Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takiego mam problema

kto się zna? mieszkanie komunalne

Polecane posty

Słuchajcie, jestem głównym najemcą mieszkania komunalnego - podnajemcami są moja mama i mój brat. Ja często wyjeżdżam, tygodniami pracuję od rana do wieczora (taka praca :O) nie mam czasu często załatwiać różnych spraw, ogólnie strasznie mi ciąży to bycie głównym najemcą :O Jest jakiś sposób, żeby np. przepisać to prawo na moją mamę albo brata? To samo z elektrownią, wodociągami i gazownią. No zwyczajnie nie mam kiedy tego wszystkiego robić (chodzić po książeczki opłat, iść zapłacić czynsz (bo komputera oczywiście nie mają), wykłócać się o prognozy opłat za prąd na kolejne pół roku etc. Przez to cała rodzina traci pieniądze, bo upoważnienia nic nie dają :O Da się to zrobić jakoś? Pytam nim wezmę dzień wolny i pójdę się dowiadywać w spółdzielni (bo dodzwonić się do nich nie da rady)

Samobójstwo to nie rozwiązanie.... Chociaż czasami jak sobie pomyślę, to może byłoby to jakieś rozwiązanie.

Gość -----------.............
raczej bedzie trudno i zwiazane to bedzie z ogromem formalnosci, moze lepiej bedzie napisac upowaznienie, zlozyc w obecnosci Ciebie, osoby upowaznionej i kogos z administracji/gazowni/elektrowni itd. i niech to oni wszedzie tam poswiadcza i osoba upowazniona bedzie nosila przy sobie kopie tego upowaznienia jak bedzie trzeba cos zalatwic, bedzie chyba i latwiej i szybciej :)

Tak, ale to czasowe rozwiązanie. Chcę to załatwić raz na zawsze :) Jakkolwiek dzięki za radę :)

Gość gabrysia

Trzeba uważać, żeby takie osoby nie narobiły długów na mieszkaniu. U mnie tak się stało i się z tym bujałam dwa lata.Musiałam wziąć prawnika, bo już nie dawałam rady, żeby to ogarnąć.Od początku o tym myślałam, ale odradzali mi, że to są ogromne koszty.Teraz żałuję, bo mnie to sporo nerwów kosztowało, a okazało się, że prawnik z kancelarii Klisz i Wspólnicy wcale nie okazał się drogi a wszystko pozytywnie dzięki niemu się skoczyło i za to mieszkanie nie musiałam płacić. Mówię wam z rodziną to się najlepiej na zdjęciu wychodzi!