Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukająca porady

granica

Polecane posty

Gość szukająca porady

Witam kochane. Jestem osobą,która lubi mieć wszystko poukładane. Stosunkowo niedawno rozpoczęłam nowy,lepszy związek. To jasne,że na wiele tematów będziemy jeszcze rozmawiać,ustalać. Wiadome jest też dla mnie,że większość okaże się "w praniu". Nie wiem czy to nie za wcześnie,ale chciałabym przeprowadzić z partnerem rozmowę na temat granicy,którą widzę pomiędzy "wypiciem piwa",a notorycznym upijaniem się. Wiem,że miał trudne dzieciństwo i różnie układało się w jego życiu,nie chciałabym aby uciekał w alkohol jak to robił zanim był ze mną.Chciałabym,aby nie czuł,że go kontroluje,czy czegoś zabraniam,ale jednocześnie znał moje zdanie na ten temat. Nie wiem w jaki sposób przeprowadzić taką rozmowę. Liczę,że któraś z Was może bardziej doświadczona nakieruje mnie w jaki sposób powinnam to rozegrać. Mam nadzieję,że ktoś to przeczyta mimo tego,że się tak rozpisałam. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi:)

Gość a co tu da rozmowa?
Jak lubi wypić to pić będzie, bez względu na cokolwiek :( A czy dla ciebie się zmieni? Jeśli nie zmieni się, bo tak postanowi, że nie chce pić dla siebie, to może coś z tego dobrego będzie. Ale jak ma to robic dla ciebie, to... zimna d..

Rozmowa nic nie da.Wspomniałaś coś o dzieciństwie.Jeśli jest DDA to z nim porozmawiaj o terapii. Nawet jak Ci obieca, to niekoniecznie tego dotrzyma.