Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana przyszła mama

jest mi przykro poradźćie mi coś...

Polecane posty

piszecie tak jakbym ja uprawiala seks z jakas kukielka conajmniej pr\zeciez razem ten seks uprawialismy bez zabezpieczenia, wiec nie rozumiem komentarzy uprawialas z nim seks bez zabezpieczenia wiec chcialas zajsc z nim w ciaze.. Rownie dobrze mozna sytuacje odwrocic i powiedziec uprawial z nia seks bez zabezpieczenia czyli chcial jej dziecko zrobic

Gość Arachnofbija
To zaszłas w ciąże specjalnie czy nie? zabezpieczałas sie? to jak z tym było, wiele osób ciebie pyta a unikasz odpowiedzi. czy zabiezpieczaliscie sie czy specjalnie zaszłas w ciąze wierząc ze on wtedy sie z toba ozeni? jak juz zaczełas temat to odpwoiedz nam.

obydwoje robilismy to swiadomie i zaznaczam nie podawalam mu pigulki gwaltu ani na spiocha go nie wykorzystywalam...

Gość Arachnofbija
to dlaczego sie nie zabezpieczałas, skoro nie było miedzy wami rozmów o slubie? przeciez tylko 8 miesiecy byliscie razem, dlaczego nie dbałas o swoje dobro skoro niebyłas pewna tego mezczzyzny?

od ok 3msc nie stosowalismy zabezpieczenia podkreslam jeszzce raz chcialam miec dziecko on o tym dobrze wiedzial i znal moje podejscie jesli chodzi o dzieci i o slub zanim zaszlam

bo czulam silna potrzebe posiadania dziecka czy to cos zlego?mialam silny instynkt macierzynski..

Gość Arachnofbija
to masz przesrane... zawszebedzie zadra ze on nie chciał sie z toba ozenić... współczuje ci bardzo nawet jak w koncu sie ozeni, to i tak bedzie skaza na tym związku. szkoda ze tak do tego podeszłas. najpierw mogliscie sie chociaz zareczyc ty go wcale nie znasz, co to jest 8miesiecy tyle co nic bałas sie ze ci ucieknie dlatego brzuch, oj szkoda mi ciebie:O

dobrze macie prawo mnie ponizac i wyzywac, ale nie dzialalam wnten sposob zeby go zlapac na dziecko poniewaz razem tego zabezpieczenia nie uzywalismy wiec tak samo byl swiadom czym to grozi jak i ja, z tym ze ja sie ciesze ze bede miala dzidziusia...Czas pokaze co bedzie, nie bede chopaka zmuszac do slubu bo wymuszonego nie chce, moze jeszzcze przemysli sprawe ale musi sam do tego dojsc Na razie zamierzam sie cieszyc z tego, że bede miala dziecko, ktore juz kocham ponad wszystko, reszta moze sie jakos ulozy ABS-dzieki, pozdrawiam i zycze wszystkiego co najlepsze..

Gość Arachnofbija
no dobra nie zabezpiecaliscie sie a czy kiedys rozmawialisci eo tym co bedzi ejak zajdziesz w ciaze? jestescie przeciez dorosli to odstawiajac zabezpieczenie - czyli staracie sie o dziecko--- musiała byc taka rozmowa co bedzi ejak zajdziesz w ciąże. chyba ze ten facet to totalny idiota i niż społeczny

Gość xxxxxxyyy
Na twoim miejscu tez by mi bylo przykro , bo tak jak ja zrozumialam jego slowa to on w zasadzie nie ma nic przeciwko slubowi i dziecku, ale pod warunkiem, ze dziecko urodzi sie zdrowe. Z chorym i wszelkimi problemami ktore sie z tym wiaza cie zostawi. Jak dla mnie to jest o wiele gorsze niz gdyby po prostu powiedzial, ze nie chce jeszcze slubu - lub wcale. Ten facet nie jest dobrym materialem na meza , bo widac, ze w razie problemow bedzie uciekac - w ogole co to za warunek - slub tylko ze zdrowym dzieciem. Na twoim miejscu JA nie chcialabym go za meza - naprawde juz lepiej byc panna z dzieckiem niz byc zona takiego pustaka . A co zrobi jak dziecko urodzi sie zdrowe, wezmiecie slub a potem np. ty zachorujesz lub dziecko - rozumiem , ze rozwod, bo on chorymi sie nie bedzie obarczal.

No wlasnie ja tez tak to odebrałam i dlatego mi przykro, co to za warunek, jesli dziecko bedzie zdrowe????to tak jaby on czekal ze moze jednak cos sie stanie np poronie i nie bedzie trzeba slubu brac...

