Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja z krainy rzeczywistości

Niechciana ciąża - Czy ktoś miał podobny problem?

Polecane posty

VVVVVVWERTYU - nie życzę, żeby ciebie w życiu spotkała jakaś tragedia, bo wtedy nikt tobie nie uwierzy :\

Gość tv silesiaaaa
a czemu ty uwazasz ze kazda ktora tu pisze to debilka??? Calkiem mozliwe ze to jest prowokacja, ale lepiej odpowiedziec i byc wysmianym niz zignorowac czyjs problem. Moze kiedys sama bede miala jakis problem, w ktory nikt nie uwierzy i co druga osoba powie PROWOKACJA...wiec mam to gdzies czy akurat ten gwalt sie wydarzyl, wiem tylko że mógl sie wydarzyc i to mi wystarczy bo sama bylam zgwalcona

Alu sprawa trudna jak cholera... nie rób nic pochopnie i przemyśl wszystko. Pamiętaj tylko o tych 3 możliwościach jakie poruszyłam wyże i o ich skutkach/ konsekwencjach... Teraz każda z tych możliwości czy to aborcja czy wychowanie tego dziecka bądź oddanie do adopcji wydaje Ci się okropna i niczym z kosmosu... przemyśl i posłuchaj serca... a nie mnie czy innych forumowiczek. Spróbuj znaleźć DOBREGO psychologa bądź jeśli jesteś osobą wierzącą ( zaraz gromy się na mnie zwalą ale mam to w dupie, bo na kafe to normalka) pójdź do zaufanego księdza i poproś o pomoc... Twoje życie i życie Twojego dziecka zależy TYLKO I WYŁĄCZNIE OD CIEBIE! Ten facet nie jest ojcem tylko dawcą nasienia... Ojciec to zupełnie inna i bardziej odpowiedzialna rola. Pamiętaj tylko, ze i Ty i maleństwo jesteście poszkodowani i być może obustronna miłość by wam a w szczególności Tobie pomogła? Do wszystkich, które zawzięcie pierdolą za przeproszeniem o genach etc. W genach moje drogie przekazuje się cechy wyglądu oraz cechy charakteru!!!! Broń Boże nie zachowania! Można mieć ten sam charakter co ojciec ale poprzez wychowanie i wpojone zasady inaczej się tym charakterem "operuje". W przeciwnym razie, każdy byłby przestępcą i skurwysynem.... Poza tym nikt nie am prawa oceniać człowieka na podstawie jego rodziców! Jak można powiedzieć w ogóle, że to dziecko jest gówno warte i jeśli dziewczyna urodzi to będzie to wydanie na świat tylko i wyłącznie złych genów!? Weźcie czasem pomyślcie chwilkę zanim zaczniecie tu chlapać ozorem co wam ślina na język przyniesie o.O

VVVVVVWERTYU CZEMU WY WIERZYCIE KAŻDEJ DEBILCE KTÓRA SIĘ TU WPISZE.???????????????????????????? ŻADNA NORMALNA LASKA NIE ZOSTAWIŁA BY TEGO OD TAK SOBIE, TYLKO ZGŁOSIŁA BY NA POLICJĘ TO PROWOKACJA, NIE WIDZICIE TEGO. DAWAJCIE DALEJ TE SWOJE MĄDRY RADY JAKIEJŚ LASCE CO SIĘ Z WAS NABIJA;/ Nie życzę Ci żebyś kiedykolwiek była zgwałcona... widać, że gówno wiesz o specyfice tego przestepstwa :/ Pojęcia dziewczyno nie masz także o tym ILE różnych zachowań i ile systemów obronnych jest w stanie wytworzyć mózg człowieka :/

Bellik - Dziękuję.

Aluś nie ma sprawy ;) miałam z tym styczność więc wiem jak Ci cięzko!

Gość żółtaciżemka
Alicja z krainy rzeczywistości VVVVVVWERTYU - nie życzę, żeby ciebie w życiu spotkała jakaś tragedia, bo wtedy nikt tobie nie uwierzy :\ Ty nie zrobiłaś NIC, żeby Tobie ktokolwiek uwierzył!!! Dlatego nie wierzę że to prawda co piszesz.

Gość na twoim miejscu
bym usunęła. Parę lat temu, kiedy miałam praktyki w ośrodku dla samotnych kobiet w ciąży i matek (jestem po psychologii), spotkałam parę dziewczyn po gwałcie. Najmłodsza miała 16 lat, inna zaś była wdową i wychowywała już jedno dziecko. Jedne z nich urodziły i było wszystko okej. Drugie poddały się aborcji i też nie odczuły żadnych ran na psychice (tutaj od razu zaznaczam że syndrom postaborcyjny NIE występuje u każdej kobiety!). Były też i dwie które urodziły i uznały to za największy błąd swojego życia. Nie umiały się odnalezć w roli matek, w wyglądzie dziecka doszukiwały się cech wyglądu gwałciciela, ignorowały płacz czy konieczność zmiany pieluchy. Jedna z nich trafiła koniec końców na oddział w szpitalu dla nerwowo i psychicznie chorych po tym, jak chciała udusić syna poduszką kiedy spał. Musisz to dobrze przemyśleć. Nie daj sobie od razu po jednym czy dwóch postach wmówić, że aborcja/urodzenie to jedyna słuszna droga-nie ma takiej. Możesz usunąć-początkowo będzie wszystko dobrze ale po latach mogą wystąpić zaburzenia psychiczne i problemy ze zdrowiem. Możesz urodzić-nie będziesz wcale szczęśliwa. Staniesz się sfrustrowaną matką winiącą dziecko za całe zło tego świata. Po ciąży i porodzie będziesz też przez parę tygodni zmęczona a twój organizm rozregulowany....Życie pisze różne scenariusze. Ty musisz wybrać jeden z nich

