Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja mam pytanieeeeee.

Dentysta! Pomocy!

Polecane posty

Panicznie boję się dentysty,niestety od tygodnia boli mnie ząb,raczej dziura w nim,muszę go wyleczyć,niestety muszę iśc państwowo na ośrodek,bo moja mama wychodzi z założenia,że po co płacić skoro mozna coś miec za darmo(porażka) Powiedzcie mi,czy będę mogła poprosić o znieczulenie?Muszę za nie płacić (tu akurat nie byłoby problemu) ..bo bez znieczulenia nie dam rady,do tej pory mam uraz po dentystce szkolnej:(

up

Gość wystarczy w październiku
no jasne... ja bez znieczulenia na fotel nie siadam

Gość
znieczulenie na zyczenie 20 zl sama sie tak lecze od 8 roku zycia, wczesniej nie dalam sie dotknac i uciekalam z fotela odkad mam znieczulonko jest ok :)

Ja byłam wczorraj u dentysty prywatnie uhhh... Dawała mi znieczulenie 4 razy ;/;/;/ Zapłacilam 80 zł to chyba nie duzo nie? Oczywiscie plus zatruwanie zęba

Gość
ja koncze na jednym... jeszcze...

czyli publicznie za znieczulenie tez sie płaci? Boże pewnie mi będzie jeszcze pieprzyła o paleniu i w ogóle.. No nic,dzięki dziewczyny,sama wolałabym prywatnie,ale niestety - moja mama jest nieugięta w tej sprawie. A to boli?Ze znieczuleniem?to borowanie,bo ja mam ciągle ten strach z podstawówki,z tym starym wiertłem,wredną babą,bez znieczulenia..to była katorga :(

Ja da Ci znieczulenie to odczeka kilka minut i potem tak jakby igiełką Ci psrawdza gdzie Cie jeszcze boli i czy w ogóle... Jak boli to pewnie da Ci znieczulenie jeszcze raz a jak nie to boruje i juz :) Przynajmniej mi tak robiła... Niestety cały czas bolało... Ah te zęby... A co do leczenia publicznego to jak ja chodziłam publicznie to zawsze cos tam płaciłam a za co to szczerze mówiąc nie wiem ;///

wiktoreczka - dziękuję :( kurcze ja zawsze miałam problematyczne zęby,mam do leczenia górną 5 i 2,porażka jakaś,no ale nic - wytrzymam :D Dzięki jeszcze raz dziewczyny 🌼

Znam ten ból ja sie wczoraj trzęsłam jak osika na wietrze przed gabinetem hihihih A i jeszcze przed znieczuleniem zmarowała mi tam gdzie wbijała czyli 2 razy dostałam w podniebienie- posamrowała mi taką maścią dla dzieci zebym nie czuła jak wbija igłe ;)) Takze było do przezycia wszystko :)

boli bardziej niż pobieranie krwi? 😭 Nic mnie jednak tak nie przeraża jak borowanie i to takie powietrze...

Gość gość
Ja znieczulenie biorę tylko jak mam zęba wyrywanego lub jeśli chodzi o korzeń Do plompowania nigdy nie brałam.

Jak chodziłam publicznie to miałam troche uraz do znieczulen ale teraz to lajtowo... Wiesz ja ogólnie sie panicznie boje igieł iiii jak widze igłe to mam dosc... Ale jak trafisz na fajną dentystke to sie nie masz co bac... Bo to duzo od niej lub od niego zalezy powiedziałabym nawet ze bardzo dużo

no właśnie, krde musze sie wreszcie przełamać,bo to aż wstyd. dziekuję za rady 🌼

Gość
jasne dasz rade mnie boli sam moment znieczulania, potem dretwieje pol twarzy... w zebie wiem ze cos mi tam gmera, ale nie boli...