moj blad ze nie myslalam racjonalnie i sie nie zabiezpieczalam ale co ja poradze ze pragnelam miec dziecko a on nie nalegal na to zeby sie zabezpieczac wiec myslalam ze jesli dziecko sie pojawi nie bedzie zadnego problemu ze zachowa sie jak normalny facet, w koncu mowil ze mnie kocha to tez powinien sie zachowac jak kochajacy facet

poza tym sytuacja nie jest jakas straszna obydwoje jestesmy wyksztalceni, pracujemy, nasze matki nie pracuja wiec na pewno pomoglyby przy dziecku jesli bylaby potrzeba,z zamieszkaniem tez problemu by nie bylo, a ja nie oczekuje slubu na 200osob i nie chce koscielnego tylko cywilny i skromne przyjecie, on chyba sie boi tego slubu tych obowiazkow ktore sie pojawia bo jego rodzice nie sa szzcesliwi zyja razem ale osobno moze tego tez sie boi..nie wiem sama

jestem w 2 miesiacu

Gość Współczuje ci bardzo tego
bo na starcie bedzie ci ciezko. jak w koncu przymusisz do slubu to bedzie to slub z łachy, dziwisz sie ze nie przyleciałz pierscionkiem zareczynowym ? bo naprawde ciebie nie zna! dlaczego nie rozmawialiscie o tym co bedzie jka zajdziesz? kobieto masz 28l macica przysłoniła ci umysł/ co masz zrobic? przestac zebrac o slub, wziać sie w garsc. gdze mieszkasz? sama? pracujesz? masz kase? musisz myslec o dziecku bo zostaniesz z tym sama. a nawet jak sie z tobą ozeni to góra na 2-3 lata. a jak sie mu niechciane dziecko urodzi to w ogóle pójdzie w długa do innej chetnej laluni na złego faceta postawiłas

a czy ty w ogóle znasz jego rodziców, rodzine byłas tam zapraszana na swieta cokolwiek?

tak zam jego rodzine bardzo dobrze, my przez ten caly okres odkad jestesmy razem bylismy nierozlaczni, ja sypialam u niego on u mnie on zna moja rodzine ja jego

Gość OM OMG OMG OMG
jak mozna oczekiwac slubu po 8 miesiacach bycia razem:O załosne

myslałas ze bedzie inaczej i po czesci rozumiem. myslałas ze sie oswiadczy a ty mówisz o ciązy a on kręci cos pod nosem. mieszkasz sama? olej go na jakis czas i przygotuj sie na to ze tego dziecka z nim do pełnoletności nie wychowasz.

przeciez ja nie zebram o slub mam swoj honor, ja z nim rozmawialam o tym co byloby gdybym zaszla i z tego co mowil nie wynikalo ze bylby to dla niego koniec swiata, on tez znal dobrze moje zdanie i oczekiwania wiedzial ze jesliby pojawilo sie dziecko to ja bede chciala slubu

No wiedział ze bedziesz chicała a powiedział, ze sie z toba ozeni?

Mieslismy plany zamieszkac razem zanim sie okazalo ze jestem w ciazy, ja rozumiem ze to jest za krotko 8miesiecy ale np znam osoby co chajtnely sie po 6miesiacach i maja staz malzenski 20letni sa szczesliwi itd.My spedzalismy kazdy dzien razem przez te 8miesiecy wiec poznalismy sie juz troche

co innego by bylo gdybysmy nie byli para i nagle wpadka by byla to ok sama bym nie chciala wychodzic za maz za obca osobe ale my sle wydaje mi sie wystarczajaco poznalismy przeciez nie trzeba chodzic z kims 5lat zeby sie chajtnac ja bylam 6lat kiedys z facetem myslalam ze go znam a okazal sie dupkiem

i tak naprawde to tez sie boje tych wszystkich zmian ale wydaje mi sie ze jesli jest milosc i szacunek do drugiej osoby to kaxdy problem sie rozwiaze wspolnie, dla mnie tez to nowosc nigdy nie bylam mezatka ani dziecka nie mialam...

no bedzie ci ciezko. a rodzice twoi wiedzą o ciązy? a jego rodzice wiedza?

Gość Mercierci
Wiesz co, podziałałaś trochę pohopnie, proponując mu ten seks bez zabezpieczeń. Z tego, co piszesz, chęć posiadania dziecka, to nie była świadoma decyzja Was obojga, tylko Twoja, na zasadzie, "Słuchaj, chcę mieć dziecko, możemy się nie zabezpieczać ?", na co partner się zgodził nie patrząc w ogóle kategoriami "Nie zabezpieczam się, bo chcę dziecka", tylko "Nie zabezpieczam się, bo tak fajnie, bo ona tego chce". Takie decyzje trzeba świadomie przedyskutować. A nie, że Ty chcesz dziecka, a on tylko dla spokoju się zgadza. Jesteście krótko razem, nie dziw się, że facet jeszcze nie jest pewien, czy chce planować ślub. To za krótko na takie decyzje. Nie możesz liczyć na deklaracje życiowe. Takie decyzje podejmuje się raczej po dłuższym stażu bycia razem.Musisz być cierpliwa.

oczywsicie wiejskie podejscie do temtu, jak dziecko to slub, wez sie dziewczyno ogarnij, zyjesz w XXI wieku, po 8 miesiacach slub chyba zwariowalas?! do czego ci ten slub potrzebny? jak cie nie kocha to przynjamniej nie bedziesz uwiazana papaierem, a tak to byloby tylko wiecej problemu, bo nie kocha, nie daje pieniedzy, bije. wyjdz za niego jak urodzisz, po roku dwoch przynamnije sie bedziesz dobrze na weselu bawic

Gość Ale co ciotki powiedzą
i kolezanki, wstyd nie miec slubu a miec dziecko:P