Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justysia 23

Kiedy dziecko zaczyna korzystac z...

Polecane posty

Gość Justysia 23

.. -maty edukacyjnej -bujaczka, który nie rozkłada sie na płasko -chodzik

z bujaka ok 2 miesiecy po godzince dziennie czasem dłużej, zależy od modelu raczej u nas w foteliku leży czesto i tez jest happy chodzik w oglle odradzam bez sensu niszczyc kregosłup i nóżki dziecku mata od 4 miesiąca do nawet roczku a jak zabawki się zdejmują to i dłuzej

chodziki wspolczesne nie niszcza dziecku plecow bo w nich sie siedzi. te o ktorych ty mowisz to takie co sie dziecko opieraja samymi ramionami i jakby wisialo. teraz w chodziach sie siedzi wiec nie obciaza plecow. moj mial chodzik ale nie interesowalo go chodzenie w nim, dostalismy w prezencie, okazal sie wiec zbednym wydatkiem.

Gość agnaaaaaaaa
Zdesperowana mylisz się, nie ma chodzika, który jest całkowicie bezpieczny dla dziecka. Chodzik ma to do siebie, że dziecko siedząc w nim opiera się na nózkach, które nie są jeszcze zdolne do chodzenia. To w ten sposób niszczy się kregosłup a co gorsza wystepuja problemy z bioderkami i krzywymi nóżkami. Zazwyczaj matki wkladają dzieci wtedy, kiedy nie sa one jeszcze zdolne do chodzenia a przecież dziecko samo powinno zacząć chodzić a nie wtedy kiedy chce matka.

Moja nie miała ani tego a ni tego. Ale matę polecam widziałam u koleżanki chodzik odradzam moja koleżanka tak się podniecała, że jej 7 miesięczna córka tak szybko dogina w tym chodzika a sama bez niego zaczęła chodzić jak miała półtora roku