Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak pytam o zerówkę

zerówka

Polecane posty

Gość tak pytam o zerówkę

czy ktoś się orientuje czy mogę zapisać dziecko do zerówki w miejscowości innej niż mamy miejsce zamieszkania? pytam datego że jesteśmy w trakcie budowy domu i nie chcielibyśmy kiedyś zmieniać dziecku szkoły.

Gość diuddjisjx
myślę że nie ma problemu

Gość mag tu2
Tak. Trzeba jedynie zgłosić do szkoły do której nalezy obecnie ( by uniknac tzw. ścigania ucznia), że dziecko będzie uczęszczało do innej szkoły.

Gość -------666--------
nie zapiszą dziecka jak będzie za mało miejsc, jak będą mieć luzy to tak. Jest rejonizacja i wszystko zależy od dyrekcji. A kiedy się przeprowadzacie, bo dziecko do zerowki jeszcze może chodzić tam gdzie teraz mieszkacie, a i tak w pierwszej klasie są dzieci wymieszane i muszą poznawać się na nowo a dzieciakom to idzie szybciutko, także nie ma co się martwić.

Gość tak pytam o zerówkę
a czy bez problemu przyjmą mi dziecko do zerówki z innej miejscowości czy mają prawo odmówić? nie wiem jak się nastawić na rozmowę...

Gość -------666--------
Mają prawo odmówić ale jak bardzo ci zależy to powiedz że w połowie roku się przeprowadzacie i nie chcesz narażać dziecka na stres związany ze zmianą zerówki.