Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidze POlski

Co za chory kraj. Cukier ma kosztować 7 zł

Polecane posty

Gość nienawidze POlski

Nienawidze tego kraju, nienawidze tego rzadu! Ludzie błagam was wyjdźmy na ulice i zróbmy z tym porzadek! Nie może być tak że ten rząd robi z Polska co mu sie podoba. Wszystko drozeje, szkoda tylko ze nasze pensje sa na stalym poziomie. Co za chory kraj, wiekszosc osob nie ma za co żyć :(

Gość tadzik aaaa
Polski duch, polski duch To nie wino, nie miód On się nie tli lecz jasno się pali Na gitarach się gra Na trzy czwarte lub dwa I wesoło śpiewamy co dnia Nalewaj, nalewaj, tylko nie przelewaj Wesel się, wesel się, wesel się Wyciągaj, wyciągaj, od nowa polewaj Nie leń się, nie leń się, nie leń się Chuchnij może jeszcze dmuchnij Spiryt dla nas życiem, hulaj, hulaj, hulaj Chuchnij, z tęsknoty nie spuchnij Bracia dalej wkoło hulaj, hulaj, hulaj Polski duch, polski duch On jest z nami wciąż tu On bimberek, koniaki wciąż pije Surmy wciąż grają nam Słychać śmiech młodych dam Destylator nagrzewa się sam Nalewaj...

Gość JaJeti
No jak tępi obywatele będą wykupywać każdy kilogram na zapas to będzie jeszcze drożej. Moja teściowa kupiła 10 kg kazała nam dokupić za 2 dni 30 kg a za tydzień na wszelki wypadek dokupiła 20 kg!!! CO to jest, oni sami nabijają tak ceny...

Gość a ja mam sklep
przy mące też dałem ograniczenie ilości i cenę podniosłem idzie jak woda! :D żniwa :D

Gość nienawidze POlski
Wiem jak działa rynek i ceny, studiuję ekonomię i prawo popytu i podaży jest mi znane. Ale do jasnej kurwy nędzy, jednym z czynników wzrostu cen cukru jest zamknięcie cukrowni w Polsce - a to zrobił nasz kochany rząd.

Gość nie wiem bo slyszalam
rzad ma stac na strazy naszych interesow, a marne place i windowanie cen zywnosci nie lezy w naszym interesie!!!!! jakos pierrdolic o cenach energii moga ale do benzyny sie nie mieszkaja, jak widac do cukru i innych tez, to po chooj nam taki rzad????

Gość nienawidze POlski
a poza tym dlaczego mamy ceny europejskie? Dlaczego, skoro nasze wypłaty takie NIE są? Jak chcą wprowadzac ceny europejskie to i niech wprowadzą wypłaty europejskie. Bedzie bieda w Polsce i to ogromna. Polsce grozi bankructwo.

Gość zakupocholiczka
Zgadzam sie z kimś powyżej. Ludzie litości sami to nakręcacie kupując w takich ilosciach. Podwyżka i tak by pewnie byla ale nie az taka. Poczytajcie troche podstaw ekonomii. Dla sklepów to jest czysty zysk.

Gość nienawidze POlski
wiesz co Shatyn pierdolisz bez sensu. Rząd ma dbać o kraj, o gospodarkę. Nie ma czegoś takiego jak czysta gospodarka rynkowa. W KAŻDYM kraju rząd miesza się do gospodarki, inaczej by upadła. Bo gospodarka sama się nie będzie bez końca nakręcac, potrzebuje regulacji państwowych. A rząd jest od tego zeby dbac o nasza gospodarke, zeby odpowiednia polityka wpływac na nią, żeby ją podkręcać i rozwijać. A nasz rząd tego nie robi.

7ZŁ TO JESCZE NIE TAK DROGO PRZECIEŻ JAKBY KOSZTOWAŁ ZE DWDZIEŚCIA ALBO TRZYDZIEŚCI TO OKEJ ZGODZĘSIĘ ALE 7 ZŁ MOŻNA WYTRZYMAĆ/

