Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mararka

nerwica lękowa

Polecane posty

Gość mararka

Jak z niej wyjśc bez leków?

Gość hivek
a czemu bez leków??? Bo ogłupiają?? Daj spokój to bajki.

Witaj Suicide:) Mi psychiatra powiedział, że leki tylko maskują problem. W depresji owszem, leczenie farmakologiczne to podstawa, ale w nerwicy podobno lepsze rezultaty odnosi się poprzez psychoterapię właśnie. Trzeba poznać jej źródło i zmienić nawyki myślowe, które prowadzą do natręctw, lęków, hipochondrii itp. Chociaż, początkowo, kiedy lęki sa silne, podają leki, żeby pacjent się wyciszył i mógł funkcjonować normalnie. A potem na terapię dopiero.

Gość hert..aaaa
czemu a dlatemu ze mozna z tego wyjsc bez brania lekow. leki na nerwice wiekszosci sa lekami ktore uzaleniaja. a skoro mowa o lekach to mysle ze problem jesat psychicznego podejscia. wiec lub swiat bajki...lub bolaca prawda !!!

Gość mararka
Biorę Xanax.wczesniej brałam mało,potem wiecej,teraz schodzę i znów biore minimalnie.uczeszczałam na psychoterapie 2 i pół roku.Było fajnie,super psychoterapeuta,pełne porozumienie.Rok po urodzeniu synka wróciło ze zdwojona siłą.Teraz pierwszy raz w zyciu dopada mnie deprecha.wczesniej mimo leków nie miałam tego.

Gość to ja z tlk
po tym forum widac ze duzo osob ma problemy z psychika. straszna prawda

Gość mararka
Tak,psychoterapię zaczęłam na lekach.Bez nich nie byłam w stanie wyjsć z domu. Pie...a agorafobia.

Gość to ja z tlk
ja tez mialem depresje ze 2 lata temu, tez bez lekow by sie nieobeszlo. psychoterapia tez bardzo duzo pomogla.

Cieszę się, że się zgadzamy, Suicide:) Mararka - to był psycholog, czy psychoterapeuta? Na forum poświęconym nerwicy przeczytałam, że lubi powracać i że w pewnym sensie trzeba się przyzwyczaić do życia z nią, zaakceptować. I wtedy jest łatwiej. Chociaż nie wiem, jak to może kogoś pocieszyć. Ja żyję od lęku do lęku, a doraźnie biorę Hydroxyzinum.

Gość fhjkdsfhlfd
cpuny!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mararka
Psychiatra-ordynator w psychiatryku w moim dużym miescie ale prowadzi tez prywatny gabinet jako psychoterapeuta,leczenie nerwic itd.Moje nieudane małżenstwo a raczej tesciowa spowodowały nawrót.Ja,agorafobiczka,która bała się wyjśc 20 metrów po fajki do kiosku latałam potem sama na Kretę,bez leków i lęków.Biorę tez coaxil ale jakos nie jest mi weselej.Z nerwicą nauczyłam sie życ.deprecha zwala mnie z nóg.Ja pedantka mam bałagan w mieszkaniu i dobija mnie to.Deprecha to domena mojej Matki.

I o to właśnie mi chodzi - o oswojenie swojego wewnętrznego demonka:) Virginia Woolf miała zaburzenia maniakalno-depresyjne i podobno okresy manii pomagały jej tworzyć.

Mararka - a doszliście z tym lekarzem przyczyny Twoich lęków?

Gość mararka
Chociaz wygadałam/wypisałam się. Jakoś razniej.Dziękuję. Dżemówa

Gość mararka
Tak.Brak poczucia bezpieczeństwa z dzieciństwa. Sama mu powiedziałam,ze zawsze się boje,że ktos mnie "upuści" z rąk.Teraz poznalam fajnego mężczyzne,wie co mam,jego siostra to ma ale nie ma mowy o tym,żebym potrafiła sie na kimś tak naprawdę oprzec.dlatego prawdopodobnie juz bedę sama.Jestem ładna,niegłupia,uwielbiam się śmiać ale do tego stopnia sprawdzam granice mężczyzn,że tylko anioł przetrwałby to.

A ja piszę, tak jak Woolf:) Może nie w manii, ale w lęku:) Suicide - nieszczęsny pozorant;)

Mararka - po sprawdzaniu poznaje się, czy srebro jest dobrej próby:) Nie chcę nic sugerować, ale na forum nerwicowców polecają hipnozę. Podobno jako metodę ostateczną.

Gość fhgfhfjfhjghjgh
a czy przed nerwica dobrze sie czulas? robilas moze cos dziwnego

Gość mararka
Suicide-Bieszczady to moje marzenie.Chciałam rok temu sprzedać mieszkanie w Szczecinie i kupić stary dom w Zawadce Rymanowskiej ale mój 10-letni synek smutniał i smutniał... Już miałam umowę przedwstepną itd ale widząc jego smutne oczęta zrezygnowałam.Kiedys tam zamieszkam.Gdy synek wyfrunie. Nie znoszę mojego miasta.

Gość mararka
Hipnoza. Ups! to dopiero brak kontroli i zaufanie. Zmykam.Może jakoś zasnę.Jutro raniutko asuwam do lekarza po recepty i juz się denerwuję. Pozdrawiam i dziękuję.

Gość mararka
Przed nerwicą drogi przesladowco tzw ćpunów nie robiłam nic dziwnego.To zależy jeszcze co uważasz za dziwne. Siusianie w krzakach kiedy się zachce? siema!

Gość no to jak to jest mieć
lęk?

Mieć lęk to...mieć lęk:) Nigdy się niczego nie bałeś?

Gość mararka
Lęku albo ataku paniki nie życzę nikomu.To strach,który nie pozwala mysleć racjonalnie a leki paniczne trzymające nieraz godzinami,to juz koszmar.

Gość mararka
Suicide,dla mnie z północy,to już Bieszczady:-).

Gość mararka
Zawadka Rymanowska, 10 km od Dukli.Ale dobra milczę:-).