Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żonacórkajedyna

problem z mężem i mamą - a ja pośrodku

Polecane posty

Gość żonacórkajedyna

sprawa wygląda tak: w piatek mam miec zabieg chirurgiczny, niezbyt powazny ale bede miala zakladane szwy w jamie ustnej i przez kilka dni mam byc opuchnieta i jesc papki. moja mama mieszka 300 km ode mnie, a ze sie przejela tym moim zabiegiem zaproponowala ze przyjedzie do nas na weekend i bedzie sie mna opiekowac. powiedzialam mamie ze nie musi bo maz sie mna zajmie poza tym bede padnieta, o rozmawianiu nie ma mowy, wiec po co.. mama powiedziala ze mam racje. na drugi dzien zadzwonila znowu z propozycja, a potem znowu i znowu - tak od poniedzialku. maz sie wkurzyl ze przeciez on sie mna zajmie i ze nikt nie zauwaza jego checi pomocy. caly dzien mi dzis truje jaka to moja mama jest upierdliwa i ze go to irytuje. mnie tez irytuje ale staram sie byc mila i delikatnie mamie tlumaczyc ze nie trzeba - i tak za 2 tyg maja wpasc z wizyta z tatą. pomozcie, juz nie wiem jak łagodzić obie strony :(

Gość A prawda jest taka, że...
Nie widzę nic złego w tym, że mama śpieszy ci z pomocą. Nie rozumiem raczej wrogiej postawy twojego męża. Zamaiast zadbać o ciebie i o spokój, który by cię wyciszył przed operacją, to naraża cię na niepotrzebny stres, poprzez zarzuty wobec twojej matki.

mam mu to powiedzieć? moja mama ogólnie jest osobą władczą i apodyktyczną, więc myślę że dlatego on tak reaguje, ale w tym przypadku ona naprawdę nie robi tego specjalnie, poprostu sie martwi moim zdaniem. z drugiej strony codziennie o to pyta jakby mnie wogole nie slychala. glupio odmowic z jednej strony, a z drugiej.. czy ja mam kazdy weekend spedzac z rodzicami, zamiast z mezem popierdziec w kanape i poleniuchowac? ciezko jest dogodzić każdemu. i sobie.

Stanowczo odmów mamie, powiedz że mąż się Tobą troskliwie zajmie i nie potrzeba Jej pomocy. Facet się zdenerwował bo wyszedł na nieudacznika co się nie potrafi zająć swoją żoną w potrzebie. Po to ma się współmałżonka w takich chwilach przy sobie a nie mamę. Mama musi to zrozumieć że córka jest dorosła i nie potrzebuje już opiekunki.

pluszaty dzięki za męską opinię. mój mąż chyba właśnie tak mmyśli dlatego się wkurza, cóż mam nadzieję że i dziś mama nie zadzwoni z rewelacjami :(