Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naruszona

Włamali mi sie do domu przez okienko piwniczne i łazienkowe

Polecane posty

Gość naruszona

wykręcili w całym domu wszystkie baterie od wody, piecyki gazowe, głowice od kaloryferów, klami od okien 😭

Gość jenk
dobrze,że komputer zostawili

Gość naruszona
Co za idiotyczny komentarz :-P Tam nie miałam komputera to i go mi nie mogli ukraść. Nie ma tu nikogo komu by się kiedykolwiek włamali do domu?

Gość nulamika
przykre, ale po co się wyżywać na innych; może ktoś coś widział? mało szczegółów podałaś i właściwie nie wiadomo czego oczekujesz od forumowiczów... ja współczuję szczerze

Gość Adamo...
widac ze hydraulik ciebie nawiedził

Gość o rzeszty
potem beda sprzedawac na allegro, ale ludzie sie uciesza ze tanie i kupia :o a do autorki: szczerze wspolczuje :(

Gość 76876
oczywiście na policję możma liczyć?

Gość naruszona
Tak, można liczyć: przyjechali zbierać ślady i w drzwiach jeszcze tuż po przywitaniu usłyszałam, żebym sobie nie robiła nadziei, że coś odzyskam, ale że to że to zgłosiłam to swego rodzaju dobry uczynek, że niby może innych dzięki temu nie obrabują... :-( Wszystkie klamki, od wszystkich okien - mi nie chciałoby się tyle wykręcać.

Gość Mojemu sasiadowi posciagano
przesla z ogrodzenia tej samej nocy jak tylko je zalozono. Na drugi dzien mieli je dopiero przyspawac, bo niby sie nie wyrobili do wieczora tego dnia kiedy zakkladali. Policja oczywiscie nic nie zrobila tylko pochodzila po sasiadach pytac czy nic nie widzieli ani nie slyszeli i tyle. Na 100% za kradzieza stoja ludzie z ekipy albo znajomi ludzi z ekipy ktora byla wczesniej w domu i instalowala te rzeczy celowo tak, zeby latwo je bylo gwizdnac komus w nocy. Ci ludzie wiedza tez jak sie dostac do domu bo obejrzeli sobie co gdzie jest, albo zostali dokladnie poinstruowani. U ciebie na 98% byli zwiazani z waszymi hydraulikami albo byli to ludzie z ekipy hydraulikow, ktorzy byli w waszym domu.

Gość Charlizeeee
Dlatego powinno się zabezpieczać mieszkanie przynajmniej systemem alarmowym, od kiedy mam coś takiego w domu śpię spokojnie. Tylko do takiego zadania powinno się wynająć porządną firmę a nie jakąś agencję ochrony. Ze swojej strony mogę polecić tę firmę http://secure.org.pl/ full profesjonalizm

Gość 10 lat temu
gdy byłam w 8 m-cu ciąży włamano mi sie do mieszkania. To było bardzo traumatyczne przeżycie, byliśmy wówczas młodym małzenstwem na dorobku a tu ch**e okradli nas. Zabrano mi to co najcenniejsze - pierścionek zaręczynowy , obrączkę i biżuterie po mojej zmarłej mamie ( za to mam nadzieje ze umierają w meczarniach i bólach - niewybaczalne) jedyne co to rzeczy dla dziecka pozostawili nietknięte. Pozostałe rzeczy to tylko rzeczy, kasa, alkohole, komputer. Miałam ubezpieczenie. ale przeżycie nie do poisania. Nie życzę nikomu

Gość przestań, ja tak sie nauczyłam
ile wynosi takie wynagrodzenie pytam z czystej ciekawości za udział w takich programach typu rozmowy w toku np. a ten o tych włamaniach to na żywo czy nagranie i jakie wynagrodzenie.

Gość w kwestii fomalnej
To bardzo przykre uczucie. Współczuję . Często gorsza od strat materialnych jest utrata poczucia bezpieczeństwa we własnym domu, który przecież jest naszym schronieniem. Nam dawno temu ukradli samochód z podwórka - spaliśmy ... Długo nosiliśmy traumę :(

Gość gość
Zainwestuj w system alarmowy. To najlepsze rozwiazanie jakie możesz sobie wymyśleć. Ja zaufałam tej firmie: http://www.atline.pl/. Rozwiązania naprawdę korzystne dla bezpieczeństwa i dla portfela

Gość gość
Generalnie to wina trochę właściciela – nie zadbał o porządny alarm. Można też pomyśleć o tym, żeby odpowiednio zabezpieczać takie przestrzenie – na okienko na przykład zakładać kraty z dobrze dobranym kluczem. Ja na przykład stawiam na system Master Key – jeden klucz do wszystkich zamków jakie mam – wygoda i bezpieczeństwo w jednym, a kupowałam tu: http://www.jeden-klucz.pl/

Gość gość
i rzeczywiście sprawdzają sie te systemy?

Gość gość
Dokładnie, ja też polecam zainstalować porządny system ochrony. My z mężem właśnie zwróciliśmy się w tym celu do tej firmy www.atline.pl i muszę przyznać, że ich systemy naprawdę rewelacyjnie się sprawdzają. Nowoczesna technologia i atrakcyjna cena! To lubię! I teraz wszystkim polecam, żeby nigdy nie mieli do czynienia z taką niebezpieczną sytuacją

Gość gość
U znajomego rozkradli całą budowę,płytki,baterie,grzejniki,wszystko co się dało. Po 7miu latach,na festynie,podszedł do znajomego pijany koleś i powiedział kto to zrobił i że część skradzionych rzeczy jeszcze u niego jest schowanych w garażu.Na drugi dzień znajomy poszedł na policję i wszystko opowiedział,na co policjant zdziwionym głosem: To jeszcze panu nie przeszło?? Taka k***ica go wzięła, że mało nie zemdlał.Oczywiście zgłoszenie przyjęli ale nic nie zrobili,bo za mało dowodów. Także współczuje ale musisz się pogodzić ze stratą i nie liczyć, że coś się odnajdzie.Tu je Polska.

Gość gość
Nie daj się nabrać w te alarmy co tu reklamują,bo takie alarmy to dzisiejszy złodziej obchod******ilka sekund,tylko zbędny wydatek i złudne poczucie bezpieczeństwa. Jedynie to firma ochroniarska która przez kamery monitoruje całą dobę mieszkanie.

Gość gość
żeby uniknąć włamań warto pomyśleć o dobrym systemie alarmowym. MOże np od www.atline.pl/ ? Ich alarmy działają znakomicie.

Gość tadeuszL1
Może warto zainwestować w systemy alarmowe. W świeta wielkanocne gdy byłem u rodziny włamali mi się do domu na szczęście sąsiedzi zauważyli i zawiadomili policję. Teraz korzystam z firmy konsalnet i nie muszę martwic się o dom.https://www.konsalnet.pl/oferta/monitoring/

Gość gość
Następnym razem zadbaj o system alarmowy w swoim domu. http://pgsystem.pl/ zapewniają ochronę wszelkiego rodzaju, sam postawiłem na alarm i monitoring, dzieki czemu moge zyc w spokoju, wraz ze swoja rodzina.

Gość gość
Też bałam się włamania do mojego domu przez jedno z okien. Dlatego postanowiłam zgłosić się do firmy www.euro-glass.pl, która oferuje folie ochronne i zabezpieczające na okna domowe. Folie tego typu wzmacniają okno i utrudniają jego wybicie.