Gość taka prawda ona
Przypomnę, że PIS, proponowało w pierwszym roku kryzysu w 2009 , rozwiązania podobne do tych jakie wprowadzono w takich krajach jak Niemcy, Francja czy Austria, co jak teraz widać, na dłuższą metę przyniosło w tych krajach pozytywne efekty, rząd PO jednak wolał uprawiać propagandę i nic nie robić. Teraz Tusk nie ma wyjścia, to zabrał się za nasze emerytury, by łatać budżet, następnym krokiem będzie niewątpliwie podwyżka VAT do 25 % w następnych latach, to konsekwencja ponad trzy letniego nieróbstwa, propagandy i liczenia na cuda. Dzięki rządom PiS w latach 2005 do 2007, Tusk kompletnie nic nie robiąc, zbierał laury i pochwały od 2009 do połowy 2010 r, za "Zieloną Wyspę " , ale po 3.5 latach rządów PO, gdy świat wychodzi z kryzysu Polska coraz szybciej w niego wchodzi. Teraz rząd Tuska nie ma wyjścia, żeby ratować finanse musi okradać emerytów. Pan premier Tusk okazał się człowiekiem niewiarygodnym i nieodpowiedzialnym wobec Narodu i Polski. Jego obietnice i zapewnienia propagandowe nie są warte funta kłaków. Rząd Tuska zmarnował Polsce trzy lata. Trzy lata nieróbstwa, lenistwa, zadłużania Polaków i zwalania winy na innych. Zamiast obiecywanych pakietów ustaw usprawniających gospodarkę i reformujących finanse państwa, mieliśmy medialną szopkę, propagandę i zapowiedzi zapowiadające kolejne zapowiedzi. Teraz Tusk szuka winnych u poprzedników, a koszty swojego trzy letniego nieróbstwa przerzuca na zwykłych obywateli poprzez podwyżkę podatków oraz zabieranie kasy emerytom.

Gość rybkaakwar
ja musze sie pochwalic bo dostalam dzis lutowa wypłate, wynosila 903 zł a dodam ze mam wykształcenie wyższe...uwielbiam te ceny,nasze wypłaty i ten kraj...........wrrrrrrr

Gość zupełnie nie rozumiem
No ..... nie mogę. Ręce opadają, w naszym kraju nigdy nie będzie dobrze, widać to także po wpisach ludzi, którzy nic ku temu nie zrobią, ale pierdoły umieją pisać. >>>>>>>>>>>>>>> Shatyn "Moze jeszcze podaj co rząd ma wspólnego z ceną cukru..." Nie, nic nie ma. Nasz rząd można tylko jeszcze pod klosz wsadzić, żeby dalej mysleli, że wszystko jest OK. Ważne, że im niczego nie brakuje!!!

Gość taka prawda ona
Przypomnę, że PIS, proponowało w pierwszym roku kryzysu w 2009 , rozwiązania podobne do tych jakie wprowadzono w takich krajach jak Niemcy, Francja czy Austria, co jak teraz widać, na dłuższą metę przyniosło w tych krajach pozytywne efekty, rząd PO jednak wolał uprawiać propagandę i nic nie robić. Teraz Tusk nie ma wyjścia, to zabrał się za nasze emerytury, by łatać budżet, następnym krokiem będzie niewątpliwie podwyżka VAT do 25 % w następnych latach, to konsekwencja ponad trzy letniego nieróbstwa, propagandy i liczenia na cuda. Dzięki rządom PiS w latach 2005 do 2007, Tusk kompletnie nic nie robiąc, zbierał laury i pochwały od 2009 do połowy 2010 r, za "Zieloną Wyspę " , ale po 3.5 latach rządów PO, gdy świat wychodzi z kryzysu Polska coraz szybciej w niego wchodzi. Teraz rząd Tuska nie ma wyjścia, żeby ratować finanse musi okradać emerytów. Pan premier Tusk okazał się człowiekiem niewiarygodnym i nieodpowiedzialnym wobec Narodu i Polski. Jego obietnice i zapewnienia propagandowe nie są warte funta kłaków. Rząd Tuska zmarnował Polsce trzy lata. Trzy lata nieróbstwa, lenistwa, zadłużania Polaków i zwalania winy na innych. Zamiast obiecywanych pakietów ustaw usprawniających gospodarkę i reformujących finanse państwa, mieliśmy medialną szopkę, propagandę i zapowiedzi zapowiadające kolejne zapowiedzi. Teraz Tusk szuka winnych u poprzedników, a koszty swojego trzy letniego nieróbstwa przerzuca na zwykłych obywateli poprzez podwyżkę podatków oraz zabieranie kasy emerytom.

Gość rybkaakwar
Shatyn Polska powoli robi sie drugą Grecją...ciekawa jestem czy ktorykolwiek z polityków dałby rade wyżyc miesiac z mojej urzędowskiej pensji 903 zł......

