Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SierotkaMarysia..

dlaczego jestem taka mamejowata..jak to zmienić..

Polecane posty

Gość SierotkaMarysia..

Boję się oceny innych i ten strach kształtuje całe moje życie, postępowanie, paraliżuje mnie.. Nie umiem nic zrobić, podjąć decyzji jeśli wcześniej nie usłyszę, że to będzie dobrze, że mam zrobić tak i tak..Boję się, że jak zrobię po swojemu to ktoś będzie niezadowolony, uzna, że głupio zrobiłam, że się nie sprawdzę.. Mam dużo pomysłów i w pracy i w codziennym życiu. jak coś wymyślę to jestem pełna zapału, chęci do działania a potem myślę "a jak źle wyjdzie", "jak ktoś pomyśli, że głupio zrobiłam" i cały zapał ze mnie uchodzi...i wolę nie robić nic niż narażać się na komentarze a i tak prawie nikt mnie nie lubi bo jestem taka mamejowata i wycofana..Czasami sobie mówię, że lepiej żeby mnie nie lubili za to co robię niż za to, że jestem nijaka ale to nie pomaga.. Jak mam to zwalczyć..

Gość SierotkaMarysia..
proszę o rady

Gość SierotkaMarysia..
up

Gość SierotkaMarysia..
nikt mi nie odpisze?

Gość miki2000
Idz do przodu i sie niczym nie przejmuj czasami coś wyjdzie a czasami nie, ja bym sie zbytnio tym nie przejmował

Gość prof to nie te drzwi
zacznij podejmowac "małe decyzje". Przemyśl co się może stac przy kazdym z wyborów. Każda decyzja ma swoje plusy i minusy, zastanów sie co jest ważniejsze. Z pewnością wiele decyzji spowoduje, że pojawią się jakieś negatywne konsekwencje, nie da się tego uniknąc. Niestety nie da sie zyc tak by wszyscy nas lubili, nawet gdy będziesz już u szczytu swoich mozliwosci ludzie będą nadal cie krytykowac bo nie będą w stanie pojąc sensu twoich decyzji i wartosci ktorymi się kierujesz.

Gość starsza jestem to ci powiem
lecz się najlepiej