Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto sie zna na tymmmmmmm

Przyszedl do mnie kurator sądowy- w wyroku nie byla o nim mowa.Co robic?

Polecane posty

w grudniu umorzono mi pewna sprawe i nalozona koszty, ktore zaplacilem...czego mzoe chciec od e mnie kurator?? i daczego skoro w wyroku nie bylo o nim mowy??

Gość Drewiniany Waldek
jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze

Gość Marlenka23
Pewnie bałagan mają i coś im się pomieszało.

raczej powinieneś byc o tym poinformowany.może przeoczyłeś jakieś pismo. Mój mąż jest kuratorem , nie jest taki straszny jak go malują:))))

na pewno nic nie ma bo przegladalem papiery...jak mowie kare zaplacilem...kurator byl jak mnie nie bylo w domu i zostawil wiadomosc abym sie skontaktowal i umowil na spotkanie...chodzi o to czego moze chciec skoro kary i oplaty sadowe sa zaplacone

no ale po co:D i o czym:P o to mi chodzi:) skoro jestes zona kuratora to mi troche przybliz sytuacje;)

Kurator sprawdza ,czy wywiązujesz się z obiecanek,które ci nalożyl sąd np znalezienie pracy,pójście na odwyk , czy np nie zbliżanie się do zony/męża/dziecka.w twoim przypadku nie wiem o co chodzi,skoro sad nic nie nakazał.Moze faktycznie jakiś papierek się zagubił.Mam nadzieję ,ze wszystkie kwitki zbierasz, bo oni je kochają:)

tak wszystkie papierki mam....jak dzwonilem to mi powiedziala ze porozmawiamy jak sie spotkamy...nic wiecej nie chciala mowic

Gość 34567siedemjeden
czyli to było warunkowe umorzenie

no tak tak warunkowe

Gość 34567siedemjeden
już wyjaśniam. Pewnie dostałeś jakiś okres próby np. 2 lata. W takim wypadku nie musi to być orzeczone w wyroku. Sąd ma obowiązek cię sprawdzać co jakiś czas w ciągu tych 2 lat czy nie popełniłeś nowego przestępstwa i czy masz dobrą opinię.

no dobra...miala byc dzisiaj o 17...dzwonilem do niej o 17:30 to mi powiedziala ze jest na jakims wywiadzie i ze bedzie za pol godz...mowie ze umawialismy sie po 17 a nie o 18....a ona do mnie ze rozumie ze wychodze gdzies...mowie ze tak,jestem umowiony w innej sprawie...a ona ze mam sie wstrzymac jeszcze godzinke...nie wiem co w takiej sprawie zrobic.??? umawiam sie na konkretna godzine to sie umawiam a nie ze sobie pozniej przyjezdzam

up