Gość KobietkaXYZ Napisano Marzec 9, 2011 Zdradzcie Wasz najlepszy przepis,na sernik.:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KobietkaXYZ Napisano Marzec 9, 2011 No kobietki zdradzcie swoj najlepszy przepus na serniczek:-).Moja siostra robi przepyszny z brOskwiniamj,jak wysepie przepis od niej to wkleje jutro ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gizula888 0 Napisano Marzec 9, 2011 pisałam o nim w temacie palce lizać - robiłam go juz kilkukrotnie i zawsze wyszedł:) Mimo moich kiepskich zdolności do pieczenia zrobiłam taki serniczek pyszny - wszyscy brali przepis Polecam początkowym gospodyniom!! Bardzo łatwy sernik Składniki: 1 kg sera mielonego (w wiaderku), 8 jaj, 1 kostka masła roślinnego, 1 niepełna szklanka cukru, 2 budynie śmietankowe (w ostatecznośći 2 łyżki mąki ziemniaczanej), bakalie - ja nie dodaje Jak przyrządzić? Ucieramy mikserem cukier z żółtkami, po chwili dodajemy po łyżce masła i dalej miksujemy, dodajemy po łyżce ser i budynie (lub mąkę), miksujemy - koniec miksowania masy. Dodajemy bakalie i mieszamy łyżką. W osobnym naczyniu ubijamy pianę z 8 białek, kiedy piana będzie sztywna, dodajemy ją do masy serowej i łyżką mieszamy. Przekładamy do dużej blachy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (tak około 200 stopni) i pieczemy 1 godz. - ja piekłam chwilke dłuzej az zarumienił sie wierzch. Moze też pękać z wierzchu - ale pod polewą nie widać. Jak podawać? Serniczek można jeść jeszcze ciepły, można go też polać polewą czekoladową i wtedy jest jak po wiedeńsku. Uwagi: Sernik zawsze wychodzi, krótko się go szykuje i tylko 1 godz. piecze. Łatwy, szybki i smaczny. Ja robiłam go w dużej tortownicy i na spód dałam ciastka degestive - sa lekko słone chyba z lu, pokruszone drobno z rozpuszczonym masłem na całe opakowanie ciastek tj 225 g chyba - dałam 100 g masła czyli poł kostki - wszystko to ze soba pomieszałam, masę ułożyłam (a właściwie wcisnęłam w tortownicę) na tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia - potem dałam do schłodzenia do lodówki, a w tym czasie robiłam masę serową. Aha nio i ja polewam go mleczną czekoladą z odrobiną mleka, najlepszy jest oczywiście ciepły- naprawde rozpływa się w ustach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jenk Napisano Marzec 9, 2011 A ja bym zjadla taki sernik wilgotny ,cięzki od sera a nie puszysty macie przepis? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość A JA MAM / Napisano Marzec 9, 2011 naprawde dobry sernik staropolski z gotowanymi ziemniakami oj dobry dobry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Laura Diaz 0 Napisano Marzec 9, 2011 Jak dla mnie to tylko taki, zawsze go robię na święta: http://www.wielkiezarcie.com/recipe2812.html Cieżki, wilgotny, aromatyczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sernikomaniak Napisano Marzec 9, 2011 ja uwielbiam wszelkie serniki od wiedenskiego przez ten z kwasnej smietany czy na kruchym spodzie a na serniku na zimno konczac ale chyba taki naj to dla mnie izaura.nie mam przepisu przy sobie ale net jest skarbnica przeciez... ten sernik jest pycha.z ciemnym ciastem polewa i wiorkami kok. mokry ciezki latwy i bardzo dobry a przede wszystkim zawsze sie udaje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ulotna chwila 0 Napisano Marzec 9, 2011 sernik z rosą (kruchy spód, mokry ser, a na wierzchu pianka i rosa) od lat mój number one :-) przepis na topiku Agripy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sernikomaniak Napisano Marzec 9, 2011 co do wszelkich ciast polecam blog p.doroty mojewypieki.blox.pl rewelacja a jakie zdjecia...no jakby kolo was lezaly i mialoby sie je za chwile zjesc.pare przepisow przetestowane przeze mnie lub siostre i z czystym sumieniem polecam :) a co do sernikow to pare przepisow na serniki na zimno oraz duzy wybor pieczonych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka ta czarna Napisano Marzec 9, 2011 mam super przepis na sernik.wypróbowany,wilgotny i dziecinnie łatwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KobietkaXYZ Napisano Marzec 10, 2011 Taka ta czarnz,no to podziel sie tym przelisrm z nami :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość margolka66 Napisano Marzec 12, 2011 Ja się z Wami podzielę dobrym sernikiem! MASA SEROWA: 1 kg sera takiego swojskiego , a jak takiego nie mam to kupuję śmietankowy 1/2 kg i "Mój ulubiony"1/2 kg. 