Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto tam pooka?

mam 3 kolezanki ktore pracuja w dużej korporacji są szefami i zadna nie moze mie

Polecane posty

Gość a ja ma pyt do autorki
Tak, tak. Na KAfe każda jest po porodzie węższa niz przed, waży 10 kg mniej niz przed ciąża i nie ma zadnego rozstępu :D

Gość rykkkszzza
to chyba logiczne,że kobiety , które maja poważna prace, maja problemy z zajsciem w ciążę- szczególnie te podatne na stres! i na stres nie sa podatne osoby pracujace tylko w korporacjach! stresujaca praca jest równiez, lekarki na oddziale ratunkowym czy pielegniarki, stewardessy, dziwne,ze przyczepiono sie do kobiet pracujacych w korporacjach jakby TYLKO one były bezpłodne!

Gość maliboo.
faktycznie Miecho, Twoje posty sa odrazajace Frustracja?

Gość kto tam pooka
widze,tam brak logiki,czesto mowie nielogiczne rzeczy,ale to dla tego,ze mowie czesto "intuicyjnie",zreszta kobiety bywaja nielogiczne .. Jednak przemysl to,gdybys był kobieta,albo nia jestes nie wiem i dajmy na to chciałbys zajsc w ciąże,ale szef byłby taki ,ze gdyby wiedział,ze jestes w ciazy,moze chciałby zastapic cie innym pracownikiem na stałe ,jakas młoda ,dziewczyna po studiach,podswiadomie czujac stres zwiazany z mizliwoscia odsuniecia cie prze szefa z pracy,mimo staran nie mogłbys zajsc w ciaze,bo przeciez czesto robimy cos co wynika podswiadomosci nie zdajac sobie z tego sprawy,chodzi o to,ze te dziewczyny,są zdrowe teoretycznie,leczyły sie w klinikach w sensie,udrożniania jajowodów,ale juz teraz moga zajsc w ciaze,a nadal im sie nie udaje, mysle,ze to przez stres

Gość maliboo.
kto tam pooka no tak, teraz kumam o co Ci chodzilo. Taka atmosfera w pracy moze miec wplyw na plodnosc.

Gość nie wiecie ze na takie
co cie to obchodzi ?

Gość kto tam pooka
nie jestem węższa niz byłam, tylko nadal bardzo wąska,bo przed byłam tak ciasna,ze mnie stosunek bolał,nawet miałam miec operacje na rozszerzenie pochwy,zeby mnie nie bolało,ale porod to wyleczył;)

Gość kto tam pooka
obchodzi mnie to,bo mi ich żal,maja po 40 lat i nie moga zajsc w ta głupia ciąze

Gość maliboo.
Wydaje mi sie, ze podswiadomosc moze grac duza role w tym przypadku. Mam kolezanke, ktora miala problemy z zajsciem w ciaze, postanowila z mezem starac sie o "in vitro", ale to wszystko jakos dlugo sie ciagnelo, ona zaniedbala jakies badania i w koncu odpuscila sobie na jakis czas. I co sie okazalo? Zaraz po tym jak sobie odpuscila, zaszla w ciaze :) Slyszalam juz wczesniejo podobnych przypadkach.

Gość nie wiecie ze na takie
no ale przecież to powszechnie wiadomo, że jak odpuścić to prędzej zajdziesz, niz jak uporczywie o tym myslisz i sie stresujesz i napinasz. Ameryki nie odkryłycie

Gość kto tam pooka
do maliboo i własnie o to mi chodziło,o to ,ze niby wszystko ok,ale podswiadomosci nie daje nam spokoju i wpływa na nasze zycie,nawet na nasze zdrowie,płodnosc

Gość kto tam pooka
no bo nie wiem,co mam im doradzic,jak mi sie zwierzaja,własnie ,miałam zamiar jej powiedzieci,zeby odpusciła,ale one takie własnie,jakie sa w pracy,takie sa tez w staraniu sie o dzieci,nadmiernie ambitne,wiem,ze nie jest to odkryciem ameryki,ale moze dla nich to bedzie odkryciem ameryki,skoro ciagle sa spiete,moze nie wiedza,ze mozna inaczej

Gość ja tez ja tez ja tezz
no to jak się beda ciagle tak spinać to nigdy nie zajdą, a czynnikiem pogarszającym sprawe dodatkowo jest wiek.

