Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brukselaa

pedantyzm... problem z tesciową...

Polecane posty

od 2 miesięcy jestem szczęśliwą mężatką... Nigdy nie miałam wcześniej problemów z teściową. Ze swoim mężem jestem już od 5 lat. Teściowa zdążyła mnie poznać i wie jaką mam naturę i osobowość. Oboje z mężem uwielbiamy mieć czysto w domu. Co wiąże się z tym że codziennie sprzątam, generalnie raz na tydzień. Łazienkę 2 razy w tygodniu. Mieszkamy za granicą, mąż ma tu swoją firmę i dobrze się nam powodzi, więc ja jestem cały dzień w domu. No i wiadomo sprzątam piorę, gotuję. Prowadzę dom tak jak powinnam. W tamtym tygodniu przyjechała do nas moja teściowa. Cały tydzień było dobrze, dziś zabrałam ją na zakupy, mówie do męża wezmę mamę i pojadę po zakupy bo i chemii nie ma w domu już i spożywki. No i kupiłam chemii na jakieś 120 euro. Proszki, płyny do płukania i ogólnie chemie do sprzątania. Za same zakupy zapłaciłam 250 euro. Wracając do domu teściowa z wielkim oburzeniem powiedziała mi że marnuje pieniądze na środki czystości i w ogóle mi odbija z tym sprzątaniem. Zabolało mnie to i mówie jej że lubimy mieć czysto, a ona na to że ona ma tylko płyn do szyb, do naczyń i do podłogi i też ma czysto. Nie wiem juz sama czy to ze mną jest cos nie tak, czy to coś złego że lubie mieć czysto. Powiedziała mi że taniej by nas wyniosło abysmy zatrudnili pomoc domową na 4 godziny dwa razy w tygodniu niż jak ja sama sprzątam. Dziewczyny jaki i ile razy w tygodniu sprzątacie??

dziewczyny proszę powiedzcie mi jak to jest bo teraz się zastanawiam że może faktycznie przesadzam z tym sprzątaniem

no właśnie czyli to jest normalne. Uraziła mnie tym ale nie wiem czy warto mówić o tym dla męza, w końcu to jego matka. ale to nie moja wina że lubie jak mam czysto. Nie wiem jak można żyć w brudzie gdzie okruchy przyklejają się do stóp

Gość Dlaczego do Ciebie pisze?
Tu nie chodzi tyle o to,że sprzątasz ale że tyle kasy wydałaś na te środki.Domyslam się,że to jest jakiś większy zapas i że do różnych rzeczy stosujesz różne środki.Wiadomo,że wc nie umyjesz płynem do naczyń.Inny środek stosujesz do okien a inny do podłóg.Może to by należało wyjaśnić ale teściowej.Nie angażuj w to męża.

Gość tesciowa kobiety syna
na ile te srodki tobie starcza za ta cene??

no właśnie o to chodzi, kupuje to w wielopakach bo są fajne promocje. ale ona uparła się że to wszystko to zbędne, że lepiej pójsc kupić jakiś ciuch.

no na jakieś 2-4 miesiące spokojnie starcza, ale wiesz do tego trzeba wliczyc proszki i tabletki do zmywarek ktore jednak do najtańszych nie należa.

mój mąż pracował na ten dom długo i powiedziałam jej w prost że nie chce zapuścić domu bo wtedy dopiero go nie do sprzątam się...

Gość też 22latkaa
Czym się martwisz ? To Wasza sprawa ile środkow czytsosci kupujecie i jak sprzatacie dom, a nie teściowej

No to jest na jeden miesiąc jakieś 30euro.To i tak nie jest dużo biorąc pod uwagę fakt,że masz w to wliczone proszki i płyny do płukania.Musisz to wyjaśnić teściowej ekonomicznie.Ona przelicza to na złotówki i dlatego dla niej to kupa kasy.I zabierz ja na babskie zakupy tzn ciuchowe i wydaj na nią trochę kasy.A co niech zna twoją dobroć, od razu zacznie inaczej śpiewać:-D

tak ale to nie miłe jak się słyszy że wydaje nie potrzebne pieniądze na tak zbędne rzeczy. Owszem jesteśmy ludzmi ktorych stac na wszytsko. Oby jak najdłużej. Ciuchy tez lubie kupowac ale są rzeczy które też trzeba kupic. Jak przyjechała to tak zachwalała że tak czysto, że aż chce sie siedziec w takim czystym domu wszystko pięknie ładnie, mi sie wydaje że jestem gospodarną osoba i wiem co mi potrzeba do szczecia a co nie.

dlaczego do ciebie pisze?? a wiesz ze nie nie pomyslalm o tym przeliczaniu:)) faktycznie. ona przelicz wszystko na złotówki. moze masz rację zabiore ja na zakupy i wydam kupe kasy na nią:)) i ona będzie szczesciwa i mąż że dbam o jego mamusię:)) oj i wilk syty i owca cała:)) dzieki za rade:))

hmmm własnie jej powiedziałam że zabieram ją na zakupy jak tylko moda na sukces sie skonczyto ruszamy cieszyła sie jak małe dziecko. napisalam dla męza smsa czy sie nie obrazi jak wydam na jego mamusie jakies 500 euro. odpisal ze moge nawet 1000 abysmy obie tylko byly zadowolone:))

i kupię jej niebieską orchidee o której zawsze marzyła a w pl to cena za taka jakies 250 zl a niech ma kobiecina niech sie cieszy ze ma dobra synowa:))

płyn do mycia naczyń, podłóg i szyb? to czym ona kible myje, umywalke, wanne, płytki w łazience? u mnie w domu sprzata sie 1-2 razy na tydzien, tzn. generalne sprzatanie tj. kibel, łazienke, wszystkie podlogi, odkurzanie, zamiatanie, szorowanie itd. w tygodniu szmatą coś się przeleci, odkurzy meble i inne pierdoły. czasami 2 razy w tygodniu sprzątanie generalne.

to co zrobisz taka kobieta starej daty, ma 65 lat to ja jej sie nie dziwie ale powiem szczerze ze na poczatku zrobiło mi sie przykro bo pomyslalm ze chce mi powiedzie ze marnotrawie pieniadze jej syna

brukselaa-napisz później jak udały się zakupy i czy teściowa nie narzekała,że za drogie rzeczy jej kupiłaś i po co jej tyle.:-D