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 cukry waniliowe, 4 żółtka i 2 całe jaja, 1 szklanka mleka, 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki oleju, 10 dkg wiórek kokosowych CIASTO: 2 szklanki mąki krupczatki 1 kostka margaryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki gęstej śmietany, 10 łyżek cukru, 1 jajo. Ciasto zagnieść z wszystkich składników.Wyłożyć na natłuszczoną blaszkę ponakłuwać widelcem. Masę serowa: do dość głębokiego naczynia dać wszystkie składniki, miksować( ja miksuję blenderem lub przystawką do miksera z nożem.Miksuję ok. 20 minut aż masa będzie puszysta i bez grudek. Masę wykładam na ciasto i po całości posypuję wiórki kokosowe. Piec ok. 45 minut 180 st.C. Polecam jest pyszny!!! Jeśli ser mam z kostki to 2 x go mielę. Znam jeszcze kilka przepisów na serniki; tj. sernik gotowany, sernik bez sera,sernik wiedeński, sernik czarno - biały , sernik bez spodu , sernik królewski oraz sernik cudaczek .Jakby ktoś na któryś z nich reflektował to przepis podam.Pozdrawiam!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość margolka66 Napisano Marzec 13, 2011 małe sprostowanko do sernika nie całą margarynę ale pół kostki - sorki reszta wszystko ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Vitalianka Napisano Marzec 13, 2011 nie mam jakiegoś najlepszego sernika.dopiero stawiam kroki jeśli chodzi o serniki.najciekawsze przpeisy znalazłam na blogu "moje wypieki" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zośka9 Napisano Sierpień 29, 2013 Ja robie zwyczajny sernik na zimno ser biały, jogurt np malinowy, trochę syropu malinowego typu paola , zelatyna i galaretka. Najprostszy przepis i najlepszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 29, 2013 moim ukochanym sernikiem, lecz bardzo kalorycznym (dlatego robię go w dużych odstępach czasowych) jest sernik na spodzie z masłem orzechowym i polewą toffee :) to przepis dla prawdziwych łasuchów :) http://tiny.pl/hzvcz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gruszenia Napisano Sierpień 29, 2013 mój ulubiony to serknij rzodkiewkowy! :D pycha jest, na mojanowafigura.pl/przepisy jest przepis na to, smakuje jak niebo w gębie, dopoki sa rzodkiewki to probujcie bo zaraz zima :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 30, 2013 no musze sie pochwalic bo robilam ostanio i wyszedl REWELACYJNY <3 www.blog.krainaobrusow.pl/sernik-cytrynowy-na-jesienna-depresje/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hummuss Napisano Październik 1, 2013 sernik rzodkiewkowy? :D:D:D lece na bazarek więc i będę dziś go robić bo brzmi kosmicznie, super przepis, dzieki za ta stronke figury. Kocham rzodkiewki, szkoda ze juz 2,50 za pęczek kosztuje :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maninka Napisano Grudzień 16, 2013 bardzo prosty przepis chyba w te święta zdecyduje się go upiec po raz pierwszy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość numiak Napisano Grudzień 17, 2013 A co powiecie na sernik śliwkowy z białą czekoladą? http://cooka.pl/sernik-sliwkowy-z-biala-czekolada/ Pycha ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kucharka1 Napisano Kwiecień 16, 2015 ja znalazlam dzisiaj taki prezpis na delikatny sernik http://r.fooder.pl/przepisy/463968-sernik-japonski-najdelikatniejszy-na-swiecie ciekawe, czy mi tak wyjhdzie... ostatnio kiedy upieklam sernik, to z gory wygladal ieknie, ale nie urosl i byl zbity...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 12, 2017 Lepszego sernika w życiu nie jadłam. Polecam Przepis świeży, bo wczoraj piekłam ciasto i blacha znikła przez noc http://kuchniaonline24.pl/przepis-na-delikatny-puszysty-kremowy-sernik_48ba325ec.