Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adamescu

Unieważnienie z powodu choroby psychicznej

Polecane posty

Gość Bolesta
Nt. procesu o stwierdzenie nieważności małżeństwa w aspekcie medycznym: bolesta.blog.onet.pl Zapraszam!

Gość gość
Nie mogę się doczekać opracowania p.t. Stwierdzenie nieważności małżeństwa, a plamy na słońcu. Jest już może w pisaniu?

Gość gość
Moim zdaniem musisz to skonsultować z jakimś prawnikiem np. http://adwokat-lodz.eu/, oni powinni znać się też na unieważnianiu małżeństw kościelnych. Ale wydaje mi się, ze jesli to choroba psychiczna, którą wspołmałżonek utaił przed drugą osobą, to dostaniesz rozwód.

Gość gość
M.Poczmański 2011.03.12 "mialby duze szanse na uniewaznienie jakby od razu to zrobil a nie po ilus tam latach majac kochanke i dziecko" Jako prawnik kanonista, który zajmuje się tego typu sprawami na co dzień muszę powiedzieć, że z prawnego punktu widzenia nie ma zupełnie znaczenia po ilu latach po ślubie ktoś wnosi o stwierdzenie nieważności małżeństwa. Moimi Klientami są przede wszystkim osoby w wieku 30-45 lat, ale zdarzają się takie, które mają 60 lat, małżeństwo zawarli w wieku 20 lat, a teraz chcę uporządkować swoje sprawy na różnych frontach. Powodzenie procesu zależy od kwestii dowodowych, a nie jak dawno był ślub i ile kochanek się ma. Albo małżeństwo zostało nieważnie zawarte, albo ważnie, trzeciej drogi nie ma. Michał Poczmański Poradnia Kanoniczna xxxxxxxxxxxxxxxxxxx ależ naturalnie! oczywiście! czarnej mafii wystarczy odpowiednio zapłacić i zawsze się dostanie unieważnienie - nawet postu latach - nie oszukujmy się - dla was to tylko kwestia ceny macie nawet stałych klientów - choćby Czarek Pazura!

Gość gość
fajowe - niby krytyka delikatna, ale dane są na nowej stronie, tylko głupki nie wychwycą

Gość gość
gościu z 14.55 a ty umiesz coś pisać czy ani be ani ce ani kukuryku, jak umiesz to ślij link zobaczyta co tam napisata

Gość gość
Temat ewentualnego opracowania p.t. "Stwierdzenie nieważności małżeństwa, a plamy na słońcu." nie jest, wbrew pozorom, wcale pozbawiony sensu. Jeśli umieścimy w tym wszystkim Boga. Gdzieś. Gdziekolwiek. Rozwód jako taki nie jest sprzeczny ani z zapisami prawa zawartymi w Starym Testamencie, ani z naukami Jezusa. Rozwód według Boga jest MOŻLIWY. A według kościoła - nie. Więc kościół katolicki udziela rozwodów (tak! ROZWODÓW*) nazywając je "stwierdzeniem nieważności". Pobierając przy tym słynne "co łaska, ale nie mniej niż..." i upokarzając ludzi do granic upokorzenia. A wracając do plam na słońcu - może któryś "prawnik" kościelny pokusi się o wykazanie że słońce dostaje plam ze wstydu. Bo wstydzi się tego że musi świecić na takich zaprzańców, cudzołożników i wydrwigroszów? *w Italii powodem stwierdzenia nieważności sakramentu małżeństwa może być n.p. ustalenie że mąż nadal znajduje się pod "wpływem" (liczy się z jej zdaniem i wolą, słucha jej rad...) swojej matki.

Gość gość
"zobaczyta co tam napisata " A co tak zacichli? A?

Gość gość
a kto napisał?

Gość gość
Kto uważa że życie ze schizofrenikiem jest możliwe to jest w błędzie .....ja odeszłam ,rozwiodłam się i myślę nawet o unieważnieniu małżeństwa bo dalej mam kłopoty z byłym .....

Gość Arletta Bolesta
Witam, http://boskieksiążki.pl/firm-pol-1433855525-Arletta-Bolesta.html dr Arletta Bolesta adwokat kościelny

Gość gość
W zdrowiu i chorobie... Zakłamane mendy.

Gość gość
Chcialam ten komentarz skierowac do ufo 2000,,,,co ty pieprzysz o zyciu z chora psychivznie osoba???zyjesz z taka??? Twoja druga polowa jest schizofrenikiem??? Wiesz co to znaczy dzielic kazdy dzien kazda chwile z taka osob?? Wiesz jak to niszczy cala rodzine???jezeli nie to nie zabieraj glosu,bo nie masz takoego prawa

Gość gość
blogi abolesta. blogspot. com uniewaznieniemalzenstwakoscielnego. blox. pl prosta sprawa