Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem, co mam zrobić

Niech ktoś mnie pocieszy, jestem załamana

Polecane posty

Spotykam się z pewnym mężczyzną już kilka miesięcy. Wychodzimy razem, często wyświadcza mi drobne uprzejmości, typu otwieranie drzwi, podstawianie krzesła. Za wszystko płaci. I na tym koniec. Spotykamy się już tyle czasu, a on wciąż traktuje mnie jak koleżankę. Jesteśmy oboje już całkiem dorosłymi ludźmi, ale ani się nie całujemy, ani nie przytulamy, ani nawet nie trzymamy za rękę. Poza tym, od pewnego czasu widzę jakby spadek zainteresowania i entuzjazmu z jego strony. Jednak po każdym spotkaniu, umawia się ze mną na następne. Nie wiem, co mam o tym myśleć. Znajomi mi mówią, że nic z tego nie będzie, że powinnam to skończyć, że "facet jest jakiś dziwny". To byłaby dla mnie tragedia, bo ten człowiek to mój ideał. Pracowaliśmy razem i już wtedy bardzo mi się podobał. Wyszliśmy na kawę raz, czy dwa. Później on zmienił pracę i straciliśmy kontakt. Niedawno, przez przypadek, znów się spotkaliśmy i od tej pory się spotykamy. Im dłużej go poznaję, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to ten właściwy mężczyzna. Bardzo długo czekałam na kogoś takiego. Wszystko czego szukam w mężczyźnie, on ma. Przy nim czuję się jakbym wróciła do domu po długiej podróży. Szaleję za nim. Próbowałam dawać mu do zrozumienia, że jest dla mnie kimś więcej niż kolegą, czy przyjacielem, ale nie było żadnej reakcji. Nie rozumiem, według mnie jeśli dorosły mężczyzna i dorosła kobieta się spotykają, to na pewno nie jako koleżanka i kolega. Miał wystarczająco dużo czasu, żeby stwierdzić, czy chce być ze mną, czy nie. Niech ktoś mnie pocieszy, niech ktoś mi powie, że wszystko się ułoży. Proszę.

Gość pewnie ma żone i dzieci
?

Gość Spytaj go wprost jak widzi
waszą znajomość,czego od niej oczekuje!Aluzjami jest piekło wybrukowane,część facetów tego nie rozumie.....

Gość Misza xo
Hmmm, a moze po prostu lubi lubi twoje towarzystwo niestety tylko jako kolezanki...Facet jak chce czegos wiecej od kobiety, to uwierz nie traci czasu i staje na glowie by ja zdobyc... Wiesz co druga opcja... moze troche glupio zabrzmi, ale jest mozliwosc ze kobiety go nie interesuja??a ty jestes przykrywka???wiesz cos o jego poprzednich zwiazkach??

Gość powies sie
na grubym sznurze:)

@ "spytaj go wprost" Właśnie tak zamierzam zrobić, ale już jest mi niedobrze, na samą myśl, co mogę usłyszeć. @Misza xo Wiesz, że też przeszło mi to przez myśl, właśnie, że jestem tylko przykrywką :(

nie zawsze prawda jest fajna ale lepiej wiedziec od razu co jest grane niz czekac w nieskonczonosc

Żony i dzieci na pewno nie ma. Poza tym, to by mu nie przeszkadzało w np. sypianiu ze mną. Wiem, że to brzmi jak dylematy nastolatki, ale nie mam się komu wygadać, wszyscy mnie dołują.

Gość lneldnrglekrn
musisz zebrac w sobie cala odwage i zapytac wprost

Odnośnie tej "przykrywki", to dla mnie bardziej prawdopodobne jest, że ja mu się po prostu nie podobam. Nie uważam, że każdy facet, który nie traci dla mnie głowy jest gejem. Aż takiej wysokiej samooceny nie mam:) Ale to też przeszło mi przez myśl.

Gość lneldnrglekrn
gdybys mu sie nie podobala to nie tracilby czasu na spotykanie sie z Toba :)

Tak, wiem, muszę z nim porozmawiać. Zrobię to niedługo. Już dawno przymierzałam się do tego, ale nie było okazji. Nie wem, co zrobię, jeśli mi powie, że nic ode mnie nie chce.

Gość Misza xo
No ten gej to opcja ostateczna...No ale po cos sie z toba spotyka...Moze jest skryty i czeka na twoj ruch....sama nie wiem, chyba na prawde bedziesz musiala zapytac sie wprost czego oczekuje od waszej znajomosci...Woz albo przewoz...powodzenia..