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lilka172 0 Napisano Luty 5, 2017 Polecam pyszny sernik na zimno z granatem. Szybki i łatwy w przygotowaniu. http://www.kukuleczki.pl/2017/02/sernik-na-zimno-z-granatem.html Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 30, 2018 mój ulibiony przepis na sernik to taki: Przepis na sernik Składniki: Spód: 240 g mąki pszennej 130 g cukru pudru 120 g masła 1 jajko Masa serowa 1 kg sera półtłustego 1 szklanka cukru 8 jajek 1 kostka masła 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy 100 g rodzynek (opcjonalnie) 1 łyżka mąki do obtoczenia rodzynek Przygotowanie: Spód: Wszystkie składniki zagniatamy do uzyskania jednolitej masy, formujemy kulę o odstawiamy na 30 minut do lodówki. Następnie wylepiamy ciastem wcześniej wyłożoną papierem blachę. Nakłuwamy widelcem i pieczemy 15 minut w temperaturze 180 °C aż nabierze złotego koloru. Masa serowa: W małym garnku rozpuszczamy masło. Biały ser trzykrotnie zmielić w maszynce lub, można kupić zmielony ser twarogowy Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy cukier cały czas miksując. Białka ubijamy na sztywną pianę ( gdy odwrócimy pojemnik i piana się trzyma to wiemy, że jest dobrze ubita) Do twarogu dodajemy nasz „kogel – mogel” i dokładnie mieszamy. Do masy wlewamy cieniutkim strumieniem ciągle miesząc mikserem ostudzone, ale nadal płynne masło. Dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy budyń i cukier waniliowy i mieszamy. Dodajmy piane z białek i delikatnie mieszamy na jednolitą masę. Jeśli używamy rodzynek to obtaczamy je w mące, dzięki temu nie opadną na dno, dodajemy do masy i mieszamy. Ciasto piec w 180°C ok 70 minut ( można zastosować inną metodę pieczenia – podane wcześniej) Smacznego! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 30, 2018 "sernik rzodkiewkowy? smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif lece na bazarek więc i będę dziś go robić bo brzmi kosmicznie, super przepis, dzieki za ta stronke figury. Kocham rzodkiewki, szkoda ze juz 2,50 za pęczek kosztuje :/" Ja tam wole normalny :) https://www.opowiastka.com/przepisy/puszysty-sernik/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Weronika Napisano Październik 29, 2019 Pyszne ciasta można zjeść w piekarni Nowakowski Gorąco Polecam, są naprawdę puszyste zrobione ze świeżych owoców, kto kiedyś był i jadł ten wie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-szczypiorek- 0 Napisano Październik 30, 2019 Moim zdaniem i smakiem najlepszy sernik to sernik z rosą. Polecam mój ulubiony i sprawdzony przepis:Spód: 300 g mąki 120 g cukru pudru 130 g masła 1 szt.jajek 2 szt.żółtek (białka dodaj do piany)Masa serowa: 1000 g twarogu trzykrotnie zmielonego 200 g cukru 2 szt. jajek 4 szt.żółtek (białka dodaj do piany) 2 opak.Budyniu smak śmietankowy Dr. Oetkera 180 ml oleju 500 ml mlekaWarstwa z piany: 6 szt.białka 220 g cukru Blachę o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180˚C. Wszystkie składniki na spód zagnieć szybko do momentu uzyskania jednolitego ciasta, wyłóż równomiernie na dnie blachy. Blachę z ciastem wstaw do piekarnika. Czas pieczenia: o 15 - 17 min.Ciasto podpiecz do uzyskania złotego koloru. Do dużej miski przełóż twaróg, dodaj cukier, jajka i żółtka. Cały czas miksując dodaj budynie i na końcu wlej olej i mleko. Płyną masę przelej na podpieczony spód. Blachę z ciastem wstaw do nagrzanego do 180˚C piekarnika. Czas pieczenia: o 45 min. Na kilka minut przed końcem pieczenia ubij białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawaj stopniowo cukier. Sernik ostrożnie wystaw na chwilkę z pieca i na wierzch sernika równomiernie wyłóż ubitą pianę z białek.Blachę z sernikiem wstaw do piekarnika. Zmniejsz temperaturę pieczenia do 150 °C. Czas pieczenia: o 15 min.Po wskazanym czasie pieczenia białka lekko się zetną. Nie należy ich wysuszać na bezę. Ciasto wystaw z piekarnika i odstaw do całkowitego wystudzenia. W czasie studzenia pojawiają się kropelki rosy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AlicjaKu 2 Napisano Luty 9, 2021 Ale narobiliście mi ochoty chyba w weekend będzie sernik! Ja osobiście lubię sernik z sera i z mascarpone - pól na pół. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach