Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniaaaaaaaaaaaaaaaaaaa27

Jak to jest waszym zdaniem??

Polecane posty

czy jest możliwe żeby osoba uposledzona w jakikolwiek sposób umyslowo mogła sobie radzić na studiach gdzie jest dużo pamieciówki tzn na historii? Pytam poważnie. Chodzi o moją siostrę. Niby jakoś choc kiepsko sobie radzi na tych studach w liceum też sobie radziła i to dobrym ,ale pamietam ,że w dziecinswie jej wyszedł na badaniach bardzo niski iloraz IQ Rodzice jej tego nigdy nie powiedzieli ,ale ja to wiem bo jestem starszą siostrą. Dlaczego myślę ,że jest upośledzona? bo on dziecka miała pewne problemy np z koordynacją na wf-ie mimo ,że jest w pełni sprawna, niby wydaje sie normalna dziewczyną ,ale wiele osób mysli ,że jest dziwna bo ma poważne problemy w relacjach z ludźmi itd..

Ma faceta zupełnie normalnego ,ale on nia pomiata ,ona sobie na to pozwala. nie jest lubiana bo jest uwazana za dziwną. jest dośc atrakcyjna dlatego ,,przyjaźnią" się z nia faceci co chcą ja przelecieć ,a ona niestety nie potrafi odmawiać.. z pozoru jest normalna ,ale ma problemy ze zwykłymi kontaktami z ludźmi Jak mogę jej pomóc?

up

Gość Ja się pytam
Jest to możliwe!!! Osobiście znam taką osobę która skończyła studia. Pamięć ma dobrą, ale w życiu jest nieporadna. Nie potrafi podjąć najprostszych decyzji, nie nadaje się do umysłowej pracy, ale np. w szkole (choć kończyła same prywatne szkoły, bo tato i mama bogaci) radziła sobie przeciętnie, ale studia jednak skończyła. Teraz widać ze osoby po Liceum mają fajną pracę, na pewno umysłową, a ona z niczym sobie nie radzi. Na pewno jest to możliwe - tyle mogę Ci powiedzieć.