Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dopiero5dni

Oj jak ja się doczekam :) Testowanie za...

Polecane posty

Gość dopiero5dni

Witam! Matko im więcej o tym myślę, tym bardziej mnie nosi :P Dziś dopiero 5 dzień od ewentualnego zapłodnienia, więc jeszcze co najmniej 2 dni do pierwszego testowania które i tak może nie wyjść... Bardzo bym chciałą być w ciąży :D Póki co bolą mnie piersi, ale zawsze m nie bolą (jak przed okresem) ale za to jakies takie dziwaczne prądki przechodzą mi po brzusiu na dole...hmmm. Poza tym nic :/ Może to zaggnieżdzenie?? :D

Gość dopiero5dni
SiroccoBlue- olala :D:D:D no to idz i powiedz co Ci ywszlo :D:D

Gość dopiero5dni
a jaką mam biegunkę i wiatry :D

Gość dopiero5dni
gratuluje podszywaoczowi :) widze ze masz tak bujne zycie, jestez zapewne bardzo urodziwa ze pomimo tego iz jestes rozchwytywana przez wszystkich facetow wkolo to wolisz siedziec na kafe i pomimo iz jestes na tyle intelignetna ze moglabys pisac swoje topiki- to wolisz podszywac sie pod czyjes :) nie czujesz sie z tym jakas taka niespelniona??

Gość kiedy masz mieć @??
Bo wiesz że nie liczy się od stosunku tych 7 dni?Prawidłowy test wyjdzie ci dopiero w dniu @.Ewentualnie może 3 dni przed.Wcześniej nie ma po co robić.

Gość dopiero5dni
NA tescie pisze ze po 7 dniach od zaploidnienia... kupilam dwa testy, okres mam miec 16, jeden zrobie w sobote/niedziele, a drugi wlasnie tego 16 jak :):):)(sroda)

Gość dopiero5dni
Ale wiecie co jest najgorsze?? to ze to moj jedyny cykl staran :( niestety mam taka a nie inna styuacje i jak sie teraz nie udalo to dopiero za jakis rok :(:(:( Tak pewnie bym nie czekala az tak. Do tego sie rozchorowalam :(:(:(

Gość Tez czekam jak na szpilkach
u mnie poród za 12 dni :P I też nie mogę się doczekać.

Gość kiedy masz mieć @??
no właśnie!!A wychodzi na to że te 7 dni to akurat wypada w dzień @:)Bo nie liczysz jak pisałam wcześniej od dniaa w którym się kochaliście!Nie ma sensu robić testu teraz i tracić pieniędzy do i tak ci wyjdzie negatywny.Bo Hormon ciążowy pojawia się po zagnieżdżeniu zarodka w macicy

Gość kiedy masz mieć @??
i co jak co ale objawów ciążowych jeszcze nie ma:).Poczekaj spokojnie do 16...Taka moja rada:)

Gość dopiero5dni
owulacje mialam dokladnie w czwartek, kochalam sie sroda czwartek piatek, w najgorszym razie o ile zaszlam to w piatek :) ale liczac od soboty to sie dni od zaplodnienia ktore nastepuje maks po 3 dniach od owulacji+kochanai sie to wychodzi piatek

Gość moze jednak najpierw sie
dowiedz o rozmnazaniu a nie za dzieci sie bierzesz:) test nie wyjdzie 7 dni po stosunku zrozum i nie trzy dni od owu bo i to za wczesnie. test moze podkreslam moze wyjsc pozytywny po okolo 12 dniach od stosunku najwczesniej wtedy hcg osiaga poziom wykrywalny przez testy.

Gość do dopiero5dni
mialas ty na biologie w szkole specjalnej pustaku?

prądki przechodza jej po brzusiu...o zesz:O litosciiiiiiiii!!!!! boze czy to jest forum dla niedorozwinietych gimnazjalistek z brzusiem?

nie nie miala to widac:O

Gość kiedy masz mieć @??
Jednak miałam rację...bo przez chwilę zaczęłam wątpić w swoją wiedzę hehehe:)Żartuję oczywiście.