Gość TO MADRE KOBITKI
a wy kurki domowe robcie dzieci róbcie, bedzie miał kto nam zarabiac na emeryturki:) a my bedziemy pieknymi, zadbanymi kochankami znudzonych męzów kur domowych:D

Gość chyba snisz męzowiee
wola jedrne młódki, a nie stare bezpłodne krowy :D

Gość maliboo.
nie wiecie ze na takie to, ze cos powszechnie wiadomo, to nie jest zaden dowod ;) W sredniowieczu bylo powszechnie wiadomo, ze istenieja czarownice :D Dla mnie dopiero badania naukowcow sa dowodem. Ale jestem prawie pewna, ze byly robione jakies w tym kierunku, gdzies slyszalam nawet wypowiedz specjalisty w tym temacie. Jezeli naprawde cie to interesuje autorko, poszukaj troche info w internecie ale na profesjonalnych stronach (np. lekarzy). Tutaj raczej sczegolow sie nie dowiesz.

Gość TO MADRE KOBITKI
mam 22 lata, wiec jedrna jestem:P

Gość kto tam pooka
maliboo,dzieki poszukam

Gość nie wiecie, że na takie
Ale co mi po badaniach naukowców ?? Przecież wiadomo, że na zajście w ciąże ma duży wpływ psychika, każda kobieta ktora sie o dziecko starała długo Ci to powie lepiej, niż niejeden badacz.

Gość ja jestem wg twoich
standardow kura domowa i w wieku 22 lat to z meżem szalalam a nie o dzieciach myślałam kretynko:D

Gość ja jestem wg twoich
a jak chcesz obciągać pałę cudzym męzom jak przydrożna prostytutka to przecież nikt ci nie broni :D

Gość kto tam pooka
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/80925,praca-w-wielkiej-korporacji-kradnie-zycie.html tu macie artkuł na podstawie własnie pracy naukowej,po czesci potwierdza to co pisałam o koporacji, gdzie w tym szybkim swiecie i wyscigu szczurów,czas na dziecko?nigdzie...teraz moje kolezanki rozumiem

Gość maliboo.
W latach 1991-1999 przeprowadzono badanie na ponad 18 500 kobietach w wieku rozrodczym, znane pod nazwą Nurses Health Study. Naukowcy z Harvard School of Public Health zaobserwowali szereg powiązań między dietą i trybem życia a płodnością. Na podstawie analiz wskazali oni produkty, mające pozytywny wpływ na płodność kobiet. Dieta i aktywność fizyczna Tymi produktami są: pełnotłusty nabiał, warzywa strączkowe, orzechy, warzywa i owoce, produkty pełnoziarniste oraz ryż i ryby. Zalecają także codzienne spożywanie suplementów kwasu foliowego oraz żelaza. Czego należy unikać? Nadmiernego spożycia tłuszczów nasyconych z czerwonego mięsa, tłuszczów trans (obecnych głównie w produktach cukierniczych i smażonych) oraz nadmiernej masy ciała. Autorzy obalają także mit o tym, że nie należy ćwiczyć zdecydowanie zalecają codzienną aktywność fizyczną, także forsowną, trwającą 30-60 minut dziennie. Polecamy: Problem niepłodności to nie tylko problem kobiety Stres a płodność kobiety Nie tylko badanie Nurses Health Study wskazuje, że zmiana trybu życia kobiety na zdrowszy może mieć znaczący wpływ na jej płodność. Niebagatelne znaczenie dla płodności kobiety ma także nadmierny stres. Jak powszechnie wiadomo, wysoki poziom stresu podnosi poziom prolaktyny, która ma wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. W szczególności hiperprolaktynemia może powodować, m.in. zaburzenia fazy lutealnej, cykle bezowulacyjne, krwawienia międzymiesiączkowe, zaburzenia miesiączkowania lub brak miesiączki. Unikanie stresu i zmniejszenie objawów obniżonego nastroju mogą mieć znaczący wpływ na poprawę jakości życia kobiety niepłodnej i prowadzić do ciąży.