Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani z Oslo

jestem w ciazy,mieszkam i pracuje w norwegi..czy moga mnie zwolnic ?

Polecane posty

Gość pani z Oslo
czyli w poniedzialek moze dac mi wypowiedzenie ,bo jedno konczy mi sie w piatek a drugie o ile uzyskam to w srode..

Gość pani z Oslo
mialam na mysli chorobowe czy jak to sie tam nazywa...konczy mi sie w piatek ...a do lekarza dopiero w srode...co mi radzisz teraz zeby sie uchronic przed tym wypowiedzeniem...

Gość tez mieszkam w oslo
i wydaje mi sie,ze mozesz dostac zwolnienie z pracy.Jesli masz umowe na czas okreslony i szef wie,ze jestes w ciazy to i tak nic nie pomoze,chcoiaz szef moze Cie zwolnic tylko jesli przyczyna bedzie np redukcja etatow i ze nie ma dla Ciebie wiecej pracy.

Gość pani z Oslo
umowilam sie jutro do lekarza,chyba z nerwow zaczelam znowu plamic:(w kazdym razie jest szansa ze dostane jutro nowe zwolnienie,to chyba mi pomoze co?

Gość pani z Oslo
wiece czym sie martwie,jezeli uda mi sie do konca ciazy zalatwiac ciagnasc zwolnien,to jakim cudem mam uzyskac umowe o prace na stale? przeciez okres probny sie skonczyl a on nie chcial mi dac nowej umowy...jak ja mam to zalatwic?byl ktos w takiej sytuacji??

Gość tak moze ci kazac pracowac
jezeli bedziesz miala ciagle zwolnienia to cie nie zwolnic nie moze. Ale jesli nie masz umowy o prace i nie chcial ci on jej dac to przykro mi, ale w momencie gdy nie jestes na zwolnieniu lekarskim moze cie zwolnic. A nie mozesz poszukac nowej pracy?

ewentualnie porozmaiaj z pracodawca szczerze

Gość pani z Oslo
utworzylam nowy watek...ale moj okres probny sie juz skonczyl czy pracodawca nie ma OBOWIAZKU DAC MI NOWEJ UMOWY?moze mnie trzymac na tej probnej umowie ile mu sie podoba mimi ze okres probny skonczyl sie w styczniu?

Gość pani z Oslo
wydaje mi sie ze szczera rozmowa nic tu nie da...on juz dzis mi dal do zrozumienia ze ma duzo pracy i nie ma czasu na takie sytuacje jak moja...

Gość pani z Oslo
a co w momencie kiedy urodze,zczy na macierzynskim moze mnie zwolnic?

Gość ja chcialam ci tylko napisac
Sprawdz norweskie prawo, bo w Holandii jest tak, ze jak skonczyla ci sie umowa na czas okreslony, a nie dostalas wypowiedzenia ani nowej umowy, zostaje ona automatycznie przedluzona na okres 6 miesiecy z dniem jej wygasniecia. Sprawdz to koniecznie czy takie prawo jest rowniez w Norwegii.

jezli skonczyl ci sie okres probny, a ty pracujesz bez umowy to chyba na czarno, prawda? Powinnas miec umowe, ale skoro jej nie masz to moze cie zwolnic kazdej chwili wiec nie rozumiem za bardzo. Pracujesz teraz nielegalnie?

co do przedluzenia na okres 6 miesiecy to nie wiem, bo mi jak sie skonczyl okres probny to od razu dostalam nowa umowe

Gość pani z Oslo
ja dostaje co miesiac potwierdzenie ze on placi od mojej pensji podatek !Pracuje legalnie!!!

Gość pani z Oslo
dziekuje ,zaraz poczytam ..byc moze jest automatycznie...chociaz troche w to watpie...