Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urelka

załamie się niedługo-wejdzcie

Polecane posty

Gość urelka

bylam dzis w szpitalu na laryngologii bo mam od 3 tyg katar z kaszelm i nic nie pomaga. dostalam Avamys, Xorimax 250 nasivin , i fluimucil 200 . potem pojechalam do ginekologa i powiedzial ze nie antybiotyk a infekcja moze nawet spowodowac smierc dziecka. jestem zalamana bo to 10 tydzien. jak mogl tak mi powiedziec

Gość nie wiem czy to prawda
ale jak ja bylam w ciazy i bylam przeziebiona to nie bylam u lekarza bolace gardlo plukalam woda utleniona ( rozcienczona woda ) , na katar nic nie bralam - po prostu bralam brac sie lekow. Jadlam duzo surowych warzyw i owocow , czosnek . przeziebilam sie w 1 trym ciazy .dziecko urodzilo sie zdrowe . Nie chodzi mi o to zebys nie brala lekow - tylko chce cie uspokoic ze infecja niekoniecznie musi zle wplynac na płod. Z tego co slyszlam najgorsza dla dziecka jest bardzo dlugo utrzymujaca sie wysoka temp u matkki

Gość u nas w rodzinie był przypadek
że dzidziuś umarł w 6 mies ciąży właśnie przez to przeziębienie!To się oczywiście bardzo rzadko zdarza,ale trzeba się pilnować.

do 12 tyg. ciąży lepiej nie brać antybiotyków, chyba że masz zapalenie oskrzeli, płuc czy inne poważniejsze sprawy w przypadku przeziębiena można: -paracetamol na gorączkę i ból -tantum verde na bolące gardło -woda morska w sprayu na katar - propolki też na ból gardła -calcium w syropie na wzmocnienie -rautinoscorbin ewentualnie

Przede wszystkim spokojnie. Wiele kobiet choruje w ciąży. Ja non stop byłam chora. I raz dostałam antybiotyk. Wszystko było ok. Sa lekarstwa, którymi leczy sie infekcje u kobiet w ciązy. I zmieniłabym na Twoim miejscu gina.

Na antybiotyki trzeba uważać.Moja koleżanka wyladowała w szpitalu i chcieli jej zaaplikować. ....ale ona znajaca się jes i wyczytała ,ze mogła poronić.Lekarz się za głowe złapał- ze faktycznie....