Gość lneldnrglekrn
jak to nie wiesz? odchorujesz, przecierpisz, bedzie Ci bardzo zle przez jakis czas a potem zapomnisz. Ale powodzenia, oby to nie byl najgorszy scenariusz trzymaj sie 🌼

Gość wszechnica wiedzy wszelakiej
ma małego, jak nic 🖐️

Słuchajcie, a czy to możliwe, żeby facet po prostu miał problem z okazywaniem uczuć? A może to ja popełniam jakiś błąd?

@Wszechnica wedzy wszelakiej :D :classic_cool: Uśmiechnęłam się po raz pierwszy od rana:)

no jasne ze mozliwe, wiele osob ma z tym problem i jst niesmialy w tych sprawach..

Gość kobietka po 30
nie ma zycia cały czas na pelnych obrotach zainteresowanie spada powszednieje tak bywa ale to nie jest oznaka braku zainteresowania..czasami warto miec oczy szeroko otwarte obserwować to pomaga rozwiac wiele watpliwosci bo zadręczanie sie myslami jest zle

Gość naatalkaaa
Jesteś po prostu koleżanką. Ja takie sprzeczne sygnały otzymywałam od jednego faceta i okazało się, że ma dziewczyną, ale ciągle rozchodzą się i schodzą. I chciał mieć kogoś innego, podobałam mu się, ale że co chwila on się z nia kłócił i do niej wracał, to ja pozostawałam nadal koleżanką. I też się głowiłam co jest grane. Bo on dobrze wiedział, że mi się podoba i, że narobił mi nadziei na coś więcej. Jak zebrałam się, żeby zapytać wprost, czy będzie między nami coś więcej, to zaczął mnie przepraszać, że dał mi do zrozumienia, że tak. A potem jak się rozgadał któregoś razu jak się wstawił, to powiedział mi o tej dziewczynie - "niedziewczynie". A potem żałowałam, że nie żądałam wyjaśnień wcześniej. Bo tyle czasu i uczuć poszło na marne.

Gość nie wiem,co mam zrobić
@Natalka No właśnie tego się obawiam. Może nie dokładnie, tego, że ma kogoś oprócz mnie, ale że z jakichś powodów traktuje mnie tylko jak koleżankę. Bo takie zachowanie ze strony mężczyzny 30-letniego jest nienormalne. Gdyby traktował mnie jak kobietę, to już dawno bylibyśmy razem tak naprawdę.

Gość nie wiem,co mam zrobić
Jakoś muszę wytrzymać do czasu, jak przeprowadzę z nim rozmowę. Spotkamy się pewnie dopiero za tydzień. To będzie chyba najdłuższy tydzień w moim życiu.

Gość Tomek z Warszawy
facet który płaci rachunki i za kobiete to frajer ciota innaczej sponsor

Gość gwoli wyjasnienia...
a dlaczego masz czekac az tydzien, napisz mu dlugi mail i zapytaj pol zartem, pol serio - co jest grane bo nie lapiesz. Pisac jest zawsze latwiej niz rozmawiac twarza w twarz. Rozmowie towarzysza zawsze emocje a pisac mozesz dowolnie dlugo, robiac przerwy, poprawiajac, itd. Zobaczysz jaka bedzie reakcja. Porozmawiac zawsze mozna.

Gość skadi
w jakim jestescie wieku?

@skadi Ja 26, on 30 @gwoli wyjaśnienia Pisać maila nie chcę. To nie jest temat na maila. Pewne rzeczy trzeba wyjaśnić twarzą w twarz. Czy myślicie, że finał całej tej sytuacji może być pozytywny?

Gość gwoli wyjasnienia...
dlaczego uwazasz ze to nie jest temat na maila? moze jemu byloby to wlasnie na reke, bo mialby czas na zastanowienie sie, bo moze on wcale nie przypuszcza ze jestes nim zainteresowana i ta rozmowa go bardzo zaskoczysz, a tak by sie facet mial czas przygotowac, i ty tez mialabys wiecej czasu na dobre ujecie twojego problemu w slowa. glupia facetowi powiedziec tak w twarz: hej, dlaczego sie do mnie nie dobierasz? (sic!)

Gość Jakby się dobierał to też by
było źle, bo każda tu by powiedziała że tylko jedno mu w głowie :D Według mnie jesteś dla niego kumpelą i to wszystko.

nistety, nauczona doświadczeniem mogę Cię tylko przestrzec. Być może jest to jego gra. Myślę że to szkoda czasu dla Ciebie. Prubój się z nigo otrzepać i rozejrzyj się za innym "prawdziwyM' , zdecydowanym na coś. zapraszam Cię do przeczytania, moze znajdziesz tam jakąś rade. pozdrawiam http://www.eioba.pl/a/3107/kochany-ty-draniu#ixzz1GJrRhr6N