Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje wsparciaaaaa

jak radzicie sobie z depresja?

Polecane posty

Gość gość
Najlepiej pójść na psychoterapię do psychologa. Ja tak zrobiłam i chodzę do pani psycholog www.psychologdlaciebie.com w Szczecinie, która bardzo mi pomaga

Gość paulinastaszak
W przypadku depresji najlepiej zdecydować się na psychoterapię, jeśli jesteście z Warszawy, mogę polecić http://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa/ mają dobrych specjalistów. Na początku leczenia mogą zaproponować wsparcie lekami, ale później przeważnie zalecają psychoterapię. Klinika działa 7 dni w tygodniu, można się zarejestrować online. Mają na terenie Warszawy aż cztery kliniki, jedną w Centrum, na Ochocie, Ursynowie i Pradze Płn.

Gość ertopera
Są ludzie, którzy próbują ten problem rozwiązać samodzielnie. Ja do takich należałam, ale moja koleżanka poleciła mi miejsce, gdzie mogłam liczyć na specjalistyczną pomoc: http://www.psychologgia-plus.pl/

Gość gość
polecam z całego serca konkursik www.iphone-7.wygrane24.pl/l/3/telfony

Gość gość
moze jeszcze jakas reklama?:)

Gość gość
Pojechałam na dość nietypowe wakacje połączone z rozwojem duchowym do pana Jacka Adamusa w Radęcinie. Zaskoczył mnie pozytywnie bardzo rozbudowany plan spotkań, cykl wykładów, możliwość zorganizowania wycieczki krajoznawczej przez Drawieński Park Narodowy. Miałam do dyspozycji basen letni i rower w cenie, do tego niesamowicie smaczne wyżywienie wegetariańskie. Ogólnie pan Jacek przekonał mnie dość szybko do wypróbowania żywienia wegetariańskiego i faktycznie praktykuję ze względów bardziej zdrowotnych niż światopoglądowych. Jeszcze się z tak ciekawymi wakacjami nie spotkałam i na pewno skorzystają z nich osoby z licznymi pytaniami wewnętrznymi. Oferta jest dokładnie opisana na stronie www.hippocomos.pl

Gość Edyta_Gryk
Gdy zauważymy u siebie objawy, które mogą wskazywać na depresję, warto udać się do psychologa, który pomoże nam wyrwać się z jej szpon. Fantastycznych specjalistów można znaleźć w warszawskiej klinice "Psychomedic" https://psychomedic.pl/psycholog-warszawa której siedziba znajduje się przy ul. Filtrowej 62.

Gość gość
Mam mocno ścisły umysł, a jednocześnie szukam drogi do prawdy o rzeczywistości. Mało kto jest w stanie mnie przekonać do własnej argumentacji dotyczącej PRAWDY. Sceptycznie podchodzę absolutnie do wszystkich materiałów i mistrzów. Od dawna jeżdżę jednak do Jacka Adamusa (kontakt www.hippocomos.pl ), bo omawiany przez niego system badania świata sprawdza się w praktyce. Można nawet siebie, jednostkę zestawić z większą całością, bez strat logicznych. Ogólnie dużo pisania, ale polecam każdemu, bo rzadko się zdarza sytuacja, w której da się porozmawiać w cztery oczy i to przez kilka dni z prawdziwym oświeconym.

Gość gościec
Mam 22 lata i od kilku lat dystymię, wszystkie objawy pasują, utrzymujące się obniżenie nastroju jest dokuczliwe raz mniej a raz mocniej i objawy fobii społecznej która nasila się wraz ze spadkiem nastroju jakoś da się funkcjonować w miarę normalnie, powtarzam w miarę

Gość gość
ja sobie kompletnie nie radzę . kiedyś jeszcze jej tak nie odczuwałam, ale na przestrzeni Lat i nawrstiwających się problemów straciłam całe życie, logiczne myślenie, znajomych , o pracy nie ma mowy, a faceta nie mam i pewnie to się nie zmieni.

