Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia Michałka

Torbiel jajnika w ciazy

Polecane posty

Gość mamusia Michałka

Witam jestem w 6 tygodniu ciazy, Dzisiaj na wizyce u lekarza dowiedzialam sie ze mam torbiel jajnika. Powinna sie wchlonac, a co ejsli nie?

ja jestem w 14tc i tez u mnie wykryli torbiela ale lekarz mowil ze to nic powaznego ze bedziemy to kontrolowac ja mam wielkosci 32mm

Gość mamusia Michałka
ja 70 mm, a powiedz mi czy musisz lezec czy mozesz chodzic?

Gość Querta
miałam operacje na torbiel w czasie ciązy byłam w 2 miesiacu :) dziecko urodziło się zdrowe i dzis ma 16 lat :)

mi lekarz powiedzial ze to nic syrasznego ze wiele kobiet tak ma poprostu bedziemy to kontrolowac,fakt jak jedna mama sie wypowiedziala ze czasami torbiel znika w czasie ciazy a czasami sie powieksza.niektore kobiety podczas porodu tak slyszalam a ile prawdy to nie wiem ze jak maja cesarke to poprostu wycinaja od razu tego torbiela

3tyg temu miałam operacje usunięcia torbiela w 12tyg ciąży i 5dni po operacji poroniłam.U mnie było tak że torbiel rosła i urosła do wielkości dużego melona

w 19 tc dowiedziałam sie że mam 9 cwntymetrową torbiel na prawym jajniku. Chodziłam z tym przez całą ciąże, w styczniu urodziłam zdrową córkę a torbiel nadal tam jest, nic mnie nie boli nie mam żadnych innych objawów i cały czas czuje sie dobrze. Nie ma sie co martwić na zapas. Głowa go góry! Wierze że u Ciebie też wszystko będzie dobrze.

Gość nelka872
Witam wszystkie mamy (i te przyszłe i te już obecne). Pisze w tym temacie, bo nie umiałam znaleźć podobnego do tego, którego bym potrzebowała... Piszecie, że macie torbiele na jajnikach. Ja na ostatnim USG dowiedziałam się, że w główce mojego maluszka są torbiele wielkości ok 4mm. Jestem w 17 tygodniu ciąży. Ogólnie to nie mam za wesoło, bo po raz drugi trafiłam do szpitala z krwawieniem. Lekarze sami nie wiedzą z czego to jest... najpierw mi mówią, że łożysko się odkleja, a zaraz potem, że się jednak przykleiło... W 15 tc nie było żadnych torbieli... nie wiem czym to się może skończyć... jutro idę do mojego lekarza prowadzącego i mam nadzieje, że okaże się, że wszystko jest z maluszkiem w porządku... Jeśli ktokolwiek ma podobny problem albo wie jakie są skutki niewchłonięcia się takich torbieli to proszę, odezwijcie się.

2 i pol tyg temu mialam straszny bol w okolicy prawego jajnika. okazalo sie na USG ze jestem w 4tyg ciazy i ze mam dwa torbiele po 18mm. po 5 dniach mialam kolejne USG i torbirle powiekszyly sie do 30mm i 32mm. Teraz jestem juz w 6 tyg ciazy i okropne bole po prawej stronie. Dzisiaj bylam u lekarza ale tylko przepisal tabletki przeciwbolowe i mam czekac tyg na nastepne USG. Rowniez powiedzial ze torbiele do 5cm moga sie wchlonac ale nie musza i nie ma zadnego ryzyka.Ale jesli beda sie powiekszac to beda juz czesciej kontrolowac torbiele. torbiele ok 6cm moga peknac i wywolac krwotok wewnetrzy i utrate ciazy. jesli do tego nie dojdzie a torbiele bedza sie powiekszac to 7cm torbiel bedzie usuwany laporoskaopia albo operacyjnie.

Gość Aga1994
Mam kłopot, wykryto u mnie torbiel o średnicy ponad 5 cm, niektóre objawy pasują do torbieli, niektóre nie. Lekarz stwierdził że nie może zauważyć ciąży mimo objawów, niby przez torbiel nie widzi. Wysłał mnie do szpitala na usunięcie.. Co robić?

Gość Gość08
Witam, ja tez mam torbiel 8x5 cm, jestem w 17 tyg ciąży. lekarz prowadzący naciska na operację niestety trafiłam na takie Panie doktor w Krakowie, które nie chcą usunąć tego, uważają że nie klasyfikuję się do operacji... nie wiem co robic. Dodam ze często mnie pobolewa brzuch, a Ca 125 wynosi obecnie 28 wcześniej 31.

Gość Mamulinda
Ja jestem w 26 tygodniu ciąży i na prawym jajniku mam torbiel o wielkości 5x6cm. Co wizytę się powiększa, wykryta została w 20 tygodniu. W sumie nie boli jakoś specjalnie. Boję się, że pęknie i dojdzie do zapalenia otrzewnej ale przecież nie musi tak być ...

Gość gość
niby nie...

Gość gość
ja juz jestem na końcówce, naszczescie torbiel nie pękła. teraz jest większa bo 9x.4,5. mało tego lekarze nie widzą problemu żebym rodziła naturalnie. wiec myślę że jeżeli mi zezwalają i nie boj a się ze pęknie wiec i ty nie masz co się martwić. ale też tak miałam co prawda lekarx prowadzący mówi co innego na klinice co innego. mój lekarz chciał by go usunęli ten torbiel ale na klinice większość była przeciwna i ja też bo bałam się o dzidzie ale jak widać narazie wszystko dobrze.

Gość gość
Miałam torbiel na jajniku, bardzo dużą, bo 12x14 cm. Przeszłam operację w 3-im ciąży, lekarze nie dawali mi zbyt dużych szans na donoszenie ciąży. Urodziłam w terminie, naturalnie. Córka ma teraz 10 lat, jest zdrowa:-)