Gość niechcianaciaza
Jeśli znalazłaś się w sytuacji że jesteś zmuszona podjąć trudną decyzje pozbycia się niechcianej ciąży to powinnaś dokładnie przeczytać to co jest tu niżej napisane: Otóż, jakieś pół roku temu miałam ten sam problem.zaczęłam tak jak wy szukać pomocy i informacji w internecie,informacji było sporo ale wiele sprzecznych ze sobą....za to ofert zakupu odpowiednich środków bardzo dużo o przeróżnym przedziale cenowym od 100zł do 1000zł. wszystkie ogłoszenia napisane pseudonaukowo z dużą ilością farmaceutycznego słownictwa lub w stylu że niby ,,sama przeszłam kuracje i trochę mi zostało więc mogę odsprzedać..." zdecydowałam się na zakup, sprzedawca był bardzo przekonujący za dwa dni dostałam listem poleconym torebkę z witaminami... za które zapłaciłam 300zł. Znalazłam innego sprzedawce który za 200 zł proponował arthrotec i wysyłkę listem pobraniowym z możliwością sprawdzenia zawartości i znów za 2 dni listonosz przyniósł i poinformował mnie że na przesyłce nie jest zaznaczona taka opcja.... będąc zestresowana sytuacją i ze względu na czas który w naszej sytuacji ma kolosalne znaczenie, zdecydowałam się zapłacić i odebrać i znów zostałam oszukana bo w środku zamiast arthrotecu była prezerwatywa. Pomyślałam sobie że poszukam ogłoszeń z odbiorem osobistym to już nie zostanę oszukana ale i tu o dziwo gdy dzwoniłam to pytano się mnie z kąt jestem i zawsze okazywało się że ci sprzedawcy są z daleka więc odbiór osobisty nie wchodził w rachubę tylko wysyłka ..... Przełamałam wstyd i poprosiłam znajomego z Holandii o załatwienie mi ru486 (tam jest ogólno dostępny) a znajomą panią aptekarkę o arthrotec i tak się zakończyła moja nieprzyjemna przygoda z zakupami w sieci. Lecz, będąc bezrobotną, mającą niemiłe doświadczenie z tym tematem i wyrobione dojście do tych środków postanowiłam trochę na tym zarobić ale nie oszukując tylko sprzedając taki zestaw potrzebującym kobietą na bardzo przejrzystych i uczciwych zasadach: zestaw 12tab ARTHROTEC, 1 TAB RU486 SPECJALNĄ ULOTKĘ PRZETŁUMACZONĄ NA JĘZYK POLSKI OPISUJĄCĄ PRZEBIEG KURACJI I ODPOWIADAJĄCĄ NA WSZYSTKIE EWENTUALNE PYTANIA ZWIĄZANE Z KURACJĄ I WSZYSTKIMI MOŻLIWYMI OPCJAMI Z NIĄ ZWIĄZANYMI I NURTUJĄCYMI NAS PYTANIAMI Skuteczność zestawu to 98% TABLETKI SĄ ORYGINALNIE ZAPAKOWANE W BLISTRY I PUDEŁKO Z DŁUGĄ DATĄ WAŻNOŚCI wysyłam tylko: zwykłą przesyłką pobraniową i zawsze z możliwością sprawdzenia zawartości przed zapłatą E-przesyłką pobraniową i zawsze z możliwością sprawdzenia zawartości przed zapłatą (E-przesyła to taka która nie przychodzi na adres domowy tylko na pocztę , poczta wysyła SMS-a do tej osoby że ma przesyłkę do odebrania z urzędu, powoduje że nikt z domowników nie musi wiedzieć o jej przyjściu ani o zawartości) jeśli by do ciebie przyszła przesyłka bez opcji sprawdzenia zawartości to jej nie odbieraj !!! w Holandii RU486 kosztuje 29 euro arthrotec w aptece na receptę 60zł, ja cały zestaw który możesz mieć w domu w ciągu 2 dni bez kombinowania, latania po lekarzach i proszenia się o receptę (nie chcą wypisywać ze względów moralnych)sprzedają za 350zł KOSZT RAZEM Z WYSYŁKĄ TO 350ZŁ Jeśli jesteś zainteresowana to proszę o tel lub SMS-a na nr 518 194 183 odpowiem na wszystkie pytania >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>