Gość gość
Ja bardzo dobrze się zacząłem czuć jak piję anty depresyjne zioła tybetańskie. Drogie ale bardzo skuteczne.

Gość gość
Zioła tybetańskie piję od miesiąca. Dla mnie działanie tych ziół bardzo dobre, jak w opisie. Na prawdę odżyłem psychicznie, wszyscy w domu to zauważyli. Wysyłka szybka bo po 2 dniach miałem zamówienie w domu. Polecam warto, Marek

Gość Maria44
Depresja zjawia się niespodziewanie, lecz ma wielki wpływ na mój nastrój i samopoczucie, dlatego też problem powinno się rozwiązać natychmiastowo. CalMax to produkt dający rezultaty od pierwszego dnia, zaczyna wypełniać Cię energią i optymizmem. Naturalne składniki utrwalają efekt na długo i dają szansę rozwiązać problem całkowicie. Jeśli o mnie chodzi, bóle głowy zniknęły wraz z wrażliwością na pogodę, zacząłem prawidłowo sypiać.

Gość gość
Ja poszłam do psychologa na wizyty bo też nie potrafiłam sobie z tym poradzić. Wizyty te mi bardzo pomogły. Chodziłam do http://gabinetyszansa.pl

Gość gość
Gościu z 23:11, niestety mam identycznie! kiedyś będąc na studiach byłam pełna nadziei, człowiek myślał że góry przeniesie. Wszystko wydawało się jasne i proste, ale w obliczu coraz większych problemów, które nigdy się nie skończą wszystkiego się odechciewa. Życie stało się nudne, trudne i nijakie. Zero pozytywów, wieczny pech, znój, męka. Tak już jest - jeden wygrywa milion, innemu spada CEGŁA na łeb. Jedyne na co może liczyć. Druga sprawa to brak natrafienia na osoby które mogłyby ci pomóc - prawdziwego przyjaciela. Większość ludzi to zakłamane żmije - cieszą sie że ci źle, udając litościwych. Ale ja zawsze takim mówię: nie ciesz się tak, bo karta szybko się odwróci i wtedy to ja będę się cieszyć, bo cichu liczę jednak że karta kiedyś się odwróci i będzie lepiej mi w życiu, obym tego dożyła, a może już tak będzie zawsze. Nie jesteśmy panami swego losu. Jesteśmy niczym. Kropką we wrzechświecie.

Gość IVO

Depresja nie istnieje! To zwyczajny brak roboty. Teraz z tego zrobili stan chorobowy, a to zwyczajne LENISTWO! Jak się zajmiesz robotą to depresja zniknie.

Gość Ann

Depresję wymyślili lekarze i koncerny farmaceutyczne zeby zbić fortune! A leniwi podłapali i udają takich chorych... ZA ROBOTE SIĘ WEŹCIE TO WAM PRZEJDZIE...

Gość Iczi

Niacyna  , czyli witamina B3    pomaga w depresji , schizofrenii . Ludzie lecza sie  przy pomocy niacyny . Poczytaj wiecej  np prof n.m. Andrzej Frydrychowski na You Tube

Gość awena

Można spróbować jak działa kava kava . Ona odpręża i koi nerwy. Pomaga również zasnąć. Tutaj kavasklep.com/kava_kava można sobie o niej poczytać. Zapobiega też depresji, ale warto pamiętać o tym, aby nie zażywać jej wraz z środkami psychotropowymi.  W Polsce jest oczywiście legalna. 

Gość Milena

Terapia, naprawdę pomaga. mnie do psychologa zaprowadziła rodzina, kiedy przestałam praktycznie wstawać z łóżka. Jestem im za to bardzo wdzięczna. Teraz powoli jest lepiej. Pomógł mi psychoterapeuta z Przystanku Empatia w Warszawie.