dobrze, że chodzi na takie zajęcia, uczy się zabaw z innymi. Tobie przede wszystkim jest to potrzebne bo zatraciłaś się, nie można całego swojego życia podporządkowywać naszym dziecim, trzeba mieć chwilę oddechu, trochę czasu dla siebie. Teraz musisz od nowa zorganizowac swój czas, nie myśl o tym co synek robi, na pewno suoper się bawi. Daj sobie jeszcze parę dni i nauczysz się myśleć o sobie :) Jeśli nie praca to usiądź, odpocznij, napij się kawy, poukładaj coś. Jak w końcu oswoisz się z myślą, że masz czas dla siebie to powoli wdrożysz inne zajęcia w swoje życie :)