Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurde.1

tabletki ,, PO"- pytanie

Polecane posty

Gość kurde.1

Wzielam escapelle i teraz chodze i sie zamartwiam. Pekla nam prezerwatywa rowno w polowie mojego cyklu ( 14 dzien). Escapelle wzielam 2 dobe pozniej ( po 40h). Jak byk napisane jest na ulotce , ze masz 72h na wziecie tego. Tylko ja nie bardzo rozumiem jedno... Dlaczego tylko 72 h? Przeciez zaplodniona komorka jajowa pokonuje 6-10 dniową wedrowke zanim dojdzie do scianki macicy. A wiadoma rzecza , ze kobiety biora w pospiechu zaraz po wpadce te tabletki . Mozecie mi to jakos objasnic?

Gość kurde.1
up

Gość dopiero5dni
JESTES MORDERCA

Gość poniewaz tabletka typu PO
nie usuwa zaplodnionej komorki ale bardziej zageszcza sluz, czyli jezeli do zaplodnienia doszlo to i tak ci zadna tabletka PO nie pomoze.

Gość gfbkalgbhlgb
Dokładnie, tabletka zapobiega zapłodnieniu, a nie zagnieżdżeniu się już zapłodnionej komórki

Gość kurde.1
ja pie... nie straszcie.. to jest tresc z ulotki : ,, Uważa się, że lewonorgestrel stosowany zgodnie z zaleceniami działa poprzez zapobieganie owulacji (jajeczkowanie) i zapłodnieniu, o ile stosunek płciowy miał miejsce w okresie przedowulacyjnym, kiedy prawdopodobieństwo zapłodnienia jest największe. Lek Escapelle tabletka 1500 mikrogramówmoże również powodować zmiany w błonie śluzówowej macicy, które zmniejszają możliwość implantacji (zagnieżdżenie zapłodnionej komórki jajowej w macicy). Lek nie jest skuteczny, jeśli proces implantacji już się rozpoczął. " wniosek , ze zapobiega zagienzdzaniu sie . Co trwa 6 dni.

Gość ojojjjjjo
no to nie wiem jak pomoc

Gość amazonie
no wlansie.. o co chodzi z tymi 72 h? Zapobiega zagniezdzaniu sie komorki czy jej zaplodnieniu?

Gość kassssssssssss
Ja tez wziełam to cholerstwo,już kilkakrotnie żle sie czuje,i tydzień okres mi się spóżnił

Gość Autorko
Wszystko zależy od tego kiedy była owulacja. Prawdopodobnie możesz być w ciąży, czego z całego serca Ci życzę. Na początku będziesz zagubiona i zestresowana, ale wraz z rosnacym brzuszkiem, pierwszymi ruchami Twojego dziecka w łonie, myślami o tym jak urządzisz jego pokój, jakiego koloru będzie pościelo w łóżeczku. Potem te małe oczka wpatrzone w Ciebie mamusiu... to wszystko czego będziesz żałować jeśli ta aborcja się udała:( nazwijmy rzeczy po imieniu.... bo jeśli doszło do połączenia komórki jajowej z plemnikiem mamy już nowe istnienie ludzkie, w którym zostały zapisane wszystkie cechy Twoje i partnera....

Gość kurde.1
Witam ponownie :) Dzis jestem mama miesiecznego bobasa po tych to tabletkach ktore mialy niedopuszczac do owulacji;) ALE DZIS SIE Z TEGO JUZ BARDZO CIESZE MAJAC BOBASKA PRZY SOBIE :))))