Gość mama ze szczecina
moj boze, tyle osob ci mowi ze nie masz racji a ty dalej swoje. zrocum ze zaden test nie wykryje ciazy po 7 dniacch od stosunku. naucz sie czytac ze zrozumieniem

Gość mama ze szczecina
a tu skopiowalam krotkie objasnienie Test ciazowy na obecnosc w moczu hormonu betaHCG wykonujemy nie wczesniej niz 10 dni po stosunku. Najlepszy czas to 14 dni od stosunku. Dlaczego wiec na opakowaniach napisane jest, ze moga wykrywac juz 6 dniowa ciaze? O ciazy mowimy wowczas, gdy zaplodniona komorka jajowa przesuwa sie wzdluz jajowodu, w ktorym zostala zaplodniona, do macicy, gdzie sie zadniezdza. Gdy sie zagniezdzi powstaje kosmowka, ktora wlasnie wytwarza w/w hormon, czyli beta HCG. Niestety, albo i stety, jakoze komorka jajowa jest duza, do tego nie posiada zadnych wici, jak plemnik, dzieki ktorymi moze sie poruszac, droge od jajowodu do macicu pokonuje w ok 4 dni. Jesli doliczymy do tego czas, w ktorym plemniki moga oczekiwac w jajowodzie na komorke jajowa (nawet do 4 dni), powiedzmy 3 dni, otrzymujemy wynik 7 dni. Czyli, ze od momentu stosunku do faktycznej ciazy mija srednio nawet do 8 dni. Dodatkowo musimy doliczyc te 6 dni, aby stezenie hormonu w moczu wzroslo na tyle, aby test mogl go wykryc. W sumie wychodzi wiec nam 13 dni. Ale jakoze test robi sie zawsze z moczu porannego to trzeba doliczyc jeszcze 1 dzien. Tak wiec 14 dni to optymalny czas, po ktorym wynik testu "siusianego" jest wiarygodny.

Gość InnaZNatury
dopiero5dni - 7 dni od zapłodnienia, pod warunkiem, że znasz dokładny czas połączenia się komórki z plemnikiem. A Ty nawet nie wiesz, kiedy była owulacja, jeśli nie miałaś monitoringu usg... To co Ci się wydaje, a to co jest faktycznie - to dwie różne rzeczy:) I test nie pokaże Ci ciąży wcześniej, niż nie dojdzie do zagnieżdżenia w ściance macicy, a zagnieżdżenia do tego czasu może minąć ok tygodnia, plus kolejne 5-7 dni na wytworzenie odpowiedniej ilości hormonu gonadotropiny kosmówkowej, wykrywalnej przez test. Tak więc w praktyce oznacza to czas przypadający na miesiączkę. Zrobienie testu wcześniej może dać fałszywie ujemny wynik.

Gość InnaZNatury
Aha - i jeszcze jedno - stres spowodowany oczekiwaniem na wynik testu może paradoksalnie .. zniweczyć Twoje marzenia o ciąży i do zapłodnienia może w ogóle nie dojść. Ale rób co chcesz - jeśli wolisz się stresować i widzieć ciągle jedną kreskę, to TWÓJ WYBÓR i wynik TWOJEGO DZIAŁANIA :)

Gość dopiero5dni
Robilam test! i wyszła druga kreska ale taka blada! A mówiłam że można robić test po tygodniu? Ale się cieszę!

Gość mama ze szczecina
hahah na dodatek ma przywidzenia

Gość mama ze szczecina
takie bujdy to mozedsz wciskac przedszkolakom. niby kto ci uwierzy w pozytywny wynik testu 5 dni po stosunku i na dodatek nie z porannego moczu. ale masz wyobraznie

Gość dopiero5dni
Nie musicie mi wierzyć! Jest kreska :) Taka blada strasznie . Ktoś tak miał?

Gość Wez nie kłam!!!
jak po 5 dniach może wyjść pozytywny test??Ja nie mogę!!Co za głupia baba.Co ty chcesz udowodnić?Ze wszyscy są w błędzie a ty jesteś mądrzejsza od lekarzy?Porażka

Gość mama ze szczecina
dokladnie, wszyscy jej powiedzieli ze nie ma takiej mozliwosci a ta teraz chce wciaskac kit ze jej druga kreska wyszla

Gość mama ze szczecina
teraz to nawet bhcg z krwi nie wyjdzie a jej test sikany wyszedl. hehe trzeba zglosic gdzies normalnie ze takie cuda sie dzieja

:) :) :) ale mialas robic w piatek buhahahahahaaaaa

idz jutro do ginekologa serce juz wali jak dzwon widac raczki i nozki moze ci plec stwierdzi:)i wklej zdjecia czekamy:O:O:O