Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alllllumaaadi

Proszę o radę, trochę się boję.

Polecane posty

Gość alllllumaaadi

Po pierwsze pewnie zostanę tu 'zjechana' za to co zrobiłam ale cóż zdarzyło się. Chodzi o to, że po alkoholu dwa dni z rzędu zdarzyło mi się współżyć bez zabezpieczenia. Mam 23 lata, a zachowałam się jak gówniara, wiem, ale czasu nie cofnę. Inna sprawa to kwestia moich miesiączek. Zawsze miałam nieregularne, albo w ogóle nie miałam dłuuuugo (to jest rodzinna przypadłość, mama nie mogła długo zajść w ciąże, około 10 lat) Mam wysoki poziom prolaktyny i PCO. Ostatnio okres miałam we wrzesniu czyli prawie pół roku temu. To kolejna sprawa którą zaniedbałam, ale nie mam ochoty faszerować się teraz hormonami. Niby szansa że mogłam zajść w ciążę jest malutka, ale jednak jakoś sie boję. Proszę, nie osądzajcie mnie, mam tylko pytanie, czy uważacie, że mogło by dojśc do zaplodnienia? Stosunek nie był skończony...

Tak. Zasada jest prosta jest sex może być dziecko niezależnie od zabezpieczeń. Ale powinnaś się bardziej martwic o choroby (zakładam że to był przygodny sex bo jak nie nie wiem czemu byś bała się "zjechania") Poczekaj te 3 mc i zrób sobie badania. Zanim znowu z kimś pójdziesz do łóżka

szansa jest zawsze, ale mysle ze u Ciebie to bedzie 1% :) Glowa do gory. Idz do lekarza po jakas antykoncepcje to raz i ze swoimi problemami miesiaczkowymi - to dwa! Bo za 3-5 lat bedziech chaila miec dzieci i pojawi sie wtedy wieeeeeelki problem.

Gość alllllumaaadi
Pojde na pewno do lekarza. Kurczę, mam nadzieję, że to się nie skończy źle bo bym sobie nie darowała.......

Gość Lux deLux
szansa jest raczej znikoma

Gość fajnamniam
mysle tez ze nie ma szans

Gość uuuuuuuuuuupppppppppppppp
jw

No niestety możesz być w ciąży i jedynie wizyta u ginekologa za jakiś czas może rozwiać wątpliwości

Gość nuhnui
ja bym raczej sie hiva bala a nie ciazy:P

Gość alllllumaaadi
majka- ale to chyba nie mozliwe skoro nie miałam okresu od pół roku, a wcześniej też raz na kilka miesięcy miałam. hiva to raczej nie, to byl kumpel eh, czemu zawsze sie mysli pozniej niz trzeba?:(

Gość Prrrrrrrrrrr
z wysoką prolaktynę bardzo ciężko jest zaciążyć.

nigdy nic nie wiadomo kiedy może Ci się odblokować owulacja. Zrób test 3 tygodnie od ostatniego stosunku, będzie już wtedy wiarygodny.

Gość alllllumaaadi
kuuuuuuuuurcze, ja już chyba sobie zaczynam wkręcać, że mnie brzuch boli, że coś tam... Ogólnie to chyba jest niemożliwe, skoro nie mam okresu od pół roku, wysoką prolaktyne - dwa razy ponad normę mniej więcej i wysoki testosteron - prawie max dopuszczalny. Więc tak sobie to tłumaczę, że skoro zdrowe dziewczyny mają około 5-7 dni w miesiącu możliwość zajścia w ciążę to czy mi by się to mogło przytrafić? :( proszę jeszcze o opinie, bo się stresuje:( a ginekolog kiedy może po badaniu wskazać czy jest ciąża?

Gość alllllumaaadi
podnoszę jeszcze razzzzzzzzzzzzzzzzz

wcześniej wyjdzie test bo po 3 tyg od stosunku a ginekolog może stwierdzić na usg ciążę 5-6 tyg przez dopochwowe a ok 8 tyg przez powłoki brzuszne.. Skoro masz wysoką prl i testosteron to dlaczego się nie leczysz? Kiedyś będziesz chciała zajść w ciążę i co wtedy?

Gość alllllumaaadi
Byłam u dwóch ginekologów jakiś czas temu i powiedzieli mi to co już wyczytałam na wielu forach i dawali luteine ktora nic nie dawała poza zbędnymi kg. I zawsze usłyszałam to samo - pęcherzyki na jajnikach tarara..:O wiem, powinnam się leczyć i już teraz na pewno się wybiorę do lekarza. Moja mama 10 lat czekała na mnie a miała te same objawy co ja teraz, czyli PCO. Wiele osób stara się o dziecko z tymi objawami co ja mam i nie może długo zajść w ciąże, więc mam nadzieję, że mi po tych głupich wybrykach akurat nic takiego się nie przytrafi, bo bym chyba umarła. Klaudynka, jak jesteś w temacie to oceń "moje szanse", ja myślę, że to się dobrze skończy. A co do testu, to jeżeli mam PCO itp o czy on wiarygodnie wyjdzie?

luteine na pcos. Musisz poszukać dobrego lekarza, który odpowiednio się Tobą zajmie. Nie jestem w stanie ocenić szans bo tak jak napisałam owulacja mogła się odblokować w każdej chwili. Nie, test wyjdzie prawidłowo bo wykrywa hormon hcg. Jedynie może wyjść fałszywie pozytywny w niektórych przypadkach nowotworów lub przy terapiach lekami hormonalnymi.

a nie doczytałam, że nie było pełnego stosunku. To nie ma co się martwić. Gdyby zachodziło się tak łatwo w ciążę z preejakulatu to nie było by problemów z przyrostem naturalnym :)

Gość alllllumaaadi
dziękuję za odpowiedź, zrobię test za około 3 tygodnie, ale do tego czasu to ze stresu sobie nawymyślam jeszcze dużo pewnie:(......