Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bareczek

Dental nurse -pomoc

Polecane posty

Czesc;)Mam pytanie.Zapisalam sie na Training Dental Nurse.Zaczynam za 2 tyg.Ponoc nawet jak zdam Egzamin po dwoch latach,to musze miec rowniez dwu letnie doswiadczenie w pracy.I tu jest dylemat.Czy mozna pracowac w czasie treningu i nauki??Przeciez nie ma sie jeszcze wiedzy??Czy moze ktos wie jak to wyglada?

Gość smierdzacy klocek
mozesz pracowac jak jestes na kursie, albo nawet jeszcze przed kursem. jestes wtedy trainee dental nurse. w czasie kursu normalnie wszystkie dental nurses pracuja. dlaczego zapisalas sie na 2 letni kurs ? przeciez sa takie roczne, i po nich masz dokladnie ten samy dyplom, tylko niepotrzebnie nie tracisz drugiego roku. czyzbyc zapisala sie na kurs w szpitalu na woolwich w londynie ? 2 lata doswiadczenia to bujda. musisz miec poprostu rejestracje w GDC i tyle, a aplikujesz o nia po uzyskaniu dyplomu.

HEJ!!Dzieki.;)Wiesz bo ja ide dla poczatkujacych i niby temu,raz w tyg mam miec zajecia.Myslisz ze to zla decyzja;/// Ale jak ja mam isc do pracy ??Nie mam o niczym pojecia

Gość pancakessss
no wlasnie powinnas szukac pracy na pozcyje TRAINEE DN ,pomysl o pracy za darmo bo wg mnie ciezko bedzie ci taka znalezc.

Gość smierdzacy klocek
acha, pewnie szpital/szkola sobie tak wymyslili zeby wyciagac kase od uczniow przez 2 lata zamiast rok. sa szkoly, ktore robia kurs w rok i nie wazne ze jestes poczatkujaca. najlepiej aplikowac prosto do pracodawcy - mozesz mailem wyslac CV do roznych klinik dentystycznych +czesta w internecie sa ogloszenia o prace dla dental nurse/trainee dental nurse. chodzi im o to zebys byla na kurse, bo oni wtedy moga cie legalnie zatrudnic.

Kurcze,czyli mam dwa lata pracowac za darmo jako Trenujaca Nurse;///???

Snierdzacy kLOCEK;)A ty pracowalas podczas kursu.Zarabiaals pieniazki czyza darmo i jak sobie radzilas skoro dopiero sie uczylas??;)

Gość smierdzacy klocek
to zalezy od tego czego cie tam naucza w tej szkole. egzamin mozna zdac bez bycia na kursie - jest taka opcja dla dental nurses ktore pracowaly za granica i tam sie szkolily. nie wiem tylko jak to wyglada w praktyce, bo przeciez pytania sa po angielsku.... sama zobaczysz za rok czy czujesz sie na silach. sam egzamin tez kosztuje wiec po co tracic kase :P

Gość pancakessss
no niekoniecznie przez cale dwa lata,ale na poczatek ,zeszta mzoesz poszukac platnej pozycji na trainee, ale ja mysle,ze bedzie ci trudno znalezc taka ,dlatego jedynym twoim wyjsciem byloby pracowanie jako volunteer(i moze cie to zdziwi ,ale nawet takiej ''pracy'' nie bedzie latwo znalezc).

Sluchaj ja raz w tyg bede chodzic na te zajecia.Kurde moze to zly pomysl.Ale wszedzie gdzie szukalam kazdy kurs tak wyglada RAZ W TYG;/ A ty kiedy zaczelas pracowac od razu??

Gość smierdzacy klocek
Bareczek - ja nie jestem dental nurse, ale mam rejestracje w GDC tylko w innym zawodzie, mam duzo kolezanek dental nurses i dobrze sie znam. moze na poczatku dobrze napisac w podaniu o prace ze mozesz pracowac jako volunteer, a po jakims czasie zaproponuja ci zatrudnienie. ale i tak nie sadze zebys musiala pracowac za darmo, bo na wlasne oczy widzialam w internecie i w agencji oferty nawet dla trainee nurse

Gość smierdzacy klocek
ale jesli pancakes twierdzi ze bedzie trudno, to moze rzeczywiscie, bo ja sama o pozycje dental nurse sie nie ubiegalam - mowie co widzialam :D

