Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alex2011

Straszne ząbkowanie :(

Polecane posty

Gość Alex2011

Witam. Drogie mamy! Czy Wasze pociechy również tak ciężko przechodzą ząbkowanie? Mojej córeczce jedyneczki wyszły bez objawowo. Na dwójki, które szły 4 na raz miała gorączkę i luźną kupkę. A teraz idą jej czwórki i jest wręcz kongo. Myszka nie śpi po nocach, a jak śpi to po 2-3 godz. po czym się budzi z płaczem :( Trzy sztuki się już przebiły ale straasznie wolną rosną. Dziś zauważyłam że pod dziąsełkiem jest ostatnia dolna czwórka. Aż boję się jak będą jej wychodzić kły i piątki :( Smaruję jej żelem i w skrajnych wypadkach podaję Ibum. Podzielcie się swoimi historiami z ząbkowaniem. może jakieś rady?

Gość misia1111111111111111111111
moja też strasznie przechodzi ząbkowanie. teraz ma 1 na dole i górze i 2 u góry,był ciągły płacz.no i teraz wychodzą jej następne zęby jak na razie zauważyłam że wychodzi jej 6 ząbków na raz teraz to mam dopiero przechlapane.

Gość podobno najgorzej jest
właśnie przy 4 bo to pierwszy "duży" ząbek. 1 i 2 są zdecydowanie mniejsze i łatwiej się przebijają, a po 4 dziecko już wie co to większy ból i jest w stanie łatwiej go znieść:)

czytałam o takim żelu orajel baby na dzień i na noc mocniejszy, dostępny często na allegro, sprawdź może pomoże, pozdrawiam

Dziękuję dziewczyny za posty. A czy nie zauważyłyście, że to ząbkowanie daje się we znaki właśnie wieczorami i w nocy? Czy Wasze dzieci są w całej dobie poddenerwowane? Ja zauważyłam, że moja córeczka budzi się tylko w godz. między 23 a 2 w nocy.

przechodzę właśnie takie ząbkowanie.... już drugi raz! z pierwsza córką miałam tak samo. ja stosuję dentinox gel + syropy na gorączkę, przeciwbólowe, jeszcze schłodzone gryzaczki pomagają :)