Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiotkaNiewypał

Jestem sobą załamana

Polecane posty

Gość A ja uwazam ze zrobila
nawrzeszczala, poszarpala i dala porzadnego klaspa nieswojemu dziecku oraz obwinila je za cos, za co ona sama byla odpiedzielna, a nie ta dziewczynka. Malo ci argumentow?

Gość A ja uwazam ze zrobila
*odpowiedzialna

Gość Ja dobrze wiem
Jedyną rzeczą jaka pozostanie to niesmak do ciotki i juz nigdy nie będzie jak dawniej. No ale nie tłumacze jej beznadziejnego zachowania:) Dzieci jak już raz stracą zaufanie to potem prawie jest niemozliwe zeby je odbudować

Gość hujhh666
Tak, umiem czytac, ale rty napisała.s o łomocie a nie o klapcie, a dla mnie jest róznica jesli chodzi o łomot a klaps, i to kolosalna, wiec ty teraz wszystko sporwadzasz do jednego wora jak dla ciebie łomot i klepniecie to to samo, bo dla nie nie,. Dostalam raz lewciutkiego klapsika za to ze przebieglam przez ulice wyrywając sie, to było w ramach kary i wiedzialam ze zawinilam, z kolei taa dziewczynka zrobila to nieumyslnie , chciala dobrze,., to nie było zlosliwe i wredne (tak jak ja nazlosc wtedy mamie przebieglam bo wiedzialam ze ją to zdenerwuje i o to chodziło), a dziewczynka chciala dobrze i jeszcze zostala ukarana, to jest nie fer

Gość Ja dobrze wiem
Nigdzie nie napisałąm, że mała dostała słusznie. Ciotka nie miała prawa zrobić jej czegos takiego. Ale stało sie- wiec napisałam, ze tak naprawde żadne przeprosiny (pomimo to że i tak musiała przeprosić) nic nie dadzą. No a z tym łomotem może masz racje użyłam nie te słowo, nikt w dzieciństwie mnie nie bił (i w żadnym wypadku tego nie popieram!), ale czasem sie zdarzyło że w pupe sie "klapsa" dostało, szczególnie ze miałam 3 braci i ja razem z nimi broimłam:)

Gość gdybys to moje dziecko
uderzyla to bys zobaczyla gdzie raki zimuja. I guzik mnie obchodzi co bylo tego powodem. Jeszcze bym ci afere zrobila za karmienie mojego dziecka takim swinstwem :P Kretynko ty!!!!!!!!!!!

Gość mozesz byc soba zalama
Przepros mala jeszcze raz, powiedz, ze stracilas panowanie nad soba. I przede wszytkim zastanow sie nad swoim zachowaniem i trzesieniem sie nad wlasnym dzieckiem. Pure z proszku to nie chemia: to wysuszone ugotowane ziemniaki. I 7 miesieczne niemowle moze cos takiego zjesc bez zadnej szkody dla zdrowia. Niemowle to nie jest zubr pod ochrona. Moje dziecko w tym wieku juz probowala tego, co rodzice maja na talerzach.I jest zdrowe i radosne. WYluzuj i przestan chcec byc idealna matka polka. Niedlugo dziecko bedzie lizac podloge i kibel co wtedy zrobisz?

Gość ananamana
Wspaniala z Ciebie ciocia... Bijesz, krzyczysz... Siostra i siotrzenica ci tego na bank nie zapomna. Nie wspominajac juz o tym ze puree take wg ciebie niezdrowe i moglo zabic twoje dziecko ale juz dla dziecka siostry to spulchniacze i konserwanty sa dobre tak? Przepros dziewczynke i jej mame i zacznij ja karmic czym normalnym

Gość CiotkaNiewypał
Alez oczywiście także powiedzialam siostrze to co sie wydarzyło, tez ja przeprosiłam, jak pisalam siostra sie nie obraziła, ale zachwycona tez nie była,. Z siostrzenica wczoraj porozmawiałam na ten temat, wykazałam skruche i tez przeprosiłam, "ponoć" jest juz wszystko ok, ale dzisiaj rano jak szykowala sie do szkoły i teraz jak przyszła to taka ..."niezabardzo" Raczej jeszcze nie chce zbliżac sie do małej, a jak mała do nie poraczkuje to się odsuwa od niej lub idzie w inne miejsce, a mała bardzo płacze bo chce do kuzyneczki, (tak ja polubiła)Pytalam sie czy mi pomoze w nakarmieniu córeczki, to tak zbyła mnie odpowiedzią że sie zdrzemnie bo jest po szkole zmęczona, zaraz bede kąpac małą, powiedziałam że może mi "pomóc", ale odpowiedziała że woli poogladac w tym momencie bajki.Nie ma głosu obrazonego, nie dąsa się czy gniewa, mówi normalnym tonem, lecz wyczuwam taki naprawde chłodny dystans , jakby sie skrycie obraziła, lecz po jej głosie nie mozna tego wyczuc ,ale po niej samej to taka separacja. I na chwile obecna to do mojego męża z czym leci gdy ma jakies trudnosci w lekcjach czy czyms innym

Gość Młoda może Ci wybaczyła
i nie jest obrażona ale ten uraz w niej pozostał, więc woli się trzymać od Ciebie na dystans bo jeśli jesteś taka wybuchowa to dziewczynka będzie się bała czy znowu na nią nie naskoczysz w jakiejś sytuacji jak ona będzie się starała pomóc a Ty stwierdzisz że robi to źle.

Gość madre dziecko
wie, ze od wariatki i histeryczki lepiej trzymac sie z daleka.