Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość johannaa

audi A6, 1.9 tdi rocznik 1996, C4

Polecane posty

Gość johannaa

co sadzicie o tej marce? Czy to dobre auto, bo zastanawiam sie nad kupnem. Czy moze sa awaryjne i raczej inny kupic??

Gość grrrrrrr..........
Generalnie audi to dobra marka... mielismy kiedys 100 a pozniej A4 i nie mielismy z nimi wiekszych problemow. A jaki to silnik tdi, tzn ilu konny ?

Gość johannaa
90 koni

Gość no comennnt
zastanawiam sie nad A8 , 4.2 przeraza mnie spalanie tylko.

Gość gagagag
1.9 tdi bardzo dobry silnik, tylko troche maly jak na a6.

Gość to 15 letnie auto
klekot, na 90% bity i ze skreconym licznikem. stary rupiec jednym slowem. ile chcesz za to cudo dac?

Gość johannaa
12 tys chce dac

Gość johannaa
dyrektore- nowosci nie odkryłes, tyczy sie to wszystkich aut uzywaznych

Gość johannaa
a co myslicie o lagunie dci 2000 rok? lepszy od tej audi a 6??

Mam Audi A6 3.0 TDI i jestem zadowolony, prawie zero awarii, wszystko dziala w nalezytym porządku. Przechodzilem z Laguny, odradzam, bo awaryjne są.

johanna, zadajesz pytania typu co jest lepsze, FSO Polonez, czy Mercedes C klasy

Gość johannaa
ksw dzieki za opinie, kazda wezme pod uwage

Znam kilka osób które mialy/mają audice np mój wujek jeździl audi a4 z 96 roku, mam znajomego który jeździ audicą z 2004 roku i generalnie każdy powtarza mi jedno: wszystko niby fajnie ale elektornika siada. Czytalam o tym jako o wadzie marki również na przeróżnych stronach internetowych o samochodach także jak ktoś trafi na niepsujące się (elektronika) audi to może się cieszyć ;) poza tym 1.9 tdi to Ci będzie mulić strasznie a6 ma przecież swoje rozmiary...

Gość johannaa
kobieta jestesm i nie na wszystkim musze sie znac;) nie ma mi tez kto doradzic bo w rodzinie same laiki w tej kwestii. Chcialam pozac opinie innych, niezaleznych osob

Gość johannaa
mysia w audi a 6 z 1996/97 to przeciez nie ma elektroniki

Ja na Twoim miejscu w tej cenie rozejrzalabym się w innych markach również i na wstępie odradzam francuzy (mialam renault przez rok i psulo się jak nawiedzone) Jak masz kupić mula który będzie z Ciebie tylko wyciskal pieniądze bo coś tam się popsuje w elektronice a każde male gówienko kosztuje to poszukaj czegoś innego trzeba wziąć pod uwagę fakt, że autko 96r ma swoje latka i tym bardziej musisz się liczyć z występującymi usterkami. :)

Gość johannaa
mysia a co polecasz? jaka marke?

Gość z tego rocznika
to kup sobie mazde 323.

hehe no jak mnie pytasz to ja tylko jedną markę jestem w stanie polecić :P Od kiedy mam BMW żadna inna marka się dla mnie nie liczy i jej nie dorównuje w niczym ;) wiadomo, gusta są różne ale jak to się mówi : Raz BMW, zawsze BMW i w moim przypadku to się sprawdzilo. I uważam, że nieslusznie te auta mają w Polsce opinię samochodów dla buraków czy zakompleksionych dresów, bo to są bezawaryjne i niezawodne auta z dobrymi silnikami. No i jak na swoje rozmiary i osiągi wiele nie palą ja mam e39 i mi pali 9 - 10 litrów w mieście przy normalnej jeździe ;)

Gość grrrrrrr..........
To auto ma wlasnie ten plus ze jest z 96 roku :P.... jeszcze nie jest tak nawalone elektronika jak te pozniejsze modele :) Tyle ze silnik 90 kM to troche za malo.... my mielismy w A4 silnik 110 kM i byl ledwo-ledwo. Francuzow tez nie polecam ... ale jak chcesz zostac w tej samej klasie to rzuc okiem na VW Pasaty... tez fajne autka i VW ma opinie soilidnych aut.

Bierz te A6 z 1.9 TDI, co z tego że jest muł, ale pali jak małe autko. Masz 110KM, a na trasie spalanie z rzedu 5.5-6 litrow, a komfort nie porownywalnie lepszy od innych tandet typu Kia, Renault, czy Ford.

Gość grrrrrrr..........
nie ma 110 kM tylko 90... a przy takim aucie to duza roznica :P .............

dla mnie malo :P przy takich osiągach, komforcie i frajdzie z jazdy jak się slyszy ten mruczący silnik to jest nic ;) Audi czy merc z tym samym silnikiem dajmy na to 2.5 czy 3,0 chleje jak poj... :P

No tak, to model C4 :) A jesli chodzi o BMW, to w tej cenie nawet bym sie nei zastanawial, tylko bral E39, bo jest klasą sama w sobie. Mielismy przez 2 lata jako drugie auto E36 i jezdzilo sie jak w bolidzie F1:D Malo awaryjne, a ceny czesci tanie jak barszcz. Teraz jest X5 z poczatku produkcji i tez rewelka jest.

na trasie nie wiem bo nie liczylam mi pali dyche jak poszaleje to pójdzie do 12 nawet ALE ja mialam megankę z silnikiem 2.0 i nie dość że mulila bo prawie 10s do setki to jeszcze chlala przy normalnej jeździe 12 litrów spokojnie !! DO tego się psula niewdzięczna :P Przy mojej mam szerokie laczki to też może ma wplyw na spalanie nie wiem...

Gość johannaa
dzieki za wypowiedzi troc he mi sie rozjasnilo;) obecnie mam b4 1.9 1993 rok i jestem zadowolona

no wiesz.. mój tata ma merca c klase z silnikiem 2.0 z 05r i mu chleje 13 - 14 litrów przy normalnej jeździe !! Nie wspominając o sytuacji w której by go trochę wycisnąl...audice też coś kolo tego wychodzą z silnikiem 2.5 także beemka przy nich jest wręcz ekonomiczna :P a mówimy tu przynajmniej o porównywalnych autach jeśli chodzi o klasę (chociaż nad audi bym się zastanowila)

Gość kdsjfgdfhgjfdd
wv.passat 1.9 tdi. oczywiuscie te stare modele nie do zajechania silnik!!!!!!

Gość johannaa
ktore stare modele?