Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stranieri

Śmierć i co dalej ....

Polecane posty

Życie po życiu i co dalej? Po śmierci najbliższej osoby, zaczęłam zastanawiać się co nas czeka po śmierci? Słyszałam, że w Polsce odpowiedzi na ten temat udzielają specjaliści osoby tak zwane - media. Znalazłam nawet stronę w internecie www.smierc-zycie.com W Stanach jest to bardzo popularne. Co Wy o tym sądzicie?

Gość aga_no i co teraz?
idziesz do czysca gdzie pokutujesz i to bardzo za skrobanie dupy czyli mord

Gość sdffqxz
GNICIE

Gość aga_no i co teraz?
po smierci jest cos napewno,, wierze w piekło niebo i czysciec

uwazam ze cialo i dusza to dwie rzeczy na ktore sklada sie czlowiek a ktore latwo mozna "oddzielić". Dusza w przeciwienstwie do ciala nam sie nie starzeje, tylko cialo nie pozwala 90 latkowi biegac i wykonywac roznych czynnosci, pomimo iz dusza by chciala ale jest w tym ciele zamknieta.Nie jest tak? Jest przeciez ile razy babcia z dziadkiem tak mowili ze w glebi duszy czuja sie mlodzi. Kiedy cialo nam juz nie jest potrzebne uwalniamy sie z niego, a co dalej???? Nie mam zielonego pojecia pod jaka postacia dusza wystepuje i co sie dzieje z czlowiekiem. Mam tylko nadzieje ze mozna znow sie spotkac z bliskimi. Zaden czlowiek zadne medium sredium nie jest w stanie stwierdzic co sie dzieje po smierci. Niby ie tam z kims kontaktuja w "innym" swiecie... inny wymiar? Moze. Przekonamy sie sami. Smierc jest przykra dla nas, tych ktorzy zostaja na ziemi bez bliskich.Ale przeciez kazdy umrze spoko spoko cierpliwosci...

Jezus powiedział: "Kto we mnie wierzy, choćby i umarł, żyć będzie, a ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym" Tak więc jeżeli wierzysz w Jezusa, po śmierci nadal żyć będziesz jako duch, a w Dniu Ostatecznym twoje ciało zostanie wskrzeszone i wstaniesz z grobu.

A co po Dniu Ostatecznym ? Cóż. Czekać nas będzie wieczność. Wieczność to kupa czasu. Będzie trzeba pomyśleć jak ją zagospodarować. Ale jeżeli komuś będzie się nudziło, to zawsze może posiedzieć na Kafe :)

Gość kktuuy
śmierć.. i chuj :P

Master, nie wiem czy to powiedzial Jezus bo tego nie slyszalam. Logiczne ze ludzie od zawsze sie pocieszali ze to nie koniec. Pomijajac religijne wywody ciekawe czy cos tam po drugiej stronie na nas czeka. Przydalo by sie odrobine lzejsze to drugie zycie :D

ale by byly jaja jak by sie okazalo ze jak sie umiera to czeka Cie cudowne kolejne wieczne zycie. Przeciez ludzie chyba masowo by sie zabijali jesli to by bylo takie pewne.

Gość Naucz sie medytacji i
autohipnozy, to ci pomoze i da odpowiedz.

Człowiek który pokłada wiarę w Jezusie Chrystusie, nie może umrzeć, bo Jezus Chrystus sam jako Bóg nie może umrzeć. Trzeciego dnia po ukrzyżowaniu zmartwychwstał, bo niemożliwe było aby śmierć panowała nad nim.

dusza moze zyc wiecznie ale cialo niestety.... moze wiec twoja dusza dostanie nowe zycie , nowe cialo...kto to wie... ?!

Gość Bog ??? Jest , ale
reszte wymysleli ludzie. Nie ma religii i zasad !

zbyt duzo na swiecie zla religia wyrządza, zbyt duzo konfliktow na tle religijnym zeby religia choc w malym stopniu kojarzyla mi sie z czymkolwiek dobrym. czlowiek ktory poklada wiare w chrystusie nie moze umrzec a taki ktory nie wierzy w niego lub nie jest do konca przekonany zostaje wrzucony do piekla gdzie będzie w mekach sie smazyc i cierpiec. To jest milosierny Chrystus? eeeeeee do mnie takie bzdety nie przemawiaja. Predzej do innego wymiaru trafiamy albo nie trafiamy nigdzie.

Gość Piszesz glupoty
Czy zdajesz sobie sprawe ile jest wiar ???To Ta Chrystusowa to jeda z miejszosci

Gość marta9300
co dalej??? tego to chyba nikt nie wie...Pewni możemy być tego, że każdego z nas czeka śmierć, należy się z tym pogodzić i skupić na tym żeby jak najlepiej wykorzystać czas jaki nam pozostał tu na ziemi... więc myślę, że warto jest się dowiedzieć kiedy nastąpi nasze odejście z tego świata, dlatego polecam tę stronę: http://formlinkus.com/news0042.php, dzięki niej będziecie mieli szansę na przeanalizowanie błędów jakie popełniliście dotychczas oraz zaplanowanie swojego życia tak, aby przeżyć je jak fantastyczną i satysfakcjonującą przygodę Naprawdę warto!

Śmierć dla mnie jest jedynie zrobieniem obrotu koła o 360stopni, aby narodzić się ponownie i dalej zdobywać doświadczenie, w tym lub innym miejscu