Gość +9819389
Shatyn ma oczywiście racje, wg mnie ten nasz analfabetyzm ekonomiczny tez zrobił swoje.... Zal.pl

Gość rybkaakwar
Na dzieci to za chwile nie bedzie nas stac...

Gość taka prawda ona
szatyn cwaniaku co komentujesz tylko to co dotyczy pisu a o donku juz nic nie skomentujeszto co robi a właściwie to czego nie robi bo on robi NIC dokładnie.

Gość hbdfkjhfkjjkfaskjgfas
ale zianie ja nie moge!!!!!!!!!!! pojebalo sie w glowach juz konkretnie, nie martwcie sie ja mieszkam w hiszpanii tu kupuje kg za 0.80 euro takze jak cos bijcie do mnie, dobre zianie

Gość kkkkkkkjiwoudwio
u mnie na osiedlu w sklepie jest już po 7,5 zł. za kg , chleb ma być po 5 zł. idą cieżkie czasy!!!!!!!!!!!!!

Gość taka prawda ona
POlska ma zadłużenie 700mld całe nic nie ;) donek coś wymyśli i zabierze nam z podatków i składek emerytalnych ;)

Gość rybkaakwar
oni wszyscy nic nie robią,patrzą zeby im było w cztery litery wygodnie.....

Gość nienawidze POlski
W takich czasach przyszło nam żyć? CO TY PIERDOLISZ? to ma być "no cóż"? Zarabiam 1000 zł, nie stać mnie na mieszkanie, na samochód, na NIC!! Wystarcza mi tylko na opłaty i jedzenie i to bardzo skromne, wręcz głodowe! I to ma być: "no cóż"? No cóż, ledwo wiążę koniec z końcem, no cóż. Trudno. Najwyżej zdechne z głodu, no ale cóż.

Gość taka prawda ona
szatyn nie rozśmieszaj mnie. 🖐️

Gość rybkaakwar
Shatyn, wez prosze powiedz wreszcie cos swoimi slowami a nie ciagle cytujesz i cytujesz...

mieszkam za granicą od jakiegoś czasu, serio cukier będzie tyle kosztować? aż nie mogę w to uwierzyć, bo tu wszystko drogie, a cukier jakieś 0.9 = 3,6zł :D jak zobaczyłam tę pensję 903 zł z wyższym to aż mnie zmroziło, naprawdę współczuję. i do tego gratuluję sobie decyzji o emigracji :P

Gość zawsze byli biedni
a biednego na nic nie stać życie

Gość taka prawda ona
dlatego kto mądry ten wypierdoli z tego POjebanego kraju. miłej nocy życzę, cześć. 🖐️

Gość my juz jestesmy druga Grecja
:O mnie nie obchodzi zadluzenie kraju, ja mam wyplate 1500 zl na DWIE OSOBY (i to nie jest jedna wyplata dla jednej pracujace osoby!!!!) i mam cholerrny cukier za ponad 5zl!!! czlowieku ja sie zastanawiam czy zrobic dzis supe z paczki za 2,50 czy lepiej kupic produkty za 7zl i zrobic jakas zapeikanke na dwa dni!!! wybieram miedzy butami na wiosne a swtrem i nie wiem co lepiej kupic czy teraz zeby jeszcze mi bylo cieplo czy lepiej jeszcze pomarznac i liczac na ciepla i szybka wiosne kupic buty zeby jak czlowiek chodzic :O shatyn brzmisz jak propagator PRLu jestes tak zaslepiony jakimis statystykami ze ludzi nie widzisz :O nie wszyscy mieszkaja w warszawie i zarabiaja po 3500zl :O (na slasku dyrektorka w IBMie robi za 2200 tak btw) , tu sa tez inni nrmlani ludzie ktorzy ograniczaja swoje zycie do wegetacji, wiec prosze cie zastanow sie o cyzm i co piszesz, otworz oczy SZERZEJ a nie tylko klaskaj dla PO bo jakby nie patrzec to przez te pare lat rzadzenia PO tyle sie zyebalo :O

Gość tylkociasne
oczywiscie w takich czasach na przyszlo zyc no wina kryzysu a jak PIS by rzadzilo to ojej ojej bylo o wiele wiele wiele gorze haahaha no Panie shatyn gadaka szmtka zaslepionego platwusa a moze CI za to placa ale ludzie sie juz powoli poznaja na tym sciemnianiu Tuska i ekipki awuesu i czego tam jeszcze i chuj! PO dostanie 20 % ale bedzie hahahaha