Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motoryzacja i spedycja

rower czy to takie trudne?

Polecane posty

jak nauczyć dziecko jazdy na rowerze nie potrafi utrzymać równowagi ma 6 lat co robić

Gość długo sama
praktyka praktyka praktyka

czy jest możliwe że dziecko wogóle nie nauczy się jazdy ze strachu

Gość dsfgdfgsadfsadf
Ja jak się uczyłem to miałem taki kij "wbity"z tyłu do roweru który dawał taką możliwość że rodzice pomagali mi utrzymywać równowagę.I z czasem rodzice puszczali ten kij i jechałem sam.i tak do skutku aż się nauczyłem.Więc musisz mu pomóc bo sam sobie raczej nie poradzi :P

ja kiedys uczylam takie male dziecko jezdzic, byl dlugi chodznik przed naszym blokiem wiec on tam powoli jezdzil a ja bieglam z boku i go asekurowalam z 4 razy i sie nauczyl ale bez wywrotki sie nie obylo

Gość lollercoaster
Może zamontować boczne kółka?

Gość kiedy to było
Są dzieci, które maja z tym problem. Kwestia problemów z błędnikiem, zmysłem równowagi, koordynacją wzrokowo - ruchową. Tak było z moją córką. Nauczyła się jako 10-latka dopiero, ale nigdy nie odnalazła przyjemności w jeździe na rowerze.

Gość wrocławski bard
boczne kółka są dobre, ale lekko uniesione lub tylko jedno. asekuracja taka. Kij w zadku;) też nie jest zły. No i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć. I nie krzyczeć, nie zniechęcać. W końcu się nauczy

Gość dsfgdfgsadfsadf
Jest tak złota zasada w uczeniu się jazdy na rowerze-"jak się nie wyjebiesz to się nie nauczysz".Więc to normalne że będzie się na początku wywracać :P

Gość mamachichi
o matko, pamiętam jak mnie tata uczył, koszmar z dzieciństwa, mimo, że tato miał mnóstwo cierpliwości, ja tylko czekałam aż pojedzie do pracy i nie będę musiała jeździć na rowerze

Gość niektore dzieci nie sa w
stanie sie nauczyc. Znam takie ;) Ja tez pozno sie nauczylam, mialam 6 lat. Ale przynajmniej juz nikt mnie wtedy nie asekurowal :D