Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka7777777

rozjaśniacz, rozjaśniacz do pasemek, farba

Polecane posty

Gość majka7777777

Cześć. Moje włosy dużo przeszły i to przez dość krótki okres czasu. Byłam już brunetką, rudą, czarną... Od czerwca w sumie 3 razy farbowałam włosy u fryzjerki metodą pasemkową na blond (ponoć rozjaśniaczem do pasemek) Z natury jestem szatynką. Moja fryzjerka jest w ciąży , a mi nie chce się szukać innej i wydawać znów tyle siana - tak więc planuję sama się przefarbować farba z drogerii. I tu pojawia się problem... mam juz kilkucentymetrowe odrosty, nie chce, aby moje wlosy byly biale/siwe ale tez nie chce miec ich zoltych i co wybrac, rozjasniacz, rozjasniacz do pasemek czy farbe jasny blond? nie chce byc ruda :/ co wybrac i z jakiej firmy? czy nadal na moich wlosach bedzie wrazenie "pasemek" ? blagam o pomoc !!!

Jęsli masz pasemka to raczej idz do fryzjera. Farby nie polecam bo ma za slaby rozjasniacz tam gdzie masz wlasny kolor wyjdzie złoty lub nawet żólty z rozjasniaczem tez bym uważała bo możesz ławtwo spalić włosy. Jak juz koniecznie chcesz zrobic to sama to proponuje wybrać sie do sklepiu fryzjerskiego kupic profesjonalna farbę a do niej utleniacz - najlepiej 6 i 9. poczym je zmieszać. Rozrobic w proporcajach : cała tubka farby i 75 ml oxydantu zmieszanaego 6% i 9%. i nalozyć na caloś. Ale nie uzyskasz jednolitego koloru tam gdzie masz pasemka będa one widoczne. A jak fryzjerka wróci z urlopu bedzie ci juz musiał farbować cale wlosy bo nie zrobi ci pasemek na tym . Chyba ze poczekasz az chociaż bedziesz mial 2 cm odrost i wtdy zacznie znowu robic pasemka ale wygląda to na ogół koszmarnie.