Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anusiaaaaaaaaaaaa

L4 tylko miesięczne???

Polecane posty

Gość anusiaaaaaaaaaaaa

czy wam lekarze wypisali zwolnienie tylko co miesiac?Moj gin powiedzial ze nie moze wypisac co 3 miesiace?Spotkalyscie sie z czyms takim?

Gość no oczywiście!!!
Ja nie spotkalam sie ze zwolnieniem na 3m-ce. Przeciez do gina i tak sie chodzi średnio co miesiąc więc w czym problem?

Gość zośka.......................
no wlasnie moj tez tak wypisuje:((

Gość anusiaaaaaaaaaaaa
ale ja chodze prywatnie i za kade L4 place przy wizycie.Chodze rowniez panstwowo wiec prywatnie nie jestem u niej co miesiac.Moze zrobilam blad ze zwolnienia nie wzielam od panstwowego tylko prywatnego:(((a mozna miec zwolnienia od dwóch lekarzy?tzn przez miesiac u jednego a potem kontynuowac u drugiego?

Jak to płacisz za zwolnienia? To oprócz opłaty za wizytę jeszcze dopłacasz jak Ci wypisuje zwolnienie? Ja też chodzę prywatnie i nie płacę nic za zwolnienie. Jeszcze zawsze z nerwów zapomnę i on sam mi przypomina i wypisuje...

Gość no oczywiście!!!
możesz kontynuować L4 u innego lekarza, tylko musisz dokładnie pamiętac do jakiego dnia miałas poprzednie zwolnienie, bo nie mogą sie nakłdać na siębie i nie powinno być luki międzu nimi.

Gość no oczywiście!!!
chyba ze nie ma wskazań do L4 i jest to łapówka...

Gość ja też chodziłam prywatnie
do gina, kiedy poprosiłam o pierwsze zwolnienie wypisał bez problemu. kiedy zwolnienie dobiegało końca a ja miałam umówione usg wspomniałam ze zwolnienie mi sie kończy i prosze o kontunuację, to pan doktor stwierdził ze on w czasie usg nie wypisuje zwolnień, ze trzeba się umówić na wizytę płatną 100zł:o wiec stwierdziłam ze nie dam dziadowi zarobić i poszłam do rodzinnego z prosbą o kontunuację zwolnienia, powiedziałam jaka jest sytuacja, bez problemu wypisał:) pozdrawiam corfamed we wrocławiu i oczywiscie nie polecam:o

ciesz się ,że na miesiąc dostałaś , ja dostawałam co 2 tyg :D to sobie dopiero pomyśl , najdłuższe dostałam na 3 tyg jak byłam w 8mc

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ja w ciazy chodzilam do lekarza(prywatnie) co 2 tygodnie (mialam skracajaca sie szyjke macicy wiec kontrole czeste byly jak najbardziej wskazane) i tez dostawalam L-4 na 2 tygodnie lub miesiac...z tym, ze kiedy wpadalam po samo L-4 to za wizyte nie placilam...lekarz nie moze Ci wypisac L-4 na miesiac, no chyba ze musisz plackiem lezec, a i to nie koniecznie...ani lekarz ani Ty kontroli z Zusu nie chcecie miec...a wypisujac czesto L-4 ma dupe kryta papa, ze gdyby taka kontrola jednak sie odbyla, a Ty czulabys sie dobrze, bez wskazan do L-4 (do tego na kilka miesiecy) to nie lekarz bedzie mial klopot i to spory, a tak przy krotkoterminowych jest kryty...(stan pacjentki ulegl poprawie i tyle) przeciez jak idziesz do lekarza z zapaleniem oskrzeli to tez daje Ci L-4 na np tydzien, a w razie potrzeby przedluza, a nie wali odrazu 2 tygodnie czy wiecej...tak to niestety dziala- zaznaczam ze ciaza to nie choroba:)