Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cukierekkk

Dziewczyny bardzo proszę o pomoc

Polecane posty

Gość cukierekkk

Ponad miesiąc temu miałam robioną cytologie. Wczoraj odebrałam wyniki i odczyt nieczytelny jakiś stan zapalny , zalecane leczenie i powtórne badanie. Z racji tego że okres mi się spóźniał tydzień postanowiłam zrobić test. Zrobiłam pink test , a tu zaskoczenie po minucie druga kreseczka blada ale jest. No to dzisiaj powtarzam , robiłam bobo test rano i znowu druga kreseczka troszkę słabsza od kontrolnej ale jest :):) I to dobrze widoczna :) I teraz moje pytanie : -czy wynik testu może wykazywać ciąże , a tak n aprawdę to mogę w niej nie być a to że jest pozytywny spowodowany jest tym że jakiś stan zapalny jest. -czy jeśli to ciążą to czy teraz nie zaszkodzi to dziecku. Niestety wizytę mam dopiero w poniedziałek :(:(

Gość cukierekkk
Jeszcze laków nie biorę chyba najlepiej poczekać do wizyty tak jak mówisz i zobaczyć co lekarka powie. ale strasznie się martwie :(

Myślę że na 100% to ciąża. Jeśli chodzi o stan zapalny to jeśli będziesz u lekarza myślę że da Ci takie leki które będziesz mogła stosować w ciąży. Pozdrawiam

Gość cukierekkk
może ktoś jeszcze mi poradzi ? Może któraś miała podobnie ??

Gość cukierekkk
Kasia- dziękuje za podniesienie mnie na duchu :)

Ja miałam robioną cytologię już w ciąży i miałam stan zapalny. Lekarz przepisał mi maść i tabletki 'dowcipne'. Ten stan zapalny jest niegroźny dla dziecka. Wynik testu nie może być spowodowany stanem zapalnym. Jesteś w ciąży ;] a jak będziesz u lekarza to niech najpierw potwierdzi ciążę, a później niech wypisze leki, on już będzie wiedział jakie.

Gość ytyuhgfgss
ojjj i tu nie macie racji!!!! Na teście pisze wyraznie ze test moze pokazac drugą kreske jak jest jakas choroba w tym wypadku ten stan zapalny wiec nalezy iść w kierunku wykrycia co to za stan zapalny,wyleczyc i znowu zrobic test. Ja raczej stawiam ze to NIE jest ciąża.

Gość phhhhhh
W ciąży zmniejsza sie flora bakteryjna stad stan zapalny ja sie z tym cale 9 m-cy bujałam, mimo eczenia stan zapalny powracal. Raczej nie jst to grozne

Gość cukierekkk
Właśnie załatwiam żeby mi się udało iść do ginekologa jutro bo te nerwy mnie zjedzą :(