Widzisz druga kolezanka pisze inaczej,ze bardzo trudno dostac prace;/

Gość smierdzacy klocek
problem jest taki ze: jest duzo dental nurses i latwo uzyskac dyplom i rejestracje, dlatego pewnie duzo jest kandydatek na jedna pozycje - to moze byc wytlumaczenie

Dzieki wam bardzo sprobuje.Ale jak to bedzie isc do pracy jak sie nic nie umie..Jezuuu masakra

Kurde cieszylam sie na ten kurs i ewentualna prace;////a teraz dol znowu echhhh

Gość pancakessss
ja tu tylko sie dziele wlasnym dosiwadczeniem jezeli chdozi o szukanie pracy bez doswiadczenia w londynie. na prace o DN nie skladam. ale skonczylam niedawno studia i wiem ze o prace jest ciezko bez doswiadczenia, nawet jako volunteer. moze stworz sobie takie fake CV i powysylaj i sama sie przekonasz czy ktos w ogole cie zaprosi na jakies interview.

Gość pancakessss
sama skladalam podanie gdzie zawsze aldnie ejst napsiane ze doswiadczenie nie jest wymagane ale lioczy sie potencjal/osobowosc ale tak naprawde to ''bullshit'' zawsze osoba z jakims tam doswiadczeniem ma peirwszenstwo niz osoba bez.

P i co znalazlas prace???Udalo ci sie??Po studiach raczej masz wieksze szanse niz ja po kursie.Wiesz ja poprostu che miec jakis zawow w Angli

Gość pancakessss
Bareczek- sluchaj od czegos trzeba zaczac, albo miec szczescie ;-) , wg mnie jezeli cie to interesuje a nie chodzi ci tylko kase tylko traktuejsz to jako kariere to warto troche sie pomeczyc jako volunteer - jak klocek napisala, moge ci po kilku tygodniach zatrudnic ( to jest baaaardzo mozliwe) , nie musisz koniecznie pracowa 5 dni w tyg jako volunteer mozesz np. poprosic o tylko 2 dni w tyg. bo w koncu jakos musisz sie utrzymywac finansowo...

Gość smierdzacy klocek
ok. wiec w takim wypadku dalej twierdze ze znajdziesz prace jako trainee. jednak praca dental nurse ma swoja specyfike i ZATRUDNIAJA dziewczyny bez doswiadczenia jesli sa na kursie. 'przyuczenie' trwa zazwyczaj kilka dni, i wtedy mozesz robic juz najprostsze rzeczy- mieszac jakies fleczery, masy wyciskowe, dentysta da ci pewnie gipsowy odlew szczeki i rzuchwy i karze sie nauczyc ze gorna prawa jedynka to jest 1-1, a dolna lewa szostka 3-6 i bedziesz mogla pracowac :P

Gość pancakessss
no widzisz- ja bylam na studiach zwiazanych z budownictwem i nie,nie znalzalm pracy. poszlam wlasnie na staz - bezplatny, na 2 dni w tyg. po 3 miechach zaoferowano mi prace za 15k na rok. nie przyjelam ,bo sa to bardzo male zarobki a mam inna prace gdzie zarabiam prawie 2 razy wiecej.

Gość pancakessss
Bareczek- mowie ci powysylaj jakies CV i szukaj , i szukaj ,a noz widelec....

Gość pancakessss
a ile ten kurs kosztuje razem z egzaminem?

Dziewczyny dziekuje wam serdecznie za czas pomoc i propozycje rozwiazan.Sobie i wam zycze powodzenia!!! Czas pokaze co to ze mna bedzie.Pozdrawiam;))

Kurs 1200 a egzamin Nie uwierzysz nie wiem;0 Powysylam dzieki;)Moze cos mi sie uda!Wiesz nie odrazu Rzym zbudowano;0

Gość smierdzacy klocek
pewnie dlatego ze aby zdobyc jedno glupie uprawnienie w budownictwie trzeba przejsc meki i katusze i za ten swistek dodaja ci automatycznie iles tam 'k'

Gość pancakessss
klocek- no wlasnie nie, ja nie potrzebuje juz zadnych uprawnien. mam angielski licencjat, ale brak doswiadczenia w zawodzie mnie udupil 😭 10 000 funtow poszlo...................