Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karol665657

Problem z żoną

Polecane posty

Gość karol665657

Postanowiem napisać na tym forum bo chyba mój problem dotyczy tej choroby. Wszystko zaczęło się kilka miesięcy temu kiedy żona odstawiła Eutyrox. Wmawiając mi że została uzdrowiono i nie ma objawów tarczycy. Potem zaczeła odczuwać kontakt z Bogiem. Nawet stwierdziła że ma powołanie bo została wybrana przez Boga do naprawy świata. Zaczeła zrywać kontakty z ludźmi twierdząc że jej przeszkadzają. Słyszy różne głosy. Do kościoła chodziła kiedyś codziennie teraz coraz żadziej bo ludzie przeszkadzają jej się modlić nie może się skupić bo słyszy ich głosy. Radia nie słucha telewizji raczej nie ogląda bo ją tam odbierają i wiedzą o czym myśli. Ona jest jak megafon co powie na głos to inni słyszą. Nawet mi grozi że jeżeli czegoś nie zrobię to inni sie o tym dowiedzą bo jak chce to oni ją usłyszą. Mówi sama do siebie jak coś przegląda w internecie. Ma huśtawkę nastrojów. W jednym momencie śmieje się strasznie głośno jak pytam z czego to mówi że z własnych myśli. Kilka razy była bardzo agresywna dla mnie po czym po kilku godzinach jakby nic się nie stało. Ciągle mi wmawia że ją poniżam i okłamuję dlatego jest taka agresywna dla mnie. A ja jej ciągle mówię że ją Kocham że jest dla mnie najważniejsza ale to jakoś do nie nie dociera. Nie wiem czy to choroba czy jakieś opętanie. Trudno mi o tym wszystkim pisać ale jest to bardzo cięzkie. Kiedyś staneła i powiedziała no uderz mnie w drugi policzek bo go nadstawiam. A ja nawet nie podniósłbym na nią nigdy ręki. Najbardziej denerwuje mnie to mówienie pod nosem jak pytam co mówisz to mnie zbywa. Ja już nie mam siły do tego wszystkiego. Na moją prośbę o zbadanie wpada w szał i robi potworną awanturę. Twierdzi że z każdego można zrobić wariata. A to według niej nie jest Schizofrenia tylko rozmowa z Bogiem. NAprawdę nie wiem już co robić.

Gość vondrackova
Cóż, jak sama nie chce, to wezwij do niej panów w białych fartuchach żeby ją zawinęli w kaftanik. Wiem, że to Twoja małżonka, ale obawiam się że to dla jej własnego dobra, i Twojego też. Kiedyś rzuci się na Ciebie z nożem, bo uzna, że "boży głos" powiedział jej że jesteś sztanem i że musi Ci zabić :o

Gość karol665657
jestem zdołowany i naprawdę nie wiem co mam robić i jak potoczy się moje życie. Myślałem nawet o samobójstwie.

Gość vondrackova
Ciężko Ci, ale musisz to zrobić, to się pogłębi, ona naprawde może zacząć słyszeć jakieś głosy, które będą jej kazały zabić kogoś :o to Twoja żona, ale sam mówiłeś, że była agresywna, ona może stanowić poważne zagrożenie.

moja siostra ma schizofrenie i maila podobne objawy. tez nie oglądała tv ani nie słuchała radia, twierdziła,ze mówią tam o niej itd. ze wszyscy znaja jej myśli,że ludzie ja śledzą i obserwują. idz z zona do psychiatry

Gość gdfgdfg546456
Chciałem ją umówić na wizytę do psychiatry ale to by ją tylko podburzyło i była by kolejna awantura. Martwię się że ta chorobą zrujnuję moje życie rodzinne.

Gość gdfgdfg546456
nie chcę też nikogo wzywać do domu bo zaraz by się wszyscy dowiedzieli i cała rodzina była by na językach.

Gość ile macie lat??????????
młodzi jesteście?

Gość przykre ale...
Zona ma widoczne problemy z psychika, dla Waszego dobra zabierz ja nawet sila do psychiatry, wyglada to na schizofrenie ale moze byc tez jakis rodzaj psychozy. Sama mialam podobne objawy, nie moglam tv ogladac, wydawalo mi sie, ze wszyscy mowia o mnie, balam sie obcych ludzi. Co prawda agresywna nie bylam, ale jesli Ona slyszy glosy, moze beda jej "kazali" zrobic cos zlego. Znam przypadek, gdzie chlopakowi powiedzieli, zeby wyskoczyl z okna i to zrobil. Wiec lepiej nie zwlekaj poki sie nie wydarzylo nic zlego.

Gość przykre ale...
Samo jej to nie przejdzie nie masz wyjscia musisz ja zabrac do lekarza. Moze byc tylko gorzej. A czy ona sypia ?

Gość aaadsfa
na co ci te klopoty ,jak ona sama nie chce sobie pomoc, rozwiedz sie zobaczysz ze dojdzie do zdrowia,udaje glupka ,albo nim jest,a ty uciekaj bo nia przejdziesz , zmien zone, na co ci taka co nawet lekow nie bierze, na wlasna reke sie doluje, powodzenia, zmien ty sie a nie ona ona ma swoj klimat

Gość dmdmdmfmf
Nie wiecie, o czym mówicie. Autorze, nie mam dla ciebie dobrych wiadomości. Sytuacja jest patowa. Nie można nikogo zmusić do leczenia, póki nie zagraża w sposób ewidentny sobie albo otoczeniu. Takie jest prawo. Dopiero jak się targnie na siebie, albo sprowokuje jakiś niebezpieczny incydent, typu będzie gonić z nożem, możesz wezwać pogotowie i policję razem (to jest bardzo ważne, przymusowa hospitalizacja musi się odbyć w asyście policji). O jej dalszym losie zdecyduje sąd.

Gość jooooooo
może na pierszą wizytę idź sam i porozmawiaj z lekarzem o żonie

Gość dmdmdmfmf
To nic nie da. Lekarz zaocznie nie pomoże. Ona sama musi mieć wolę podjęcia leczenia, zażywania leków itd.

Gość **** **** ****
Z twoja zona nic sie nie dzieje, ona nie ma choroby psychicznej, bo to co mowi to prawda, tylko my ludzie sobie nie zdajemy z tego sprawy, wierz mi,ona mowi prawde, zaufaj mi.

Gość **** **** ****
Twoja zona jest bardzo wazna osoba, niesamowite ze znalazlam taka... Twoje zycie bedzie bardzo ciezkie, ale przynajmniej dowiesz sie prawdy o swiecie, w sumie nie powinnam tego tu mowic, ale zreszta ludzie i tak nie uwierza, bo sa naiwni i sadza ze wszystko jest cod miod i orzeszki na tym swiecie, jednak nie maja zielonego pojecia jak jest naprawde, dzieki twojej zonie mozesz sie o tym przekonac. Nie radze nigdzie isc z nia na leczenie bo to naprawde nic nie da.

Gość Małgola.
bez wezwania"specjalistów" sie nie obędzie:D

Gość -------666--------
**** **** **** haha nastepna nawiedzona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość **** **** ****
ah ludzie, jacy wy jestescie niewinni :D