Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ywonn

Bezpłodność pytanie

Polecane posty

Gość Ywonn

Mam takie pytanie, może niektórym wyda się głupie, ale męczy mnie to. Czy możliwa jest bezpłodność jak facet w wieku 16 lat spadnie z trzepaka na rułkę i stłucze sobie co nie co, wiecie, jak sie mlodzież kiedyś bawiła. Mój mąż ma teraz 26 lat i staramy się o dziecko. Narazie nic nie wychodzi i boimy się czy to nie jest powód...dodam że u mnie jest wszystko ok. Lekarz kazal jeszcze poczekać i dopiero za pół roku zbadać nasienie i moje hormony. A ja juz się martwię... Proszę tylko o poważne wypowiedzi...:(

Gość gość
...bo jeśli po roku starań nie może kobieta zajść w ciąże to coś jest nie tak :) o to chyba chodzi.

Gość Ywonn
Dokladnie

Gość vittoun
a co za różnica czy to od trzepaka czy ktoś go kopnął w jajka? ważna jest diagnoza i metoda leczenia

Gość
a ni po 2 latach? i co to jest ruŁka?? tak mozliwa jest bezplodnosc w wyniku urazu, szczegolnie w okresie adolescencji tyle ze przebadac powinniscie sie oboje

Gość gość
A ja myślę, że może leżeć wina po twojej stronie :) a to dlatego, że za bardzo chcesz zajść w ciążę. Człowiek to nie maszyna. Za bardzo się nakręcasz. Takim sposobem to za kilka lat możecie mieć dziecko. Ile jest kobiet co starały się długi czas o dziecko i nic nie wychodziło, a jak już dały za wygraną to zaszły w ciążę lub poszły na in vitro urodziły i ledwo minął rok a zaszły w ciążę naturalnie (wpadka) :D ten ostatni przykład od znajomych jest :) w ten sposób mają 3 dzieci (z in vitro bliźniaki) a 3 urodziło się przypadkiem :)

Gość gość
Nie ma to jak "blokada psychiczna" :) będzie dobrze tylko wyluzujcie, albo mąż niech idzie zbadać jakość nasienia.. pali ? pije? to też osłabia żywotność plemników.

Gość Ywonn
Dopiero teraz zaczynam się bać, wcześniej był zajebisty seks, bez myślenia żeby sie udało, poprostu szliśmy na żywioł. Nie myślałam obsesyjnie żeby się udało.

Gość baaaaardzo prosze
możecie juz zbadać nasienie, po co czekać? w jakim jestescie wieku? ja tez czekałam, czekałam i sie nie doczekałam. Póki co, dziecka nie ma, a czas goni.

Gość Ywonn
Ja mam 24 a mąż 26 lat, jak wygląda takie badanie, jakie są koszta?

Gość baaaaardzo prosze
jesli badanie podstawowe, to koszt ok.100 zł, a jesli jakies bardziej szczegółwe to kilka stówek. Najlepiej jak pójdziesz do gina i niech zleci jakie badania zrobić.

Gość Ywonn
Dał mi skierowanie, ale powiedział ze poczekać jeszcze ok pół roku, jeśli nie zajdę to wtedy się udać do laboratorium.

Gość baaaaardzo prosze
przeciez skierowanie jest wazne tylko miesiąc, no chyba ze to jakies szczególne skierowanie. Ale tym bardziej jak masz skierowanie, to nie czekajcie.

Gość szczerze to ja bym
poszła jak najszybciej zrobic badania hormonów? bo jesli jest cos nie tak to po co czekac pol roku? leczenie hormonów jest holernie dlugie czasami ciagnie sie latami wiem po sobie wiec nie ma na co czekac.

Gość Ywonn
Widzę że jakiś jeden baran postanowił sobie jaja zrobić, to świadczy o Tobie idoto podszywający się wyżej.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
noż kurde piszesz ze jeszcze pół roku i na badania tak?to staracie sie dopiero pół roku.!!!!!!a ty juz obwiniasz męża bożeeeeeeeeee niektóre zachodzą odrazu po 1 cyklu inne po 8.!!!taka natura wez wyluzuj bo straszna panikara jestes do tego amsz 24 lata dopiero.Co innego jakby mowa była o 3-4 latach starań a tak to luzik wyolbrzymiasz jak dla mnie:O